به گزارش آهام ایران؛ انجمن جهانی فولاد در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که تولید فولاد خام ایران در هفت ماه نخست “ژوئیه” امسال با رشد ۴.۵ درصدی نسبت به همین ماه در سال پیش، به سه میلیون و دویست هزار تُن رسید و کشورمان همچنان در میان ۱۰ فولادساز برتر جهان است.
انجمن جهانی فولاد در گزارش “میزان تولید جهانی فولاد خام” در ماه “ژوئیه” ۲۰۲۳ میلادی (۱۰ تیر تا ۹ مرداد ۱۴۰۲) اعلام کرد: تولید جهانی فولاد خام در این ماه به ۱۵۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تُن رسید که ۶.۶ درصد نسبت به تولید “ژوئیه” سال ۲۰۲۲ افزایش داشته است.
این سند که بر اساس اطلاعات گزارش شده ۶۳ کشور تولید کننده فولاد به این انجمن گردآوری شده است، نشان میدهد که با وجود کاهش تولید ۶ کشور از ۱۰ کشور اول تولید کننده فولاد جهان، در بازه اول “ژانویه” تا آخر “ژوئیه” سال ۲۰۲۳، نسبت به همین دوره زمانی در سال ۲۰۲۲، میزان تولید فولاد در چهار کشور هند، ایران، روسیه و چین افزایش داشته است.
این گزارش حکایت از رُشد ۴.۱ درصدی تولید فولاد ایران در بازه زمانی اول “ژانویه” تا آخر “ژوئیه” سال ۲۰۲۳ دارد و تنها هندوستان با رُشد ۹ درصدی در این بازه، توانسته رشد بیشتری نسبت به کشورمان داشته باشد.
روسیه با ۲.۸ درصد و چین با ۲.۵ درصد رُشد تولید، بعد از هند و ایران، ۲ کشوری هستند که رشد مثبتی در تولید فولاد در هفت ماهه ابتدایی سال میلادی جاری نسبت به همین مدت در سال گذشته را به ثبت رسانند.
استان اصفهان سالهاست که به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد کشور در این عرصه مطرح است و سالهاست که اولین محصول صادراتی اُستان، چُدن، آهن و فولاد می باشد و حتی محصولات تولیدی از آهن و چُدن نیز در رتبه سوم بین اقلام صادراتی استان قرار دارند.
ایران در هفت ماه نخست سال میلادی جاری موفق شد ۱۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تُن فولاد تولید کند؛ در همین زمان هند ۷۸ میلیون و ۹۰۰ هزار تُن، روسیه ۴۴ میلیون و دویست هزار تُن و چین ۶۲۶ میلیون و پانصد هزار تُن فولاد تولید کردند.
درصد تغییرات میزان تولید فولاد در ماههای “ژوئیه” سال ۲۰۲۳ نسبت به همین ماه در سال پیش از آن نشان میدهد: بیشترین افزایش مربوط به ۲ کشور هند و چین است که به ترتیب رشد ۱۴.۳ و ۱۱.۵درصدی را در هفت ماه ابتدایی سال میلادی جاری تجربه کردند و در رتبه های بعدی ترکیه با ۶.۴ و روسیه با ۵.۸ درصد افزایش تولید در جایگاههای بعدی بیشترین افزایش هفت ماه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل قرار گرفتند.
بر پایه این گزارش از نظر درصد تغییرات میزان تولید ماه “ژوئیه” امسال نسبت به همین ماه در سال پیش، کشورمان با کاهش ۱.۵ درصدی در میانه لیست کاهش تولید نقطه به نفطه بین کشورهان عمده تولید کننده فولاد قرار گرفت.
در ۲ ماه گذشته کشورمان رشد بی سابقه ای در تولید فولاد داشت که رُشد زیاد فولاد تولیدی در ۲ ماه “مه” و “ژوئن” در کنار اعمال برخی محدودیت های برق در تابستان امسال می تواند دلیلی بر کاهش ۱.۵ درصدی تولید فولاد خام کشورمان در ماه “ژوئیه” امسال نسبت به همین ماه در سال پیش باشد.