به گزارش آهام ایران، نماینده دولت در حل مشکلات مربوط به رسوب کالا در بنادر گفت: پیرو دستور معاون اول رئیسجمهور برای ترخیص کالا از گمرکات، روز گذشته هیات عالی اقتصادی دولت در استان هرمزگان تشکیل جلسه داد و برای روانسازی ترخیص کانتینرهای دپو شده از گمرکات تصمیمات مهمی اتخاذ شد.
مهدی اسلامپناه، در رابطه با تصمیمات هیات اقتصادی در خصوص حل مشکلات مربوط به ایستایی و رسوب کالا در بنادر و گمرکات کشور، اظهار داشت: پیرو دستور معاون اول رئیسجمهور برای حل مشکلات رسوب کالا، روز گذشته هیات عالی اقتصادی دولت به ریاست اینجانب در استان هرمزگان جلسه تشکیل داد و در راستای تسهیل و روانسازی ترخیص کالاهای دپو شده در گمرکات شهید رجایی و باهنر تصمیماتی را اتخاذ کرد.
جزئیات کانتینرهای موجود دپو شده در گمرکات شهید باهنر و رجایی
نماینده دولت در حل مشکلات مربوط به رسوب کالا در بنادر اظهار داشت: متوسط گردش حجمی کالا در استان هرمزگان در ۳ سال گذشته سالانه حدود ۲TU بوده است. در حال حاضر در بنادر این استان ۱۱۴ هزار کانتینر پُر و ۹۰ هزار کانتینر خالی موجود است که از این تعداد ۱۰ هزار کانتینر به دلایل مختلف مهلت منقضی شده که سازمان اموال تملیکی باید آن ها را به مزایده بگذارد.
این مقام مسئول با اشاره به احصا تعداد کانتینرهای موجود در بنادر استان هرمزگان گفت: تعداد زیادی از این کانتینرها مربوط به قبل از سال ۱۳۹۶ است و حتی تعداد از این کانتیترها به دهه ۸۰ برمیگردد.
ارائه اختیارات به استاندار هرمزگان برای ترخیص فوری ۱۵ هزار کانتینر از گمرک
وی با اشاره به اتخاذ تصمیمات میدانی و فوری برای رفع مشکل رسوب کالا در گمرکات گفت: برای ترخیص ۱۵ هزار کانتینر اختیاراتی از جمله استفاده از فرمول ضمانت ارزی در مورد کالاهای غیراساسی را به استاندار دادیم. در واقع فرمول ضمانت ارزی قبلا برای کالاهای اساسی رعایت می شد اما به استاندار اختیار دادیم تا برای روان سازی ترخیص این فرمول را به کالاهای غیراساسی نیز تعمیم دهد تا بدینوسیله بخشی از این کالاها از گمرک خارج شود.
رئیس سازمان استاندارد کشور با بیان اینکه برای ترخیص کالاهای اساسی از جمله گوشت، مرغ، چای و غیره نیز تصمیماتی در این جلسه اتخاذ شد، گفت: مشکلات ترخیص این کالا عمدتا مربوط به مشکلات ارزی – اسنادی است در واقع بخش قابل توجهی از مشکلات مربوط به ترخیص کالا از گمرکات مربوط به مشکلات ارزی – اسنادی است که باید مرتفع شود.
برگزاری مزایده فوق العاده برای فروش ۲۲۳ دستگاه ماشین آلات سنگین
وی با اشاره به دپو ماشین آلات سنگین در بندر شهید رجایی، گفت: با توجه به دپو ۲۲۳ دستگاه ماشین آلات سنگین در این بندر دستور دادیم تا در سریعترین زمان ممکن مزایده فوق العادهای برگزار شود و این ماشین آلات به فروش برسد.
اسلامپناه اظهار داشت: همچنین ۲۰۷ دستگاه خودرو قدیمی کرهای در بندر شهید رجایی موجود بود که به علت عدم اظهار این خودروها از گمرک ترخیص نشده بودند بنابراین دستور داده شد تا این خودروها تعیین تکلیف شود.
ارائه راهکار برای ترخیص ۱۲۱۷ دستگاه خودرو در بندر شهید باهنر
وی با اشاره به وجود ۱۲۱۷ دستگاه خودرو تجاری و سواری در بندر شهید باهنر بیان داشت: تعدادی از این خودروها از قدیم و تعدادی نیز اخیرا وارد گمرک شده و در گمرک دپو شده است که علت دپوی این خودروها اختلاف صاحب کالا با گمرک در خصوص ارزش گذاری است، بنابراین در جسله روز گذشته مقرر شد در صورتی که صاحب کالا و گمرک درخصوص ارزشگذاری این خودروها به توافق نرسیدند این خودروها به عنوان اموال متروکه اعلام شود و به مزایده گذاشته شود تا شرایط ترخیص آن از گمرکات فراهم شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه تعدادی از ۱۲۱۷ خودرو اخیرا وارد گمرک شده است، اظهار داشت: طبق قانون اگر کالایی ۳ ماه در بنادر بماند متروکه اعلام می شود.
وی اظهار داشت: براساس مصوبه امروز مقرر شد تا این خودروها ظرف ۷۲ ساعت آینده تعیین تکلیف شود.
نماینده دولت در حل مشکلات مربوط به رسوب کالا در بنادر بیان داشت: ۷۵ خودروی دیگر نیز به علت مشکلات سامانه توسعه تجارت در گمرک مانده است که مقرر شد تا سازمان هر چه سریعتر نسبت به رفع مشکلات این سامانه اقدام کند و شرایط ترخیص این خودروها از گمرک نیز فراهم شود.