معاون ایدرو از تشکیل کمیته ویژه با حضور نمایندگان شهرکهای صنعتی و تشکیل شبکه تامین انرژی با استفاده از نیروگاه خورشیدی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که فشار ناترازی پیک امسال کمتر از سال قبل برای واحدهای صنعتی باشد.
به گزارش اهام ایران، با نزدیک شدن به روزهای گرم سال و افزایش مصرف برق مهمترین دغدغه صنعتگران تامین انرژی است سال گذشته دو روز از هفته واحدهای صنعتی برق نداشتند و امسال با افزایش میزان ناترازی انتظار میرفت که این عدد بیشتر شود. سال گذشته با درخواست رئیس جمهور و موافقت مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی ۳ میلیارد دلار برای تامین و ساخت نیروگاههای خورشیدی و خط فاینانس چین به منظور تامین و راه اندازی این نیروگاه اختصاص یافت.
با توجه به توجیه اقتصادی و بازگشت سرمایه در کمتر از یکسال بخش خصوصی نیز به طور فعال برای تاسیس این نیروگاهها وارد شد.
حمید بازارگان معاون توسعه صنایع پیشرفته و کلان سازمان توسعه و گسترش صنایع کشور (ایدرو) در خصوص اقدامات دولت برای تامین برق صنایع در تابستان گفت: ما دو سال پیش پژوهشی ارائه کردیم و اعلام کردیم که باید به سمت تامین انرژی از طریق نیروگاه خورشیدی برویم.
وی ادامه داد: برای اجرا کردن پروژههای کلان کشور، میبایست معاون اول یا رئیس جمهور باید تسلط نسبی روی موضوع داشته باشند تا بتوانند از دستگاهها مطالبه کنند به طور مثال در پروژه نیروگاه خورشیدی بانک مرکزی (فاینانس)، تامین و خرید تجهیزات (وزارت نیرو)، اجرا و نصب نیروگاه (وزات صمت)، ثبت سفارش و ترخیص از گمرک (وزارت اقتصاد) حضور دارند، برای هماهنگی و به نتیجه رسیدن کار در کمترین زمان لازم است که نظارت و بررسی عملکرد توسط معاون اول یا رئیس جمهور صورت بگیرد.
بازارگان ادامه داد: ناترازی دو نوع راه حل دارد یکی راه حل غیر اقتصادی است مثلا برق را گران کنیم تا مصرف کاهش پیدا کند دیگری راه حل اقتصادی است که میگوید تنها گزینه ما انرژی خورشیدی است. یعنی اگر میخواهیم فشار از روی شبکه برداشته شود اعم از شبکه برق یا گاز باید به سمت انرژی خورشیدی برویم اینکه برخی میگویند باید به ۳۰ هزار مگاوات برسیم یک تفکر رویایی است در حالیکه در برنامه هفت ساله ۱۲ هزار مگاوات دیده شده است. اما تامین همین ۱۲ هزار ماوات نیز به سرعت قابل انجام است. به طور مثال چین سالانه چند هزار مگاوات به شبکه انرژی خورشیدی اضافه میکند و دارد به سرعت به سمتی میرود که نیاز خود را به منابع فسیلی کاهش دهد.
وی افزود: ما نیز باید به همین سمت برویم و ۲۵ هزار مگاوات انرژی خورشیدی را هدفگذاری کنیم این پروژه در حال حاضر آنچنان برای کشور اهمیت دارد که شخص اول اجرایی کشور یعنی رئییس جمهور باید به آن اولویت اول بدهد اگر این پروژه را تکمیل کنیم روزانه معادل یک فاز پارس جنوبی صرفه جویی میشود.۶۰ میلیون مترمکعب صرفه جویی روزانه گاز در حالی است که کل ناترازی گاز در سال حدود ۸۰ میلیون متر مکعب است. این صرفه جویی به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی بخشهای مختلف اقتصاد کشور اثرگذاری محسوسی دارد. ضمن آنکه این پروژه کاملا توجیح اقتصادی دارد و بخش خصوصی با تضمین بازگشت سرمایه در کمتر از یکسال (با توجه به حجم نیروگاه) میتواند وارد آن شود.
وی در خصوص اقدامات امسال ایدرو و وزارت صمت برای تامین برق واحدهای صنعتی گفت: امسال برای گذر از پیک قطعی برق کمیتهای با نمایندگان شهرکهای صنعتی تشکیل دادیم به طور مثال شهرک صنعتی عباس آباد که بیش از ۵ هزار واحد تولیدی دارد در این شبکه حضور دارد و کارهای خرید و فاینانس از خط اعتباری چین و حمل سلولهای خورشیدی در حال انجام است به طور کلی شهرکهای صنعتی که برای تامین نیروگاه اختصاصی خودشان همکاری کنند میتوانند شرایط بهتری نسبت به سال گذشته داشته باشند و در نهایت برای سال آینده نیازی به شبکه سراسری نداشته باشند و برق مورد نیاز خود را از نیروگاه اختصاصی که با سرمایه گذاری خودشان تاسیس شده تامین کنند دولت و وزارت صمت تمام کارهای تامین مالی فاینانس نصب مشاورهای فنی را انجام میدهد و فقط نیاز به هماهنگی و همکاری صنعتگران داریم.
با توجه به اظهارات معاون صنایع پیشرفته و کلان ایدرو میتوان گفت اگر این برنامه ریزی و تخصیص اعتبار برای احداث نیروگاه خورشیدی در سالهای گذشته صورت میگرفت و نظرات مراکز پژوهشی و علمی که از سالها قبل در این خصوص هشدار داده بودند امروز واحدهای صنعتی دغدغه قطعی برق نداشتند هر چند با توجه به اظهارات بازارگان شهرکهای صنعتی ناترازی انرژی که در زمستان داشتند را در تابستان نخواهند داشت.
منبع؛ برنا