سومین نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا ۱۴۰۰) همزمان با هفته پژوهش و فناوری از روز سهشنبه ۲۳ آذرماه آغاز بهکار کرد.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، دبیرخانه شورای عالی عتف با همکاری دستگاههای اجرایی و با بهرهگیری از ظرفیت فناوری اطلاعات، نسبت به ایجاد سازوکاری جامع، مناسب، پویا، هوشمند و یکپارچه برای اطلاع از نیازمندیهای پژوهشی و فناورانه دستگاههای اجرایی و جهت دادن فعالیتهای تحقیقاتی و فناورانه کشور به سمت نیازمندیهای احصاء شده، اقدام به برگزاری سومین دوره از نمایشگاه تستا کرده است.
هدف از برگزاری این نمایشگاه؛ ارائه نیازهای پژوهشی و فناورانه، بسترسازی برای تجاریسازی یافتههای پژوهشی و فناوریهای توسعهیافته و همچنین برقراری ارتباط سازنده میان بخش عرضه و تقاضای فناوری عنوان شده که از روز ۲۳ آذرماه آغاز به کار کرده و تا روز ۲۶ آذر ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
برگزاری سومین دوره از نمایشگاه تستا همزمان با بیستودومین نمایشگاه «دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار» و نهمین نمایشگاه «تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» است که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در سالن ۷ برگزار میشود.
شایان ذکر است؛ کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار لوازم خانگی نیز در سالن ۷ میزبان شرکتهای منتخب عضو انجمن صنایع لوازم خانگی ایران جهت عرضه محصولات ساخت داخل و دیگر علاقهمندان، متخصصان و فعالان صنعت پیشران لوازم خانگی است و حضور پررنگی دارد.
هدف کانون از حضور در تستا ۱۴۰۰
در این ارتباط، دبیر کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار صنایع لوازم خانگی ایران به ستاد خبری انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، گفت: بر اساس تصمیمگیری صورت گرفته در هیئت مدیره کانون، از شرکتهای لوازم خانگی درخواست شد تا در سومین نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا ۱۴۰۰) حضور داشته باشند.
دکتر عباس سقایی با اشاره به اینکه هدف اصلی کانون برای حضور در تستا ۱۴۰۰؛ برقراری ارتباط بین بخش عرضه و تقاضای موضوعات پژوهشمحور است، افزود: دانشگاهها، پژوهشگاههای بزرگ، پارکهای علم و فناوری و تعدادی صاحبان کارخانه از وزارت صنعت، معدن و تجارت در این نمایشگاه حضور دارند. همچنین، یک سالن در قالب تجهیزات آزمایشگاهی ایجاد شده است.
دبیر کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار صنایع لوازم خانگی ایران اضافه کرد: درمجموع، موضوعات علمی و مجموعههایی که مبتنی بر علم و فناوری هستند، در تستا ۱۴۰۰ حضور دارند. یک سالن هم به موضوع «تقاضا» اختصاص داده شده است که کارخانجات در آن میتوانند نیاز فناورانه خود را به شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها، دانشگاهها، پژوهشگاهها ارائه کنند.
دکتر سقایی با بیان اینکه غرفه کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار صنایع لوازم خانگی ایران در بخش «تقاضا»ی تستا قرار دارد، گفت: طبق فراخور انجام گرفته؛ هفت شرکت ازجمله سام الکترونیک، امرسان، انرژی، بوتان، فوتون، سدنا و نوآور ارتباط صنعت در این محل حضور دارند. تعدادی از این شرکتها؛ تولیدکننده محصولات لوازم خانگی و دو شرکت قطعهساز هستند.
دبیر کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به اینکه حضور ما در تستا پیرو شرکت در بیستویکمین نمایشگاه لوازم خانگی در قالب فنبازار است، توضیح داد: در جریان حضور در نمایشگاه بیستویکم تعدادی تقاضا در بخش لوازم خانگی شناسایی شد. در این نمایشگاه، اولین رویداد بههمرسانی نوآوریها و چالشهای فناوری لوازم خانگی و صنایع وابسته برگزار شد که هدف کانون این بود در فضای نوآوری و فناوری، بههمرسانی مناسبی بین بخشهای عرضه و تقاضای نوآوری اتفاق بیفتد.
دکتر سقایی اضافه کرد: تقاضای ارائهشده در نمایشگاه بیستویکم در تستا نیز مطرح شد. در ضمن، قطعات مورد نیاز ساخت داخل از هفت شرکت فوق، جمعآوری و در نمایشگاه ارائه شد.
وی در پایان، خاطرنشان کرد: در سومین نمایشگاه تستا، ارتباط خوبی میان دانشگاهها، دانشبنیانها و پژوهشگاهها با صنایع ایجاد شده است.
توضیحی کوتاه درباره کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار صنایع لوازم خانگی
کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار صنایع لوازم خانگی ایران، با هدف تقویت ارتباط میان صنایع لوازم خانگی ایران و مراکز علمی، پژوهشی و فناوری، نیل به اقتصاد مقاومتی بهویژه سیاستهای کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، مصوب ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی و در اجرای بند دوم از ماده چهارم آییننامه مصوب آن ستاد در خصوص «تأسیس و فعالیت کانونهای هماهنگی دانش، صنعت و بازار»، به منظور تحقق نقشه جامع علمی کشور، تشکیل شد.
کانون هماهنگی دانش، صنایع لوازم خانگی ایران، نهادی تصمیمساز و تشکلی غیردولتی، غیرانتفاعی و غیرسیاسی است که بهمنظور افزایش همگرایی، همکاری، هماهنگی، تصمیمسازی و ارتقای وحدت رویه پیرامون فعالیتهای بازار، صنعت، دانشگاهها و موسسات و مراکز پژوهشی و فناوری و ارتقای نظام نوآوری بخشی در عرصه توسعه و تولید کالا یا خدمات خاص تخصصی مرتبط با صنایع لوازم خانگی ایران کشور تشکیل شده است. کانون دارای شخصیت حقوقی و استقلال اداری و مالی و عهدهدار انجام فعالیتهای تخصصی است. کانون همچنین ملزم به پوششدهی جامعه هدف متناسب با زمینه تخصصی فعالیت خود در سراسر کشور است.
از آنجاکه کانون در زمینه تصمیمسازی و جهتگیری قوانین، ضوابط و دستورالعملهای مختلف دستگاههای دولتی نقش مهم و موثری ایفا میکند، مشارکت و همفکری تمامی دستاندرکاران صنایع لوازم خانگی ایران میتواند تصویر روشنتر و واقعیتری از چالشها و نیز راهکارها ارائه کند. در همین راستا، موسسان کانون امید و انتظار دارند تا ذینفعان و فعالان بخشهای مختلف این حوزه، که حائز دانش، سابقه و تجربه لازم جهت حضور در سطح تصمیمات راهبردی صنایع لوازم خانگی ایران کشور هستند، با عضویت در این نهاد و حضور فعالانه و اثربخش، کانون را در دستیابی به اهداف اساسی خود حمایت و مساعدت کنند.