جلسهای پیرامون «بررسی روند دانشبنیانسازی اعضا و فعالان صنعت لوازم خانگی» با حضور تعدادی از شرکتهای فعال عضو انجمن صنایع لوازم خانگی ایران و برخی مقامات معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، در محل این معاونت برگزار شد.
سرپرست معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این جلسه، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طی چند سال گذشته تلاش کرده تا یک زیستبوم یا پلتفرم در حوزههای علم، فناوری و نوآوری ایجاد کند، در این زیستبوم مراکز نوآوری و پژوهشی، پارکهای علم و فناری، شتابدهندهها، شرکتهای دانشبنیان، صندوقهای پژوهش و فناوری و همچنین نهادهای سیاستگذاری مانند معاونت علمی و فناوری و … هر کدام نقشی را ایفا میکنند.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، محمدحسین بهشتی با اشاره به اینکه مباحث دانشبنیانسازی نهتنها در کشور ما بلکه در دنیا نیز جزء مباحث جدید محسوب میشود، افزود: اگر برای مثال، حدود دو سال قبل از شتابدهندهها صحبتی به میان میآمد، این سوال ایجاد میشد که شتابدهنده چیست و چه کاربردی دارد؟ با اینحال، اگر در این زیستبوم جدید، هر کس نقش خود را به درستی ایفا کند؛ زیستبوم هم کارش را پیش میبرد.
به گفته وی؛ باید به این مهم توجه داشته باشیم که قانونگذار تعریف مشخصی از یک محصول دانشبنیان ارائه کرده است؛ با این وجود ممکن است هر شخصی تعریف خاصی از یک محصول دانشبنیان در ذهن خود داشته باشد. با اینحال، اگر یک محصول بهعنوان یک محصول دانشبنیان پذیرفته نشد؛ باید بپذیریم که چارچوب، مقررات، تعاریف و ضوابط خاصی تعریف شده است و این به معنای بیارزش بودن تولیدات یک شرکت لوازم خانگی نیست.
سرپرست معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: شرکتهایی که قصد دارند محصول خود را به نام محصول دانشبنیان ثبت کنند، باید بپذیرند که یک تیم کارشناسی با تخصص و مهارت کافی محصول را مورد بررسی قرار داده و اگر کالای آنها رد شد، باید به دنبال پیادهسازی ویژگیهای مورد نظر و تعریفشده برای یک محصول دانشبنیان باشند.
وی، در پایان ابراز خوشحالی کرد که در صنعت لوازم خانگی نیز بتوان از فواید و مزایای دانشبنیان شدن بهره برد و از حضار خواست تا سوالات یا مسائل مورد نظر خود را با معاونت در میان بگذارند.
همچنین، در این جلسه نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای دانشبنیان شدن شرکتهای حاضر به ارائه توضیحاتی در خصوص تعریف شرکت دانش بنیان، برنامههای حمایتی، فرآیند دانشبنیان شدن و منافع و فواید این امر پرداخت.
گفتنی است؛ همتا صنعت ویرا، ناب استیل، بوتان، سام الکترونیک، رادمان صنعت دیبا، گلدیران، رهشاد الکتریک، سامیار صنعت زاگرس، فرادید افزار گستر، بکر اندیشان پرهون، انرژی، سپیدپیچ، سدنا، کارآمدان همپا، تکبان کنترل انرژی، تامین صنعت آسیا، گروه صنعتی پنج، هیمالیا، گروه صنعتی ارج، نوآور ارتباط صنعت، نیکسان صنعت ساوه، دما اتحاد، شرکت لوازم خانگی کن ازجمله شرکتهای حاضر در این جلسه بودند.