به گزارش آهام ایران، محمد مهدی برادران، معاون وزیر صمت، در گفتگوی میز اقتصاد اخبار نیمروزی با موضوع «موفقان و مخالفان آزادسازی واردات لوازم خانگی» عنوان کرد: پیش از اینکه ممنوعیت واردات لوازم خانگی مطرح شود ما با تحریم مواجه شدیم و بسیاری از برندهای خارجی کشور را ترک کردند و این منجر به این شد که در مقطعی با کمبود لوازم خانگی در کشور مواجه شویم.
وی افزود: در همین راستا بود که عزم بر این شد تا تولیدکنندگان داخلی حمایت شوند؛ البته لازم بود تولیدکنندگان برای اینکه بتواند با خیالی آسوده برنامهریزی و سرمایهگذاری کنند، لازم بود این اطمینان برای آنها حاصل شود و بدانند که قرار است در یک بازه زمانی طولانی مدت از آنها حمایت خواهد شد، در همین راستا موضوع ممنوعیت واردات لوازم خانگی در سال ۹۷ اجرایی شد.
برادران تصریح کرد: در حال حاضر بر اساس برخی از مصوبات اجازه واردات لوازم خانگی داده میشود؛ برای مثال امکان واردات کالایی مانند کولرگازی به کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه ایجاد ممنوعیت و محدودیت برای واردات لوازم خانگی برای این بود تا تولیدکننده داخلی فرصت بهتری برای تولید و عرضه بیشتری داشته باشند، اظهار کرد: در حال حاضر وزیر صمت معتقد است که تولیدکنندگان داخلی در بیشتر حوزهها به توانمندی لازم دست پیدا کردهاند و فرصت کافی به آنها داده شده است. ما هرگز از ممنوعیت همیشگی دفاع نکردهایم و واردات بیرویه نیز چاره کار نمیدانیم.
معاون وزیر صمت اضافه کرد: اشتغالی که امروز در حوزه صنعت لوازم خانگی ایجاد شده است برای ما بسیار ارزشمند است.
برادران با بیان اینکه تولید یخچال فریزر در سال ۹۷، یک میلیون و ۲۹۹ هزار دستگاه بوده است، اما اکنون به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه رسیدهایم، یعنی یک افزایش صددرصدی در این بخش داشتهایم، ادامه داد: تولید ماشینلباسشویی در سال ۹۷ حدود ۵۹۹ هزار دستگاه بود که در سال جاری به یک میلیون ۶۷۷ هزار دستگاه رسید که نشان از یک رشد ۸۵ درصدی دارد. همچنین در سال ۹۷ تنها ۳۵ هزار دستگاه ماشین ظرفشویی تولید شد که تولید آن امروز به ۱۸۳ هزار دستگاه رسیده است که نشان از رشد ۱۶۵ درصدی تولید دارد.
وی با اظهار به اینکه وجود قاچاق نشان از ضعف در یک بخش صنعت است، گفت: ممکن است این ضعف در بخش کیفیت باشد که در خوشبختانه در سالهای اخیر در این حوزه در راستای افزایش رضایتمندی مشتری اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است.
مطالعه بیشتر: