اولین رویداد فناورانه Tech tour صنعت لوازم خانگی ایران در بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی صنعت لوازم خانگی (هامکس ۱۴۰۲) با همت انجمن صنایع لوازم خانگی ایران و معاونت علمی ریاست جمهوری به منظور آشنایی و پیوند متخصصان با صنایع فعال در حوزه لوازم خانگی و زمینهسازی استفاده از ظرفیت و توانمندی متخصصان در راستای رفع نیاز و چالشهای فناورانه موجود در صنایع مربوطه برگزار شد.
به گزارش آهام ایران، هدف از برگزاری تورهای فناورانه، آشنایی بیشتر با صنایع کشور در حوزههای مختلف، ایجاد بستری برای تعامل میان جامعه دانشگاهی با فناوران، صنایع و شرکتهای فناور، شبکهسازی بین متخصصان و ترویج و توسعه فناوریهای مختلف است.
تور فناورانه نمایشگاه لوازم خانگی در روزهای پنجشنبه ۴ آبانماه (ویژه متخصصان کانکت و اعضای هیأت علمی) و جمعه ۵ آبانماه (ویژه دانشجویان و نخبگان دانشگاهی) در محل خانه نوآوری و فناوری ایران (iHiT) برگزار شد. در تور فناورانه ۴ آبان ماه، حدود ۳۰ نفر از متخصصان برنامه کانکت و اعضای هیأت علمی دانشگاههای برتر تهران در حوزههای مرتبط و همچنین مدیران عامل و فناوران شرکتهای برتر تولیدکننده لوازم خانگی حضور داشتند.
در نشست ابتدای این رویداد، سخنرانان حاضر از شرکتهای مختلف به معرفی شرکت خود، محصولات و چالشهای موجود در مسیر توسعه شرکت پرداختند. در این بخش فرشاد براتی، معاون برنامهریزی و اجرایی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی، آقای محمدمهدی درخشانی، مدیرعامل شرکت فناوران سپهر موتور، آقای سلطان حسین فتاحی، بنیانگذار شرکت امرسان، و آقای مهندس سعید صفوی، مدیرعامل شرکت عرش گستر، به ارائه و سخنرانی پرداختند و حضار جلسه فرصت تعامل با فناوران و صاحبان صنایع را پیدا کردند.
فرشاد براتی، معاون برنامهریزی و اجرایی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی در سخنرانی به لزوم ارتباط صنعت و دانشگاه در راستای توسعه اقتصادی کشور تاکید کرد و گفت: رویکرد اصلی بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی صنعت لوازم خانگی (هامکس ۱۴۰۲) ارتباط دوسویه صنعت لوازم خانگی با دانشگاه و مراکز علمی است.
وی در ادامه به اشتغالزایی ۳۰۰ هزار نفری به صورت مستقیم و حدود یک میلیون نفری به صورت غیرمستقیم در صنعت لوازم خانگی اشاره کرد و افزود: این میزان از اشتغالزایی نشان از این دارد که این صنعت برای سرمایهگذاری اقتصادی، فکری و همچنین اجتماعی قابل اطمینان و اتکاء است.
براتی به حضور شرکتهای دانشبنیان و فناور در بدنه صنعت لوازم خانگی به عنوان دومین صنعت پیشران اقتصادی کشور برای استفاده از ظرفیتهای دانش محورانه اشاره کرد و گفت: صنعت لوازم خانگی با گردش مالی حدود ۶ میلیارد دلاری در سال میتواند فرصت مناسبی برای اقتصاد بدون نفت باشد که در راستای تحقق این امر باید از نخبگان علمی، اندیشمندان و خبرگان دانشگاهی و دانشبنیانها استفاده کرد.
او تاکید کرد: صنعت لوازم خانگی به ویژه در چند سال اخیر با حضور بزرگان و کارآفرینان نشان داده است که توانایی اتکاء ملی را دارد.
براتی تصریح کرد: امیدواریم بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت لوازم خانگی (هامکس ۱۴۰۲) که همزمان شده است با تورهای دانشآموزی و دانشجویی، بتواند دامنه فرهنگسازی استفاده از تولید داخلی را به سنین پایه برساند.
در ادامه محمدمهدی درخشانی، مدیرعامل سپهران موتور در ادامه رویدادtech tour با بیان اینکه این شرکت در حوزه موتورهای الکتریکی فعال است، عنوان کرد: این شرکت در سال ۹۶ آغاز به کار کرد که از ابتدای شروع فعالیت خود از دانشجویان دانشگاههای تهران با این شرکت همکاری کردند.
او تصریح کرد: هدف اصلی این شرکت از ابتدا بومیسازی موتورهای BLC بود که در موتورسیکلت، کولرآبی، فنهای صنعتی و … استفاده میشد.