آهام ایران: صنعت لوازم خانگی ایران خیز بلندی برداشته تا بازارهای صادراتی خود را گسترش دهد. در میان کشورهای همسایه، ارمنستان به واسطه روابط نزدیکی که با ایران دارد، بستری مناسب است تا پذیرای کالای ایرانی باشد. صنایع لوازم خانگی ایران میتوانند با در دست گرفتن بازار ، میزان صادرات به ارمنستان را افزایش معناداری دهند.
جلسه دوم کمیسیون صادرات در سال جاری روز بیست و پنجم تیرماه به صورت حضوری در سالن جلسات انجمن برگزار شد. در این جلسه مدیران و کارشناسان بخش صادرات شرکتهای دمنده، زرساب، پاکشوما، لوازم خانگی کن، امرسان، اریس سازه پارسیان، سام گسترسونیا، تاش رادیاتور، گلدیران، تکران مبرد، سنگرکار، الباگازو لیمون شرکت کرده بودند، بنابه دعوت انجام شده آقای هرویک یاری جانیان، رئیس هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان نیز حضور داشت.
در ابتدای جلسه، دکتر استقلال، رئیس دورهای کمیسیون با اشاره به به عضویت کشور ارمنستان در اتحادیه اوراسیا، گفت: ایران باید تا پایان سال ۲۰۲۲ به اتحادیه اوراسیا بپیوندد یا به توافق ترجیحی یادشده پایان دهد.
او، افزود: تعداد پیمان تجارت آزاد که ایران در آن عضو باشد، تاکنون صفر بوده است.
ارمنستان، بازار آماده صادرات کالای ایرانی
یاری جانیان، نیز با اشاره به ظرفیتهای ارمنستان به عنوان هدف صادراتی لوازم خانگی ایران گفت: جای خالی لوازم خانگی ساخت ایران در ارمنستان بسیار مشهود است. تجار ارمنی کل جهان که مرتب به ارمنستان سفر میکنند، به ویژه تجارارمنی ساکن روسیه احساس قرابت خاصی با ایران دارند. به عنوان مثال یکی از هتلداران بزرگ ارمنی در روسیه تمامی مبلهای هتلها را از یک تولیدکننده ایرانی تهیه میکند.
او، افزود: تعرفه تجارت ترجیحی ارمنستان با کشورهایی نظیر نروژ، فرانسه و کانادا ۴ درصد است.
یاری جانیان، گفت: درست است که ایران فاقد برند بینالمللی است، ولی قطعا با چندماه برنامهریزی دقیق و همکاری نهادهای حاکمیتی و متولی میتوان با تعرفه مصوب ۴ درصد بازار کالاهایی نظیر یخچال فریزر را در ارمنستان که در دست بلاروس است را نصیب خود کنیم.
رئیس هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان گفت: در بخش لوازم خانگی کوچک نتوانستهایم به بازار ارمنستان نفوذ کنیم. حالا پکیجهای موجود در ارمنستان که میتوانستند ایرانی باشد، ایتالیایی یا چینی است.
او افزود: فاصله کم، کیفیت بالای محصولات ایرانی، قابلیت ردیابی محصولات و قیمت پایین از جمله مزیتهای رقابتی صادرات به ارمنستان است.
یاری جانیان، پیشنهاد برگزاری نمایشگاه ۱۲ روزه لوازم خانگی در ارمنستان را داد و بهترین زمان را نیز پیش از سال جدید دانست.
او افزود: اتاق بازرگانی ایران و ارمنستان ارتباطات خوبی با حاکمیت و دولت ارمنستان دارد. از این پتانسیل میتوان برای رفع موانع و مشکلات برسر راه صادرات لوازم خانگی بهره برد.
یاری جانیان، گفت: استاندارد مصوب ورود کالا به حوزه اوراسیا را EAC است. با توجه به عدم شناخت تجار ارمنی نسبت به کالاهای ایرانی، ایجاد ارتباط بیشتر هیاتهای تجاری راهکاری مفید است.
او از انجمن خواست با هماهنگی سازمان توسعه تجارت از یک هیات تجاری قوی از ارمنستان برای حضور در نمایشگاه بینالمللی لوازمخانگی سالجاری دعوت کنند.