[su_image_carousel source=”media: 3945″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به ضرورت تجهیز زیرساختهای توسعه صادرات و همچنین تدوین استراتژی صادرات برای گروههای کالایی و اقدامات انجام شده در قالب پروژههای بینالمللی در راستای توسعه صادرات گفت: کشور ما در شرایط خاصی است و در شرایط نابرابری با سایر کشورها فعالیت تجاری دارد.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، حمید زادبوم در مراسم تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان گیلان، در خصوص مشکلات صادرکنندگان در زمینه حمل و نقل، تبادلات بانکی و بازگشت ارز گفت: علاوه بر تحریمها، کرونا نیز مشکلاتی را در رفت و آمد تجار و هیاتهای تجاری و مبادلات ایجاد کرده است؛ چرا که بخش زیادی از تبادلات تجاری ما در قالب رفت و آمد تجار است.
وی با اشاره به استانداردهای تجارت بینالملل افزود: تجارت خارجی ما در ریل اصلی خود قرار ندارد. پرداخت یارانه به صادرات و تعهدات ارزی، صادرات را از ریل اصلی خود خارج میکند چون در شرایط رقابت بینالمللی نیست.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه برخی اقدامات به واسطه شرایط جنگ اقتصادی لازم و ضروری است، ادامه داد: در شرایط جنگ اقتصادی بسیاری از صادرکنندگان با ضرر و زیان رو به رو شدند؛ اما در خط مقدم جنگ اقتصادی حضور داشتند و در طول ۱۱ ماه، ۶۵.۵ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور را رقم زدند.
زادبوم همچنین با تقدیر از واردکنندگان گفت: بیش از ۸۵ درصد از واردات کشور، کالاهای واسطهای و سرمایهای است و واردات به منظور تامین مواد اولیه کارخانهها و حفظ اشتغال کشور صورت گرفته و سایر واردات نیز اقلام مصرفی ضروری مورد نیاز کشور بوده است.
وی با بیان اینکه از ۳۰ میلیون تن کالای وارداتی کشور در ۱۱ ماهه، ۲۴ میلیون تن کالای اساسی مورد نیاز کشور و مردم است، بر حمایت از واردکنندگان تاکید کرد.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران همچنین با بیان اینکه یک دوازدهم مشوقهای صادراتی را دریافت کرده ایم، گفت: مشوقها به ایجاد و تقویت زیرساخت های صادراتی و مرزی اختصاص یافته و از سرمایهگذاری بخش خصوصی نیز در این زمینه حمایت می کنیم.
زادبوم با اشاره به وامی که از طریق بانک توسعه صادرات و شش بانک دیگر در حال پرداخت به صادرکنندگان است، گفت: این وام حدود ۴ هزار میلیارد تومان با نرخ بهره ۱۴.۵ درصد است.
وی همچنین از اقدامات انجام شده در راستای توسعه بازارهای صادراتی خبر داد و گفت: کمیسیون مشترک با کشورهای بلاروس، عمان، ازبکستان، اتریش، نیجریه در راستای افزایش تجارت خارجی تشکیل شده است.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه با اشاره به ظرفیت استان گیلان برای صادرات به اوراسیا گفت: در تلاش هستیم موافقتنامه تجارت موقت با اوراسیا را به تجارت آزاد تبدیل کنیم. اما لازم است زیرساختها برای رشد صادرات و تجارت با این اتحادیه به ویژه برای تجارت با کشورهای همسایه شمالی بیش از پیش تقویت شود.