در نشست هماندیشی روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران با صمد حسنزاده، بر حضور مؤثر اتاق ایران در ارائه نظرات کارشناسی و راهکارهای اقتصادی برای حل مشکلات و انتخاب وزرای شایسته، تأکید شد.
به گزارش اهام ایران، روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران در نشست هماندیشی با رئیس اتاق ایران، حفظ جایگاه و شأن بخش خصوصی را با توجه به شروع فعالیت دولت چهاردهم، مهم ارزیابی کردند و خواستار حضور مؤثر اتاق ایران در روند انتخاب وزرا به ویژه وزرای اقتصادی و ارائه پیشنهادهای دقیق و اجرایی برای حل مسائل و مشکلات حاکم بر اقتصاد کشور، شدند.
در این نشست صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و حضور مردم در صحنه انتخابات، گفت: مردم با رأی خود اعتماد خود را به آقای پزشکیان اعلام کردند و خوشبختانه این انتخابات با مدیریتی خوبی برگزار شد و حال امیدواریم که دولت جدید بتواند در سطح قابل قبولی، چالشها و مشکلات اقتصادی را حل کند.
او ادامه داد: نقش هر پارلمانی را کمیسیونها تعریف میکنند و باید این اصل را مدنظر قرار دهیم و به سمتی برویم که دولت از تصدیگری دست بکشد و آن را به بخش خصوصی بسپارد. این هدفگذاری با ارائه نگاههای کارشناسی و مطالعاتی محقق خواهد شد.
احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران در ابتدا نگاهی به مجموعه اقداماتی که توسط اعضای کمیسیون طی یک سال گذشته انجام شده، داشت و گفت: در این مدت، بخش واردات با چالشهای جدی مواجه شده و حال با توجه به تغییر دولت، امیدواریم بتوانیم با این چالشها مقابله کرده و شرایط را بهبود ببخشیم. از طرفی درخواست داریم در همین ابتدای تشکیل دولت جدید، مؤثر ورود کرده و برای حضور افراد و تفکرات جدید در بدنه دولت تلاش کنیم.
احمد آتشهوش، رئیس کمیسیون حقوقی اتاق ایران نیز از سیاستزدگی در سطح کشور صحبت کرد و گفت: برای حرکت اثرگذار در روند انتخاب وزرا باید سعی کنیم افرادی با شایستگی همه جانبه انتخاب شوند، افرادی که علاوه بر شایستگی فردی، از منظر تخصصی و حرفهای نیز با مسئولیتی که قرار است به عهده بگیرند، هماهنگ باشند.
فرجالله معماری، رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق ایران از نقشآفرینی اتاق ایران در چارچوب اتاق فکر اقتصادی دولت صحبت کرد. به اعتقاد او اتاق ایران باید بتواند با نگاه کارشناسی، مطالبات دولت را پاسخ دهد؛ اما مهمتر از این باید پیش از دولت، مشکلات و چالشهایی که وجود دارند و یا قابل پیشبینی هستند را شناسایی کرده و برای آن راهکار پیشنهاد دهد.
این فعال اقتصادی همچنین حضور مؤثر اتاق ایران در انتخاب وزرا را نیز ضروری خواند.
فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و تأمین مالی اتاق ایران پیشنهاد داد: برخی افرادی که در بدنه دولت سیزدهم حضور دارند، عملکرد خوبی داشتند و میتوانند در دولت چهاردهم نیز حضور داشته باشند. چون در حوزه مسئولیتی خود، تخصص لازم را دارند. در واقع باید به عملکرد، حرفهایگری و رویکرد افراد توجه شود.
علی عرب، نایبرئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران یکی از نکاتی که باید در انتخاب وزرا ملاک عمل باشد را توانمندی افراد در اجرای قانون برنامه هفتم توسعه دانست و تصریح کرد: در این راستا ضرورت دارد، اتاقهای استانی را فعال کنیم تا زمینه تعامل بیشتر بخش خصوصی با تمام ارکان و بدنه دولت مهیا شود.
محسن امینی، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران نیز تأکید کرد: در انتخاب وزرا باید شاخصها و معیارهایی متناسب با هر مسئولیتی را مدنظر قرار دهیم. تخصص، حرفه و شایستگی در کنار چند ویژگی عمومی نیاز است و باید مورد توجه باشد.
منبع؛ اتاق ایران