به گزارش آهام ایران، نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصمیمات خلق الساعه در بخش گمرکات زیان آور است،گفت: شاهدیم که کالا در گمرکات باقی مانده و مستهلک میشود که باید گفت این کالاها بخشی از دارایی ها و سرمایه گذاری مردم و بخش خصوصی است.
مجتبی یوسفی با اشاره به جلوگیری از خواب کالاها در گمرکات کشور و راهکارهایی در این بخش گفت: در دولت قبل و طی یک سال ۲۰۰ مجوز و آئین نامه در حوزه صادرات و واردات تدوین شده بود که این مسئله به نوعی به گلایه ورزی واردکنندگان و صادر کنندگان کالاهای اساسی تبدیل شد.
وی تاکید کرد:بطور مثال در این شرایط محصولی وارد و صادراتش مجاز اما بصورت آنی صادرات و واردات محصول ممنوع می شد و این مسئله به نوعی به بی ثباتی تصمیم گیرنندگان منجر می شد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: گلایه بعدی در این بخش بر این اساس بود که ما می دیدیم که کالا در گمرکات باقی مانده و مستهلک می شد که باید گفت این کالاها بخشی از دارایی ها و سرمایه گذاری مردم و بخش خصوصی است.
وی با بیان اینکه در این شرایط ما امنیت و آرامش و تصمیم گیری بلندمدت را از صادرکننده و وارد کننده می گیرم،بیان کرد: با این حال اینگونه مسائل در دولت فعلی مقداری شفاف تر شد، آنهم با توجه به اقداماتی خوبی که در وزارت اقتصاد و همچنین در گمرکات صورت گیرد . ما در ابتدای سال گفتیم که واردات با فلان میزان حقوق گمرکی و دولت هم تاکید داشت که سود بازرگانی اش رقم دیگری باشد، از این جهت به نظر می رسد که ما به هر میزان به سمت شفافیت در قوانین حرکت کنیم، موفق تر خواهیم بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین ما در قانون تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار و حمایت از فعالیت بخش اقتصادی، جرم انگاری لازم را در این بخش لحاظ کردیم تا اگر کسی به یک آن یک تصمیم خلق الساعه در بخش مذکور اتخاذ کرد باید عواقب آن را پرداخت کند و ضرر و زیان را به آن فعال اقتصادی پرداخت کند.
یوسفی با بیان اینکه باید برای بهبود این شرایط به سمت سامانه ها حرکت کنیم، بیان کرد: همه چیز باید در بخش واردات کالاهای اساسی و همچنین جلوگیری از خواب این کالاها در گمرکات به سمت سامانه ای شدن حرکت کند، ما نباید بگذاریم ابتدا کالا وارد شود و بعد درگیر تخصیص ارز آن شویم. همه اینها باید به صورت سامانه ای و قبل از صدور مجوز واردات و صادرات انجام شود.