[su_image_carousel source=”media: 2166″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
دستور العمل اجرایی نحوه تشخیص ارز حاصل از صادرات بخش خدمات، در نشست کمیسیون فاوای اتاق ایران بررسی شد. به گفته سرپرست دفتر توسعه صادرات خدمات سازمان توسعه تجارت، پس از ابلاغ این دستورالعمل، تشکیل بانک اطلاعاتی فعالان و صادرکنندگان بخش خدمات در دستور کار این دفتر قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، دستور العمل اجرایی نحوه تشخیص ارز حاصل از صادرات بخش خدمات، در نشست کمیسیون فاوای اتاق ایران بررسی شد. به گفته سرپرست دفتر توسعه صادرات خدمات سازمان توسعه تجارت، پس از ابلاغ این دستورالعمل، تشکیل بانک اطلاعاتی فعالان و صادرکنندگان بخش خدمات در دستور کار این دفتر قرار گرفته است.
هفته گذشته رئیس سازمان توسعه تجارت از از ابلاغ دستورالعمل اجرایی نحوه تشخیص ارز حاصل از صادرات خدمات و صدور گواهی صادرات خدمات خبر داد. حمیدزادبوم، تأکید کرد این اقدام منجر به قدرتمند شدن بخشهای مختلف خدمات ایران در بازارهای بینالمللی خواهد شد.
به همین منظور، اعضای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران، ظهر دیروز میزبان سهراب سلیمی، سرپرست دفتر توسعه صادرات خدمات و محصولات دانش بنیان سازمان توسعه تجارت بودند تا به بررسی دستور العمل اجرایی نحوه تخصیص ارز حاصل از صادرات خدمات بپردازند.
سلیمی در این نشست با تأکید بر اینکه در حال حاضر، ظرفیت ایران در حوزه خدمات بسیار بالاست و تقاضا هم برای خدمات ایران از جمله آثار خلاق وجود دارد، گفت: یکی از مهمترین وظایف سازمان توسعه تجارت، دلگرم کردن فعالان و صادرکنندگان حوزه خدمات است. بهخصوص اینکه تجارت خدمات نقش حایز اهمیتی در تقویت اقتصاد ایفا میکند.
سرپرست دفتر توسعه صادرات خدمات و محصولات دانش بنیان سازمان توسعه تجارت بر نقش و اهمیت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در اجرای آییننامه ابلاغی سازمان توسعه تجارت تأکید کرد: اتاق ایران به عنوان بازوی اجرایی سازمان توسعه تجارت، نقش حایز اهمیتی در اجرای این آییننامه دارد. او در همین زمینه تصریح کرد: در حوزه صادرات، بعضا شاهد هستیم که برخی از صنوف هنوز بیش از یک تشکل صادراتی دارند که در این حوزه، اتاق ایران میتواند نقش حایز اهمیتی برای هماهنگی و یکپارچه شدن تشکلهای صادراتی ایفا کند.
او همچنین به خلا قوانین و مقررات در حوزه صادرات خدمات اشاره کرد و ادامه داد: صادرات خدمات، موضوع جدیدی در تجارت است و به همین دلیل هنوز شاهدیم در ادبیات تجاری کشور، همان نگاهی که به صادرات کالاها وجود دارد، در حوزه صادرات خدمات هم حکمفرماست؛ در حالی که باتوجه به ارزآوری قابل توجه صادرات خدمات، باید ظرفیتهای این حوزه به درستی شناخته شود. سلیمی تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامات دفتر توسعه صادرات خدمات و محصولات دانش بنیان سازمان توسعه تجارت پس از ابلاغ دستورالعمل اجرایی نحوه تشخیص ارز حاصل از صادرات خدمات، تشکیل بانک اطلاعاتی فعالان و صادرکنندگان این حوزه است. او همچنین با توجه به مطرح شدن برخی نکات از سوی حاضران در نشست، بازاریابی و ارائه تسهیلات را به عنوان دیگر اولویتهای سازمان توسعه تجارت برای حمایت از صادرکنندگان حوزه خدمات عنوان و بیان کرد که دو معاونت توسعه صادرات کالا و خدمات و همچنین توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه تجارت نقش حایز اهمیتی در این حوزه ایفا خواهند کرد.