به گزارش آهام ایران، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه از پیشبینی برررسی کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره برنامه هفتم توسعه در هفته آتی در مجلس خبر داد و گفت: طبق آئین نامه داخلی مجلس، نمایندگان ۱۰ روز فرصت دارند تا پیشنهادات خود را در زمینه لایحه فوق ارائه دهند که این فرصت در ۲۳ شهریور به اتمام می رسد.
محسن زنگنه، با اشاره به زمان بندی بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی نیز یاداور شد: پس از اتمام کار کمیسیون تلفیق و طبق آئین نامه داخلی مجلس، نمایندگان ۱۰ روز فرصت دارند تا پیشنهادات خود را در زمینه لایحه فوق ارائه دهند که این فرصت در ۲۳ شهریور به اتمام می رسد.
وی افزود: از این رو کلیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره برنامه هفتم توسعه در هفته جاری در مجلس بررسی نخواهد شد و احتمالا این گزارش هفته آینده در مجلس مورد بررسی قرار می گیرد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با اشاره به تغییرات ماده ۱۸۰ آئین نامه داخلی مجلس در سال گذشته بیان کرد: براساس اصلاح صورت گرفته روش بررسی لایحه برنامه در صحن مجلس حائز تغییرات خواهد بود. از این رو ابتدا کلیات گزارش کمیسیون تلفیق در زمینه لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن مجلس قرائت شده و بعد از آن ۵ موافق و ۵ مخالف و همچنین نماینده دولت و نماینده کمیسیون تلفیق درباره گزارش تلفیق به بیان دیدگاه های خود می پردازند و در نهایت درباره گزارش فوق رای گیری صورت می گیرد.
وی ادامه داد:اگر کلیات گزارش برنامه هفتم توسعه در صحن مجلس رای آورد،صحن در ادامه وارد جزئیات این گزارش خواهد شد.اما اگر کلیات گزارش فوق موافقت نمایندگان قرار نگرفت،این موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع می شود چراکه این گزارش کمیسیون تلفیق است که به رای گذشته شده و نه لایحه دولت.همچنین در صورت مخالفت صحن،کمیسیون یک هفته فرصت دارد تا گزارش خود را مجددا به مجلس ارائه دهد.
زنگنه با اشاره به تغییرات درباره روش بررسی جزئیات برنامه هفتم توسعه در صحن مجلس تاکید کرد:در این روش ابتدا گزارش کمیسیون در مورد هر ماده ، هر تبصره و بند مستقل خوانده شده و بعد از آن یک موافق و یک مخالف در زمینه آن بند و تبصره به بیان دیدگاه های خود می پردازند. در ادامه اگر گزارش کمیسیون در آن بند مذکور رای آورد دیگر هیچ پیشنهادی درباره آن بند خوانده شده، پذیرفته نمی شود و در ادامه سایر مواد بررسی خواهد شد.
او با تاکید بر اهمیت تغییرات در زمینه بررسی جزئیات گزارش برنامه هفتم، بیان کرد: پیشتر شرایط بدین نحوه بود که اگر بندی خوانده میشد، ابتدا نمایندگان پیشنهاداتی اعم از حذف کل ، اصلاح جز و یا غیره را مطرح میکردند اما در روش جدید ابتدا پیشنهاد کمیسیون تلفیق به رای گذاشته میشود همچنین اگر پیشنهاد کمیسیون در زمینه بند و یا تبصرهای رای نیاورد، ابتدا پیشنهاد حذف کل مطرح شده و اگر حذف کل هم رای نیاورد، پیشنهاد جایگزین کمیسیون تخصصی مطرح خواهد شد در ادامه نیز اگر متن جایگزین و پیشنهادی کمیسیون هم رای نیاورد، وارد پیشنهادات نمایندگان خواهیم شد و در نهایت، در مورد پیشنهاد نمایندگان رای گیری صورت میگیرد.