[su_image_carousel source=”media: 2428″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
در راستای تسهیل و تسریع ترخیص کالا شش مصوبه در خصوص تلورانس ارزش، وزن، کالاهای متروکه، کالاهای ممنوعه و ترانزیت خارجی مصوب شده است.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، مهرداد ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران، جزئیات پیشنهادات گمرک و مصوبات ستاد تنظیم بازار را طی گزارشی تشریح کرده است.
تلورانس وزنی به نفع صاحبان کالا اصلاح شد
باتوجه به مشکلات متعدد مربوط به رفع تعهدات ارزی ناشی از اخــــتلاف وزن پروانههای وارداتی و به منظور تسهیل در تجارت فرامرزی مقرر شد وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک و بانک مرکزی، نسبت به پذیرش تلورانس وزنی ۱.۵ درصد برای «کالاهای فله و کالاهای اساسی و ضروری» مشمول دریافت ارز ترجیحی (گروه یک کالائی) که بصورت فله یا کانتینری وارد میشوند، اقدام نمایند و درخصوص سایر کالاها از جمله کالاهای اساسی مشمول گروه ۲۱، حداکثر سه درصد تلورانس وزنی، قابل پذیرش بوده و ملاک رسیدگی قرار گیرد.
مبنای محاسبه تلورانس وزنی، وزن کل ثبت سفارش شد، نه وزن هر محموله
در خصوص رفع تعهد ارزی کالاهایی که معیار اقدام، وزن کالا می باشد به گمرک و بانک مرکزی اختیار داده شد تا نسبت به محاسبه تلورانس وزنی، با درنظر گرفتن ثبت سفارش اقدام کنند و چنانچه تلورانس وزنی بر اساس وزن کل ثبت سفارش باشد، در مجموع، مورد پذیرش بوده و ملاک اقدام و اجرا برای بانک مرکزی خواهد بود.
تلورانس اختلاف ارزش تا ۷ درصد به نفع صاحبان کالا تغییر کرد
پیرو تصمیمات قبلی کارگروه تنظیم بازار در خصوص بیشبود یازده قلم کالاهای اساسی و ضروری، گمرک ایران مجاز گردید در بررسی ارزش۱۱ قلم کالای اساسی و ضروری معادل پنج درصد بیشتر از ارزش های متوسط ابلاغی را اعمال نموده و چنانچه در بررسی پرونده های اختلافی، میزان بیش بود ارزش، بیش از پنج درصد و تا هفت درصد باشد بایستی پس از کسر پنج درصد، مابقی را بعنوان بیش بود تلقی و لحاظ کند. باید به این نکته توجه کرد که پس از تعدیلات اعلام شده، بیش بود ارزش های بالاتر از هفت درصد، بدون کسر پنج یا هفت درصد اعلام شده، بصورت کامل مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.
پذیرش درخواست ترانزیت خارجی در گمرک بوشهر بدون ثبت سفارش
در راستای پیشنهادات ارائه شده از سوی مراجع ذیربط در استان بوشهر، به گمرک این اختیار داده شد تا با درخواست صاحبان کالاهای دارای اولویت ارزی ۱، ۲۱، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ بر ترانزیت خارجی این کالاها بدون مطالبه ثبت سفارش با اخذ تضامین لازم، تحت رویه “ترانزیت خارجی” اقدام و کنترلهای لازم را در این خصوص انجام دهد تا از رسوب کالا در مناطق ویژه اقتصادی و اماکن گمرک جلوگیری شود.
متروکه نشدن کالاهای اساسی به زودی بررسی میشود
همچنین موضوع متروکه شدن کالاهای اساسی در گمرکات کشور متاثر از مصوبات وبخشنامه های صادر شده مطرح ومقرر شد جلسه ای با محوریت معاونت بازرگانی داخلی و دستگاههای ذیربط تشکیل و راهکارهای اجرائی برای تصمیمگیری به جلسات آتی کارگروه ستاد تنظیم بازار ارائه شود.
کالاهای گروه ۲۷ ممنوعه در آستانه تصمیمگیری نهایی
در رابطه با گزارش گمرک ایران مبنی بر در آستانه فساد قرار گرفتن کالاهای مشمول گروه ۲۷ موجود در بنادر و گمرکات کشور که دارای اولویت ارزی غیرفعال هستند نیز مقرر شد جلسهای با مسئولیت دفتر مقررات صادرات و واردات و با حضور بانک مرکزی، گمرک دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار تشکیل و با سازو کار قانونی اقدام لازم بعمل آید.