[su_image_carousel source=”media: 2537″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
شرکت گل آسای سرما (دیپوینت) بیش از ۲۰ است که به طور جدی فعالیت خود را در عرصه صنعت لوازم خانگی کشور آغاز کرده است. این شرکت از سال ۱۳۷۶ تولید یخچال و فریزر را آغاز کرده است. این مجموعه صنعتی با هدف توسعه بیشتر در شهرک صنعتی ایوانکی کارخانهای احداث کرد. شرکت گل آسای سرما (دیپوینت) هم اکنون با ۳۵۰پرسنل؛ تعداد ۷۰۰ تا ۷۵۰ محصول را با برند اصلی «دپپوینت» به بازار لوازم خانگی کشور عرضه میکند. طرح توسعه این کارخانه با ظرفیت تولید ۱۵۰۰ محصول در یک شیفت کاری تا نیمه سال به بهرهبرداری میرسد. با فرا رسیدن روز ملی صنعت فرصتی دست داد تا به مرور تاریخچه، فعالیتها و دستاورهای این شرکت بنشینیم و در این رابطه با مهندس حسین رمضان زاده، مدیر کارخانه مجموعه صنعتی گل آسای سرما (دیپوینت) گفتوگو کردیم. وی چهار اصل؛ نوآوری، کیفیت، خدمات متناسب و قیمت رقابتی را از اهداف راهبردی مجموعه معرفی کرده و میگوید: «تلاش ما جذب مشتریانی است که همواره محصولات خارجی را انتخاب کردهاند.» برای گفتوگو با این مدیر جوان صنعت لوازم خانگی به دفتر این مجموعه مراجعه کردیم که حاصل این گفتوگوی یکساعته را در ذیل میخوانید.
در ابتدا خودتان را معرفی کنید و درباره شکلگیری برند دیپوینت توضیح دهید؟
حسین رمضانزاده متولد ۱۳۵۸ هستم. اینجانب در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک فارغالتحصیل شده و هم اکنون در کسوت مدیریت کارخانه گل آسای سرما به فعالیت مشغول هستم. شرکت گل آسای سرما در سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را در زمینه تولید یخچال و یخچال فریزر خانگی با برند تجاری گلسان در منطقه پاکدشت آغاز کرد. با توجه به پیشرفت چشمگیر و رو به رشد این شرکت در تولید محصولات و همچنین استفاده از فناوری و استانداردهای روز دنیا و متناسب با آن تقاضای بیشتر بازار سرانجام در سال ۱۳۷۹ به منطقه صنعتی ایوانکی انتقال یافت. از همان سالهای نخست، واحد تحقیق و توسعهی شرکت گل آسای سرما فعالیت خود را در کنار سایر واحدهای سازمان به صورت پیوسته و جدی آغاز کرد. این واحد در وهلهی اول با هدف مهندسی معکوس محصولات به روز خارجی کار خود را آغاز و سپس با طراحی محصولات متناسب با نیاز داخلی به توسعهی فعالیتهای خود پرداخت. تولید ردههای مختلف محصولات پرفروش و تراز اول در بازار داخلی و شرکت در چندین دوره نمایشگاه لوازم خانگی؛ گواه رویکرد توسعه شرکت گل آسای سرما است.
فرایند تکاملی مجموعه صنعتی گلآسای سرما چگونه ادامه یافت؟
حدود یک دهه پیش محصولات یخچال-فریزر ایرانی در بازار با یکدیگر تفاوت چندانی نداشت و با ظاهر تقریبا یکسان وارد بازار میشد. بنابراین تمایز و تفاوتی در شکل و کارکرد محصولات وجود نداشت. با توجه به جای خالی محصولات نوین و نوآورانه، تولید چنین محصولاتی در دستور کار مجموعه ما قرار گرفت. مجموعه دیپوینت با استفاده از راهبردهای هوشمندانه و تخصیص منابع مالی و انسانی همواره در جهت نیل به اهداف تعیین شده حرکت خود را تدوام بخشیده است. در سال ۱۳۸۸ با گسترش نیروهای متخصص در تمامی سطوح کارخانه اقدام به تقویت بیش از پیش بنیهی فنی و مهندسی خود کرد تا زیرساختهای لازم جهت تولید نسل دوم محصولات خود را تأمین کند. تولید محصولات خانواده دوقلو با نام GL2 که تبدیل به یکی از پرفروشترینهای سبد محصولات و یکی از با کیفیتترین نمونههای بازار گردید، منجر به توجه بیشتر فرایند رهبری سازمان به دپارتمان تحقیق و توسعهی شرکت شد. در ادامه همین توجه، تولید محصولاتی از قبیل ۷T و ۵C نیز در سالهای بعد و همزمان با فاز دوم توسعهی شرکت صورت گرفت. با آغاز سال ۱۳۹۴، شرکت گل آسای سرما با تبیین مأموریت و چشمانداز خود به عنوان یک شرکت پیشرو در حوزهی لوازم خانگی با رویکرد فناورانه فصل جدیدی را در صنعت لوازم خانگی کشور آغاز کرد.
میتوانید از تفاوت محصولات دیپوینت با دیگر محصولات رایج در بازار مثالی بزنید؟
ما از سال ۱۳۸۴ نسل دوم محصولات دیپوینت را طراحی و تولید کردیم و تغییراتی در طراحی محصولات ایجاد کردیم. اما بمرور متوجه شدیم که برای حضور پررنگ در اذهان مشتریان نیاز به تغییراتی بنیادین است. بدین ترتیب سال ۱۳۸۸ تصمیم گرفتیم با رصد محصولات خارجی در بازار و با بهرهگیری از فناوری جدید، محصول جدید مهندسی شده را به چرخه تولید اضافه کنیم. این روند با طراحی و تولید محصولات جدید دیگر ادامه یافت و ارتباط با شرکتهای تراز اول دنیا در صنعت لوازم خانگی دانش سازمانی را ارتقاء داد، که به توسعه همه جانبه سازمان منجر شد. افزایش ظرفیت تولید، بکارگیری کارشناسان زبده، توسعه کیفی محصول و فرایند و توانمندسازی واحد خدمات مشتریان از نتایج تولید محصولات نوآورانه و با کیفیت شرکت بود. هم اکنون نیز برای ساخت قالبها و قطعات حساس با بهترین سازندههای قالب و تجهیزات کرهای یا اروپایی در ارتباط مستمر هستیم.
به نظر شما چرا تولیدات ایرانی معمولا با یک برند به فروش نمیرسد و چرا باید تولیدات ایرانی با برندهای مختلف در بازار به فروش برسند. به نظر شما فرایند برندینگ در ایران چقدر مثبت است و چقدر نکات منفی به همراه دارد؟
بحث برندینگ از چندین منظر قابل بررسی است و نمیتوان تنها از یک بعد به آن نگاه کرد. تولیدکنندگان بسیاری در سالهای اخیر بر روی موضوع برندینگ کار کردهاند و سهم مختلف آنان از بازار نشان میدهد که تولیدکنندگان و برندهای مختلف در کجای بازار هستند و به چه میزان از اقبال مشتریان بهرهمندند.
به عنوان مثال در بازار لوازم خانگی کشور چین، تولیدکنندگان بزرگ و معتبری حضور دارند که محصولات تولیدی خود را با برندهای متفاوتی روانه بازار میکنند و استقبال خوبی هم از این برندها در بازار وجود دارد. بنابراین بازار و سلیقه مصرفکنندگان، ارتباط تولیدکنندگان و صاحبان برند را مشخص میکند و نمیتوان انتخاب برندها را به مصرفکنندگان دیکته کرد و یا درباره بود و نبود آنها در بازار قضاوت کرد.
باید در نظر بگیریم تولید به شکل OEM در دنیا بسیار مرسوم است و به دلایل گوناگونی از جمله توسعه افقی و عمودی محصول یا سازمان انجام میشود. برخی تولیدکنندگان تمایل دارند محصولی را به سبد محصول خود بیفزایند، بدون اینکه برای تکنولوژی و خطوط تولید سرمایهگذاری اولیه کنند. بنابراین به عقد قرارداد با دیگر تولیدکنندگان مبادرت میورزند. البته در سالهای اخیر برندهای زیادی در صنعت لوازم خانگی به ثبت رسیده است که متأسفانه برخی شناسنامههای قوی ندارند که این موضوع نکته منفیای در این حوزه به شمار میآید. البته ما تنها با برندهای معتبر و با استاندارهای مشخص کار میکنیم زیرا کیفیت، اعتبار و رضایت مشتریان برای ما بسیار حائز اهمیت است.
میتوانید به چند نوع از محصولات جدید مجموعه دیپوینت اشاره کنید که با فناوریهای به روز نیز مرتبط هستند و هم اکنون ساخت و توسعه آنها ادامه دارد؟
شرکت گل آسای دانش به عنوان اولین شرکت دانش بنیان در حوزهی لوازم خانگی مفتخر است که با بهرهگیری از متخصصان زبده و تجهیزات بهروز، به عنوان نوک پیکان پیشرو صنعت لوازم خانگی به منظور ارتقاء سطح محصولات ایرانی ایفای نقش کند. تمرکز بر روی حوزههای مکاترونیک، نانو فناوری، زیست فناوری و اینترنت اشیا، منجر به تعریف حدود ۵ پروژهی فعال نوآورانه و منحصر به فرد و چندین محصول نوین در فاز مطالعاتی شده است. تمرکز روی طراحی و تولید محصولات جدید، متنوع و با کیفیت، استفاده از ایدههای نو و کارآمد، همکاری و هماهنگی همه واحدها از تیم طراحی، کنترل کیفیت تا مرحله تولید و حتی پشتیبانی پس از فروش، گامهای بلند شرکت گل آسای سرما به سمت تولید برتر داخلی است. امید است با عنایت پروردگار و همت بلند متخصصین این سرزمین، گامهای پر افتخار دیگری در صنعت لوازم خانگی کشور برداشته شود. بکارگیری علوم تلفیقی مکانیک، الکترونیک و نرمافزار و سیاستهای همافزایی علم و دانش در کنار فناوریهای همگرای ایجاد شده منجر به ظهور دو پروژهی دانشبنیان و کاملا نوآورانهی «کپچر» و «دیسکاور» گردید. این دو محصول به ترتیب اولین محصولات اینترنت اشیاء و تعاملی انسان-ماشین در سطح کشور شناخته شدند.
ثبت اختراعات، نشر مقالات بینالمللی و تولید محتوای دانشی از دیگر دستاوردهای واحد تحقیق و توسعهی شرکت گل آسای سرما در طی گام سوم پیشرفت بوده است. سرانجام در تاریخ ۱۳/۰۲/۱۳۹۹، واحد تحقیق و توسعهی گل آسای سرما توانست با اخذ تأییدیه از معاونت فنآوری ریاست جمهوری در قالب شرکت دانش بنیان «گل آسای دانش» ثبت شود و به عنوان بازوی توانمند سازمان به خلق محصولات، ایدهها و تولیدات جدید و نوآورانه با شکلی نوین انجام وظیفه کند.
میتوانید درباره محصولات توضیح بیشتری بدهید؟
بازار هدف ما کسانی بوده است که همواره به انتخاب محصولات وارداتی پرداختهاند. بنابراین تولید محصولات جدید و منطبق با شرایط روز دنیا برای ما در اولویت است. محصول دیسکاور محصولی منحصر به فرد است درب شیشهای شفاف شونده دارد که با دو ضربه شفاف میشود در حقیقت بدون نیاز به باز کردن درب میتوانید داخل یخچال را ببنید. این محصول یخچال فریزر درب داخلی هم دارد و تا ۱۳ درصد مصرف انرژی را کاهش میدهد. محصول کپچر دو دوربین داخلی دارد و این دوربینها به گوشی هوشمند متصل میشود و شما میتوانید در هر جایی که باشید داخل یخچال خود را ببینید و امکان رصد محصول توسط مشتری وجود دارد. ما همچنین اپلیکیشن اقتصادی برای محصولات خودمان به نام CAMPOINT توسعه دادیم و به واسطه همین فناوریها واحد تحقیق و توسعه شرکت گل آسای سرما به شکل یک شرکت دانش بنیان درآمده است که وظیفه تأمین دانش فنی مورد نیاز شرکت را بر عهده دارد. همچنین تا ماه آینده محصول دوقلوی جدیدی به نام MAX به تولید انبوه میرسد. محصول دوقلو دیگری در دست تولید داریم که آپشنهای زیادی دارد و به دلیل استقبال از محصولات دوقلو دربازار ایران اطمینان داریم با استقبال خوبی رو به رو خواهد شد.
در این شرایط بیماری کرونا وضعیت تولیدات مجموعه صنعتی دیپوینت به کدام سمت حرکت میکند؟
کرونا روند تولید را در تمامی ابعاد مورد آسیب قرارداده است. در یک هفته پایان سال نتواستیم تولیدات را مشابه سال قبل ادامه دهیم. به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی چرخه تولید کند شده است زیرا زمانهای استراحت، صبحانه و ناهار پرسنل را به دلیل رعایت فاصلهگذاری اجتماعی افزایش دادهایم و این کندی زمان تا حدودی ظرفیت تولید را کاهش داده است. همچنین قیمت مواد اولیه به شدت بالا رفته است با این وجود تلاش کردیم تا قیمت محصولات خود را تا کمترین مقدار افزایش دهیم و برای جبران افزایش هزینهها از مخارج سازمانی خود کم کنیم. اما با این روند آینده تولید به دلیل نوسانات ارزی و قیمت مواد اولیه، قابل پیشبینی نیست اما سلامت پرسنل شرکت در شرایط فعلی اولویت ماست.
حالا که صحبت از شرایط تولید به میان آمد بد نیست به مناسبت روز ملی صنعت ومعدن نیز اشارهای داشته باشیم. به نظر بزرگترین مشکل تولیدکنندگان چیست و مصرفکنندگان چیست و به نظر شما چرا این مشکل تاکنون رفع نشده است؟
در پاسخ به پرسش شما باید بگویم سالها نیاز سنجی در بازار ما را به این نتیجه رسانده است که نیاز مصرف کننده داخلی یک محصول با کیفیت و به روز است. در راستای این هدف نزدیک به هزار قالب پلاستیک و فلزی ساختیم تا بتوانیم این امر را محقق کنیم. ده محصول متفاوت داریم که از تکنولوژیهای روز دنیا بهره میبرند. مهمترین مشکل صنعت لوازم خانگی زیر ساختهای آن است. همیشه درباره توسعه صنعت لوازم خانگی صحبت شده است اما به اینکه چه میزان برای تأمین مواد اولیه محتاج واردات هستیم کمتر توجهی شده است. متأسفانه صنعت لوازم خانگی ایران در زمینهی قطعات اصلی، مثل فوم، پلی یورتان یا کمپرسور متکی به واردات است. برای اینکه در صنعت لوازم خانگی به شرایط مطلوب برسیم، نیازمند افزایش توان قطعهسازی در داخل کشور هستیم که این مسیر چندان راحتی نیست و مشکلات فراوانی در این راه وجود دارد.
شما در شرایط فعلی که مشکلات اینگونه بر مسیر صنعت وجود دارد چه راهکاری برای این شرایط پیشبینی کردید تا از روند تولید بازنمانید؟
تولیدکنندگان در این شرایط باید برخی از مواد اولیه و هم قطعات مورد نیاز محصولات خود را وارد کنند و این برای شرکتهای لوازم خانگی مشکل ایجاد میکند. این شرایط درحالی است که ما برای تولید مستمر و واردات قطعات نیازمند تأمین ارز هستیم. برای تحقق این امر داخل سازمان کمیتهای تشکیل دادیم تا با مذاکره با تأمینکنندههای برتر داخلی بتوانیم قطعات مورد نیاز را در داخل تهیه کنیم. چون اگر نتوانیم به موقع قطعات مورد نیاز را تأمین کنیم؛ چرخه تولید محصول متوقف خواهد شد.
به عنوان آخرین سؤال میخواهم از شما سؤال کنم که هدف اصلی ونهایی مجموعه دیپوینت در تولید محصولات چیست؟
همه سعی ما بر این است که محصولاتی را تولید نماییم که مصرف کننده نهایی جای خالی محصولات خارجی را حس نکند و مجموعه ما بتواند همواره مشتریان ثابت و سهم مشخصی از بازار را به خود اختصاص دهد. در سالهای اخیر بر اساس این هدف، کیفیت محصولات را ارتقا دادیم. ما در مجموعه دیپوینت ۴ اصل نو آوری، کیفیت، خدمات متناسب و قیمت رقابتی را در نظر گرفتهایم. از سوی دیگر اشتغالزایی مؤثر و مستمر از دیگر اهداف مجموعه است. رضایتمندی تمام ذینفعان از تأمینکنندگان قطعات گرفته تا پرسنل شرکت و در نهایت مصرفکننده نهایی بسیار برایمان حائز اهمیت است. در پایان از تمام پرسنل شرکت گل آسای سرما که تمام موفقیتها و دستاوردهای شرکت حاصل زحمات این عزیزان است تشکر و قدردانی میکنم.