به گزارش آهام ایران، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در دومین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی در سالن اجلاس سران، اظهار داشت: قانون اساسی، اساس قوانین، مقررات و ارتباطات میان بخش های مختلف، نظام اسلامی، تشکیلات و ساختار نظام اسلامی را به ما آموخته است.
تکلیف مسئولان تحقق قانون اساسی است
آیت الله رئیسی ادامه داد: مردم حقوقی دارند و مسئولان تکالیفی، حق و تکلیف در یک راستاست. تکلیف نسبت به تمام دست اندرکاران و مسئولان، تحقق قانون اساسی است و مردم به موجب قانون اساسی از حقوقی برخوردارند .ظرفیتی که امروز جمهوری اسلامی از آن برخوردار است، ظرفیت اقتصادی و منابع بسیار زیر زمینی و نیروی انسانی کارآمد است.
جلوه دولت مردمی در اقتصاد میدان دادن به مردم، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی است
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا اقتصاد بخش خصوصی رونق بگیرد و در مسیر مردمی کردن اقتصاد پیش برویم، اظهار داشت: میدان دادن به فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران دارای اهمیت است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه کار فعالان اقتصادی به شکل قانونی، حقوقی و قضایی باید تضمین شود، اضافه کرد: تضمین سود و بهره سرمایه فعالان اقتصادی در قوانین کشور دیده شده است. در سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و اقتصاد مقاومتی که سیاست های آن ابلاغ شد، این تضمین وجود دارد.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: جلوه دولت مردمی در اقتصاد آن است که باید به مردم ، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی و سرمایه آنها میدان و تضمین داده شود تا در عرصههای مختلف فعال باشند. فعالیت بخش تعاونی در کشور بسیار اثرگذار است و باید اقتصاد تعاونی فعال شود، اقدامات در این زمینه کافی نیست. بخش خصوصی و تعاونی و دولتی در قانون اساسی در کنار هم ذکر شده است.
اموال نامشروع باید به بیتالمال مسترد شود
رئیس جمهور با بیان اینکه اصل ۴۹ قانون اساسی و استرداد اموال نامشروع از قبل انقلاب اسلامی تاکنون پابرجاست، گفت: هرگاه کسی اموال نامشروع کسب کند باید آن مال را به بیت المال مسترد کند و این اصل کارآمد همچنان پابرجاست است.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: هیچ فردی حق ندارد مال نامشروع، مال کسب شده از غصب، رشوه، روابط ناسالم، دست اندازی به حقوق بیت المال و غصب اراضی و بیت المال را کسب کند.
وی با بیان اینکه عدالت از مبانی قانون اساسی کشور است و بعداز توحید در مبانی توحید نسبت به هیچ موضوعی همانند عدالت تاکید نشده است، اظهار داشت: عدالت فراگیرترین موضوعی است که در فرهنگ دینی کشور به آن توجه شده و در بین مفاهیم فرهنگی کشور در تمام شئون برقرار است. عدالت و توحید، عدالت و خلقت، عدالت و بعثت، عدالت و امامت، عدالت و معاد، عدالت و فرج، عدالت اقتصادی، اجتماعی، فراگیر ترین مفهوم است.
وی تاکید کرد: حمایت ما از غزه و فلسطین بر اساس قانون اساسی است حمایت از مظلومان جزو مبانی قانون اساسی است لذا از اول انقلاب حمایت از فلسطین به عنوان مسئله اول انقلاب بود.این جزو اصول و مبانی ما است نمی توانیم دست از این اصول برداریم، تمایلات برخی در منطقه این اصل قانون اساسی را از بین نمی برد . این روزها پرده ها کنار رفته و برای جهانیان حقیقت روشن شده است.
خستگی و ناامیدی هرگز، باید با امید حرکت کرد
وی با بیان اینکه رهبری فرمودند؛ خستگی و ناامیدی هرگز، باید با امید حرکت کرد،اظهار داشت: این نگاه دولت سیزدهم است. به نمایندگان کشور های مختف که در این جلسه حضور دارند می گویم بنای دولت سیزدهم تقویت سیاست همسایگی و تقویت سیاست ارتباط با کشورهای اسلامی و کشور های همسو است و دست همه کسانی که بخواهند با دولت جمهوری اسلامی کار کنند را به گرمی می فشاریم.
نخستین همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی دوازدهم آذرماه ۱۴۰۱ با حضور و سخنرانی رئیسجمهوری و رئیس مجلس برگزار شد. اعضای هیأت علمی دانشکدههای حقوق، پژوهشگران و صاحبنظران حقوقی، مدیران حقوقی دستگاههای اجرایی، فضلای حوزوی، اعضای مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان مجلس، دانشجویان، طلاب حوزه علمیه و سفرا و اعضای هیأتهای نمایندگی کشورهای خارجی از جمله شرکتکنندگان در این رویداد علمی فاخر بودند.