رییس اتحادیه لوازم خانگی در واکنش به اخبار در خصوص تبلیغات فریبنده سرای ایرانی گفت : مسئولان سرای ایرانی باید احضار شوند و پاسخگو باشند. سازمان حمایت نباید منتظر شکایت مردم باشد و باید به این موضوع ورود کند.
به گزارش اهام ایران، رییس اتحادیه لوازم خانگی در واکنش به گزارشهایی در خصوص تبلیغات خلاف واقع سرای ایرانی درباره کولر گازی ساخت آلمان گفت: روند کار به این شکل است که در ابتدا باید مسئولان سرای ایرانی احضار شوند و سپس مدارک مربوط به واردات محصولات و اسناد گمرکی مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که تبلیغات دروغی صورت گرفته شده باشد، با این مجموعه برخورد قانونی خواهد شد.
اکبر پازوکی، افزود: سازمان حمایت به عنوان یک نهاد نظارتی باید به این موضوع ورود کند و با بررسی آن اثبات می کند که هیچ تفاوتی بین فروشگاه های بزرگ با خرده فروش ها قائل نیست.
وی ادامه داد: تبلیغات گسترده سرای ایرانی در صدا و سیما باعث جلب توجه مردم و اعتماد سازی می شود در حالی که این تبلیغات کذب بوده و متضرر اصلی در نهایت مصرف کننده است.
اکبر پازوکی در خصوص نحوه رسیدگی به شکایات مشتریان از سرای ایرانی گفت: بررسی به شکایات توسط وزارت صمت صورت می گیرد و موضوع دیگری که مطرح می شود، رصد و رسیدگی به تبلیغ دروغین در فضای مجازی توسط دولت است، در حالی ورود کالای خارجی به کشور با اما و اگرها و محدودیت ها مواجه است، نظارتی بر نحوه ورود و تبلیغات این کالاها وجود ندارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران در خصوص این که تبلیغات مشابه به این می تواند منجر به ایجاد رقابت ناسالم در بازار شود، گفت: طبق منویات مقام معظم رهبری، تا زمانی که در کشور کالا تولید می شود و نیاز به واردات نیست، حق وارد کردن کالا را نداریم اما اگر قرار به واردات باشد، باید کالای به روز و دارای مصرف بهینه توسط تجار به کشور وارد شود.
وی افزود: مقام معظم رهبری همواره تاکید داشتند که ورود کالا به کشور باید توسط تجار معتبر صورت بگیرد و در واقع شرکت هایی مجاز به واردات هستند که دارای شبکه گسترده خدمات پس از فروش بوده و می توانند به نیاز مشتری پاسخ دهند.
اکبر پازوکی ادامه داد: تبلیغات دروغ سرای ایرانی می تواند به واردات قانونی کالا و همچنین تولیدکننده ایرانی صدمه وارد کند و در نهایت منجر به سلب اعتماد مشتری شود. این موضوع باید توسط نهادهای نظارتی مانند سازمان حمایت و وزارت صمت مورد بررسی قرار بگیرد و مدارک و اسناد آن بازبینی شود.
وی در پایان گفت: بر اساس قانون، تبلیغات نامتعارف برای فروش کالا جرم بوده و سازمان حمایت به عنوان نهاد نظارتی نباید منتظر شکایت مشتری بماند و خود باید وارد عمل شده و برای حمایت از حق مصرف کننده، به این موضوع ورود کند و سوال ما این است که چرا در مرحله ثبت سفارش مدارک این کالا بررسی نشده و اجازه ورود به آن داده شده است؟
منبع؛ الکا ایران