[su_image_carousel source=”media: 1839″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
[su_note note_color=”#cbcbcb” radius=”2″]مجمع عمومی فوقالعاده و مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده انجمن صنایع لوازم خانگی ایران روز یکشنبه مورخ ۹۹/۶/۳۰ با حضور پر شور و پر تعداد اعضا؛ نماینده اتاق ایران؛ اعضاء هیات مدیره و دبیر کل برگزار شد. در ابتدای جلسه آقای مهندس محسن خلیلی؛ پیشکسوت، موسس و بنیانگذار انجمن صنایع لوازم خانگی ایران به رسم سنت هر ساله به ایراد سخنرانی پرداختند.
ایشان در این نطق پیش از دستور به وضعیت اقتصادی پیش روی کشور پرداخته و ضمن ارزیابی چالشهای صنعت لوازم خانگی؛ ماحصلی از تجارب مهم ۷۰ ساله فعالیت صنعتی خود را برای حضار مطرح و راهکارهای ضروری در راستای بهبود صنعت و اقتصاد کشور را تشریح کردند.[/su_note]
سخنرانی جناب آقای مهندس محسن خلیلی در مجمع:
سلام و عرض ادب و احترام خدمت یاران و همراهان و بزرگواران حاضر در این مجمع محترم
خدای را سپاس میگویم که توفیق دیدار شما عزیزان و فرهیختگان را برای این ارادتمند فراهم نمود.
در این فرصت کوتاه به اختصار چند نکتهای را خدمتتان عرض میکنم:
یاران و بزرگواران یقیناً از آخرین تحولات اقتصادی میهنمان مطلعاند؛ اینکه متاسفانه طبق گزارشهای مرکز آمار و بانک مرکزی، رشد اقتصادی کشورمان در فصل بهار امسال منفی (۷/۱- و ۶/۰-) و رشد صنعت نیز بین ۴/۰- و مثبت ۵/۲ درصد بوده است.
این ارقام ناراحتکننده دو سه سالی است که بر فضای اقتصادی میهنمان حاکم میباشد؛ سال ۹۸ این رشد منفی ۵/۶ درصد و در سال ۹۷ منفی ۴/۵ درصد بوده است.
نرخ تورم متاسفانه در ماههای اخیر و یکی دو سال قبلتر، بسیار بالا و بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده است. در واقع به قول اقتصادانان کشورمان، دچار پدیده ناگوار رکود تورمی شده است.
اگرچه بخش موثری از این معضل ناشی از تحریمهای ظالمانه قدرتهای بینالمللی است اما بخش مهم این بحران نیز با توجه به سابقه چند ده ساله آن (تورم دو رقمی از اوایل دهه پنجاه خورشیدی و میانگین رشد ۲ و سه درصدی چند دهه اخیر) بر آمده از سیاستگذاریهای ناصحیح و فضای نامناسب کسب و کار بوده است. درواقع در نبود یا ضعف فضای رقابتی یا آزاد و حرمت نهادن به مالکیت خصوصی چه به لحاظ مالکیت بر کارخانه و بنگاه و چه مالکیت بر محصول و امکان مبادله آزادانه آن و غلبه بر رفتارهای خلاف اصول اقتصادی نظیر تثبیت قیمتها و قیمتگذاری و تعزیرات و ممنوعیتهای صادراتی و ایجاد دیوارهای تعرفهای و… جز رشد پایین اقتصادی، حتی در نبود تحریمهای ظالمانه، نتیجهای را برای اقتصاد و صنعت نمیتوان متصور بود. آنچه اما بنظر از دست ما انجمنیها و در اینجا انجمن معظم صنایع لوازم خانگی برمیآید با همکاری و همیاری یکدیگر و بهرهگیری از دانش و تخصص کارشناسان و متخصصان و پژوهشگران ضمن تبیین و تشریح وضعیت صنعت مهم و کلیدی لوازم خانگی برای دولتمردان، مسئولان و افکار عمومی، راهکارهای علمی و تجربه آزموده خود را برای کاهش و برطرف کردن موانع و مشکلات دامن گیر این صنعت مهم طرح نماییم.
صنعتی که اکنون حدود ۱۲۰۰ بنگاه با تولید سالیانه میلیونها دستگاه لوازم خانگی موردنیاز خانوارهای ایرانی و مقاصد صادراتی در آن فعال است و با سهم ۷/۱ درصدی از ارزش افزوده بخش صنعت یکی از پیشرانهای توسعه صنعتی میهنمان میباشد.
این رشته صنعتی، پیوند تنگاتنگی با سطح زندگی جامعه و رفاه اجتماعی دارد و با اشتغالزایی بالا – بخصوص اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی – نقش مهمی در ایجاد آینده کاری برای هممیهنانمان بازی میکند. ضمن آنکه صنعت لوازم خانگی حلقهای مهم و حیاتی در زنجیره تولید و صنایع بالا و پایین دستی و حوزه خدمات بین بنگاهی و… است.
براین اساس ما یاران و همکاران و اعضای انجمن صنایع لوازم خانگی باید در مسیر اعتلای این صنعت معظم بیش از پیش فعال و کوشا باشیم. ارادتمند به سهم خود از اواخر سال گذشته از گروهی از کارشناسان و پژوهشگران اقتصادی و صنعتی درخواست نمودم تا کار عظیم تدوین “راهبرد (استراتژی) توسعه صنایع لوازم خانگی” را با هزینه شخصی اینجانب انجام دهند که خوشبختانه این کار آغاز و در مسیر تدوین است و امیدوارم در طی هفتههای آتی گزارشی از آن خدمت عزیزان هیئت مدیره محترم ارائه شود.
تدوین برنامه راهبردی صنایع لوازم خانگی در نبود “استراتژی توسعه صنعتی کشور” بهعنوان وظیفه قانونی دولت که حدود دو دهه معطل و بلاتکلیف است، میتواند هم راهگشای رفع چالشها و صنعت لوازم خانگی و هم الگویی برای سایر حوزهها و بخشها و کل صنعت کشور در تدوین برنامههای راهبردی باشد.
امید است دولت محترم در کنار سایر نهادهای حاکمیتی و با بهرهگیری از توانمندیهای بسیار تشکلهای اقتصادی و صنعتی، مطابق مواد ۲ و ۳ بهبود فضای کسب و کار در کنار تعامل مناسب با جهان و بسط حقوق شهروندی، اقدامات اصلاحی اساسی اقتصادی را حتی در کنار این شرایط خاص و دشوار در دستور کار خود قرار دهند تا فراهمآمدن امکان تولید در فضای رقابتی، عبور از شرایط سخت حال حاضر امکانپذیر و شاهد رشدهای بالای اقتصادی و تورمهای پایین و فضای مناسب برای کار و فعالیت اقتصادی و صنعتی باشیم.
از این که مصدع اوقات ارزشمند یاران و همراهان عزیز شدم بسیار پوزش میخواهم و پیشرفت و توسعه میهن عزیز و رفاه و سربلندی مردمان را از درگاه پروردگار متعال آرزومندم.
[su_image_carousel source=”media: 1841″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
تعیین ترکیب هیئت رئیسه مجمع
آقای مهندس علیرضا محمدی دانیالی، رئیس هیئت مدیره انجمن و مدیر عامل شرکت ناب استیل به عنوان ریاست مجمع؛ مهندس داوود فراهانی مدیر عامل شرکت جهان کریستال و مهندس سید سعید رضوانی مدیر عامل نیکسان صنعت ساوه، به عنوان دو ناظر مجمع انتخاب شدند و مهندس مهرداد محمدی مدیر عامل شرکت ایستکول نیز به عنوان منشی مجمع در ترکیب هیئت رئیسه مجمع انتخاب شدند.
همچنین جناب آقای مهدی صیافی نماینده محترم اتاق ایران به عنوان بازرس بر روند برگزاری مجمع نظارت داشتند.
[su_image_carousel source=”media: 1842″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
تشریح اهداف انجمن توسط رئیس هیئت مدیره
آقای علیرضا محمدی دانیالی؛ ریاست محترم مجمع و رئیس هیئت مدیره انجمن طی سخنانی ضمن تشکر از تلاشها و اقدامات برگزارکنندگان اظهار داشت: مستحضر هستید که انجمن بیش از هر زمان دیگری به تغییر و تحول نیاز داشت و در این مدت تلاش کردیم که با مدیریت تیمی و هماهنگ تحولات انجمن را به پیش ببریم و با مشارکت اعضاء تحولات را اجرایی کنیم.
وی افزود: هدف ما این بود که با تغییر اساسنامه انجمن و به کارگیری خرد جمعی تفکر جمع محور را جایگزین تفکر فرد محور کنیم. وی با اشاره به اینکه مدیریت جمعی و گروهی از ضرورتهای اداره تشکلهاست؛ اظهار داشت: پویایی هر انجمن و هر تشکل به چرخش مدیریت بستگی دارد و مدیریت مادامالعمر هر گونه پویایی و پیشرفت را مضمحل میسازد.
وی تأکید کرد: هیئت مدیره انجمن نماینده صاحبان انجمن (اعضاء) است و باید تمامی مسائل به طور شفاف با اعضاء در میان گذاشته شود و این رویکرد اتفاق مثبتی را برای آینده انجمن رقم خواهد زد.
متن کامل سخنرانی مهندس دانیالی:
به نام خدا
به نام آنکه جان را فکرت آموخت چراغ دل به نور جان برافروخت
ضمن عرض سلام، از حضور همه بزرگوارانی که دعوت هیئت مدیره انجمن را قبول و در این شرایط خاص ما را در برگزاری مجامع یاری کردن صمیمانه تشکر میگردد.
لازم میدانم از همه بزرگوارانی که با تأسیس انجمن و خدمت به آن، این نهال مقدس را آبیاری و پرورش دادند، از جمله جناب آقای مهندس محسن خلیلی صمیمانه تشکر نمایم.
برای همه عزیزانی که با خدمت در انجمن طی چهل سال گذشته ما را یاری دادند و اکنون در میان ما نیستند نیز طلب آمرزش و غفران الهی را داریم و نثار روح بزرگوارشان صلوات میفرستیم.
از مدیران و همکاران گذشته انجمن، از جمله آقای دکتر انصاری، دکتر دمرچلی و سرکار خانم دکتر کامرانی و همه عزیزانی که قدمی در راه تحقق اهداف انجمن برداشتند صمیمانه سپاسگزاری میگردد.
هیئت مدیره جدید انجمن که قریب ۱۴ ماه است با انتخاب شما اعضا محترم، به انجمن خدمت میکنند چند هدف عمده را در صدر اهداف انجمن قرار داده و در راه رسیدن به این اهداف تلاش خواهند نمود.
۱- نیاز به تغییر و اصلاح در انجمن و تبدیل آن از شیوه مدیریت فردی به مدیریت تیمی و سیاستگذاری توسط هیئت مدیره و اجرای آن توسط دبیرکل از اهم اقدامات دوره اخیر میباشد که این تحول در دست اجرا است.
۲- تحولاتی که در ساختار اساسنامه جدید شکل گرفته است شامل تغییر مدیریت از مدل فردی به قرار دادن هیئت مدیره در رأس انجمن و اجرای مصوبات آن با هماهنگی دبیرکل محترم است وهمچنین عدم مدیریت مادامالعمر برای هیئت مدیره و دبیر کل و در انحصار قرار نگرفتن انجمن توسط هیچ شرکت و سازمانی میباشد.
۳- اعضا هیئت مدیره و دبیر کل خود را نماینده و وکیل قانونی همه اعضا دانسته و خدمت به اعضا و صنعت لوازم خانگی و توسعه اقتصاد ملی را سرلوحه اهداف خود قرار دادهاند.
۴- اصل شفافیت در انجمن، گزارش مستمر هیئت مدیره و دبیرکل به اعضا میباشد که امیدواریم آن را در آینده بیشتر از گذشته ادامه دهیم.
۵- نیاز به ایجاد تحول ساختاری در انجمن و کارآمد نمودن آن از نیازهای اساسی جهت خدمترسانی، رقابت سالم و دفاع از منافع مشروع همه ۲۴۰ عضو انجمن بوده و امیدواریم در این راه بتوانیم قدمهای بلندتری برداریم.
۶- به منظور حفظ استقلال انجمن از دولت و سازمانها لازم است همه اعضا در تصمیمگیریها مشارکت داشته و نسبت به پرداخت حق عضویت و کمکهای مادی و معنوی به انجمن اقدام فرمایند.
۷- لازم میدانم از تیم هیئت مدیره انجمن و دبیرکل محترم که با گذشت ۱۴ ماه، اکنون به تیم واحد و کارآمدی تبدیل شدهاند قدردانی نمایم. انشالله با حمایت همه اعضا محترم بتوانیم قدمهای بزرگتری را در راه تحقق اهداف انجمن برداریم.
باران که شدی مپرس این خانه کیست سقف حرم و مسجد و میخانه یکی است
بارانی شویم. سلامت و موفق باشید.
[su_image_carousel source=”media: 1843″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
ارائه گزارش حسابرسی سال ۹۸
سپس مهندس حسین تهرانچی بازرس محترم هیئت مدیره انجمن گزارش بررسیهای صورت گرفته در خصوص گزارش عملکرد انجمن و همچنین حسابهای مالی انجمن در سال ۹۸ را برای اعضاء و حضار جلسه قرائت نمودند و آن را قابل قبول ذکر کردند.
[su_image_carousel source=”media: 1882″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
همچنین مهندس سلطان حسین فتاحی خزانهدار انجمن گزارش مالی سال ۹۸ را در دو حوزه حسابرسی موسسه آرتین پرگاس و اظهارنامه مالیاتی سال ۹۸ با ارائه دو پاورپوینت جداگانه با ریز عملکرد مالی و ترازنامه مالی انجمن به سمع و نظر اعضاء رساندند.
[su_image_carousel source=”media: 1844″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
ارائه گزارش عملکرد سال ۹۸ توسط دبیرکل و تشریح برنامههای انجمن در سال جاری
سپس مهندس عباس هاشمی دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران چکیدهای از عملکرد سالانه انجمن در سال ۱۳۹۸ (که در ۱۰۰ صفحه گزارش چاپی تهیه شده است) را در قالب ۴۰ صفحه پاورپوینت در فصلهای جداگانه ارائه داد: جلسات هیات مدیره؛ مجمع عمومی؛ مکاتبات کارشناسی؛ کمیسیونهای تخصصی؛ تفاهمنامهها، دورههای اموزشی، اعضا جدید؛ افتخارات اعضاء، نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی، جلسات و تریبونهایی برای طرح مسائل صنعت لوازم خانگی، همکاریهای بین سازمانی، مصاحبهها و سخنرانیهای ریاست هیئت مدیره و دبیرکل انجمن؛ بازدیدهای دبیرکل، اطلاعرسانی، رسانههای انجمن و فعالیتهای دبیر خانه
همچنین دبیر کل انجمن برنامههای انجمن در سال ۹۹ را در ۱۱ محور ذیل مطرح نمود:
۱- تشکیل کمیسیونهای مرتبط در جهت تعمیق ساخت داخل در انجمن
۲- تلاش در جهت تقویت و ارتقا جایگاه انجمن از طریق جذب حداکثری اعضاء و محوریت انجمن به عنوان تنها تشکل صنعتی و کسب و کار کشور در میان سایر تشکلها
۳- ایجاد درآمدزایی برای انجمن از طریق ارتباطات و همکاریهای دو جانبه با سازمانها و دفاتر تبلیغاتی
۴- ارتقاء پیک شورا در فرم و محتوا که توانسته رشد قابل توجهی در جهت درآمدزایی ایجاد نماید.
۵- تقویت بخش ارتباطات و روابط عمومی در راستای تعامل با رسانههای تصویری و شنیداری و نوشتاری
۶- حضور مثبت و سازنده در فرایند تخصیص ارز در جهت تأمین مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان لوازم خانگی
۷- حضور مثبت انجمن در مبحث قیمتگذاری و تعامل با سازمان حمایت در خصوص حمایت از اعضاء و تسریع در امور مربوط به قیمت تمامشده کالای لوازم خانگی
۸- حضور دبیر کل انجمن در وزارت صمت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان پیشبرنده اهداف بخش خصوصی
۹- ارائه تصمیمات و راهکارهای مناسب و انتقال نظرات کارشناسی اعضاء محترم به مراجع تصمیمگیر و تصمیمساز کشور
۱۰- ارتقا دانش کارشناسی انجمن از طریق بهبود سیستمهای جدید و بازدهی انجمن از طریق بهبود سیستمهای سختافزاری و نرمافزاری
۱۱- بهبود و ارتقاء وب سایت انجمن برای اطلاعرسانی و تسهیل امور اعضاء
[su_image_carousel source=”media: 1848″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
همچنین مهندس مصطفوی عضو هیئت مدیره پیرامون برنامه و بودجه انجمن در سال ۹۹ مواردی را مطرح نمودند. عضو هیئت مدیره شرکت بوتان با تأکید بر اینکه انجمن دو برنامه اساسی را برای سال ۹۹ با همکاری دبیر کل در پیش گرفته است اظهار داشت: بحث اول بحث توان افزایی و کارشناسی همکاران انجمن و برگزاری کمیسیونهای تخصصی که هر کدام ماموریتی را بر عهده دارند و بحث دوم تقویت بعد بیرونی انجمن به عنوان تشکل تأثیرگذار در نهادهای تصمیمگیر و تصمیمساز کشور است. وی تأکید کرد: خوشبختانه در طی چند ماه گذشته حضور موثر انجمن در خصوص موضوعاتی نظیر تخصیص ارز و همچنین قیمتگذاریهای دستوری دولت بیانگر قدرت انجمن در بسیاری از تصمیمگیریهای مهم در بدنه نظام است.
[su_image_carousel source=”media: 1845″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
مصوبات مجمع:
انتخابات بازرس هیئت مدیره انجام و جناب آقای حسین تهرانچی با ۲۶ رأی به عنوان بازرس اصلی و جناب آقای محمد تقی محمدی با ۹ رأی بازرس علیالبدل انتخاب شدند.
روزنامه رسمی با اکثریت آراء روزنامه اطلاعات انتخاب شد.
تغییرات اساسنامه با بحث و تبادل نظر اعضاء( حضار در جلسه ) به رای گذاشته شد و با اکثریت آراء اساسنامه انجمن صنایع لوازم خانگی ایران مطابق با تیپ اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران به تصویب رسید.
حق عضویت اعضاء در جلسه به بحث و بررسی گذاشته شد که از این رو با تصویب حداکثر آراء، مبلغ ثابت ورودی( برای اعضاء جدید) پنجاه میلیون ریال و عضویت سالانه از پنجاه میلیون ریال تا ۱۵۰ میلیون ریال با تشخیص هیئت مدیره مصوب گردید.
[su_image_carousel source=”media: 1846″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
ارائه چشم انداز صنعت لوازم خانگی و طرح پیشنهادات اجرایی توسط نایب رئیس هیئت مدیره
در پایان جلسه مهندس علیرضا عراقی نایب رئیس هیئت مدیره با ارائه گزارشی از وضعیت صنعت لوازم خانگی، به جمع بندی جلسه پرداختند که متن سخنرانی ایشان به شرح ذیل است:
بنام صانع هستی، صنعتگر عالم هستی
خیرمقدم به شما سربازان بیسلاح و مهمات، بی آذوقه در جنگ جبهه اقتصادی که توانستهاید از ابر تحریمهای داخلی عبور کنید به همه شما دست مریزاد میگویم. صنعتگرانی که با توجه به شعار مقدس سال (جهش تولید) بدون وزیر و بدون متولی صنعت با ۲۷ میلیارد دلار کالای قاچاق رقابت میکنید؛ گلی به جمال شما صنعتگران که در کویر سوزان تولید یخ و فروش یخ میکنید.
هم اکنون ۱۷۰ تریلی کالای قاچاق به طور کاروانی به تهران منتقل میشود ولی کسی نمیبیند.
۲۷ میلیارد دلار کالای قاچاق بدون پرداخت تعرفه و ۹% ارزش افزوده بدون پرداخت مالیات تکلیفی به فروش میرسد که دولت در هر سه مورد بینصیب است و زیان کلانی به دولت وارد میشود و دولت هم جهت جبران دست در جیب شما بزرگواران جهت تأمین بودجه میکند.
الحق باید به دستان پرتوان معجزهگر شما عزیزان بوسه زد. الحق شما عزیزان مقدسترین دلسوزان جامعه هستید.
در رابطه با سه موضوع خدمتتان مطالبی را عرض میکنم:
۱- با توجه به ابعاد مختلف اهمیت بیستمین نمایشگاه صنعت لوازم خانگی، نگاه به نمایشگاه امسال باید متمایز باشد.
بیشک در این نمایشگاه میبایست بر روی جهتدهی نگاه مردم از برندهای خارجی به برندهای داخلی فرهنگسازی شده و همچنین در خصوص توانمندیهای تولید داخل و تقویت ارتباط مردم با برندهای ملی برنامهریزی شود.
۲- براساس تجربه مالیات قطعی که مکلف به پرداخت بوده توانستهایم به دستور وزیر محترم اقتصاد از نو رسیدگی شود و مبلغ را به حداقل رساندهایم؛ میبایست از این تجربه استفاده شود برای رفع مشکل مالیاتی اعضاء
۳- پیشنهاد میشود کمیسیون یا کارگروهی برای مطالبهگری و سهمخواهی اعضاء انجمن که ۸۵% بازار را در اختیار دارند تشکیل شود تا کسانی که ۱۵% یا کمتر را سهم بازار در اختیار دارند نتوانند از جانب تولیدکنندگان در شبکههای رسانهای اظهار نظر کنند.
در پایان از همه اعضاء خواهشمندم با پرداخت به موقع حق عضویت سالانه خود، مسیر اصلاح و ارتقاء انجمن را هموار سازند.
گالری تصاویر
[su_image_carousel source=”media: 1839,1850,1851,1841,1842,1852,1853,1843,1844,1854,1855,1845,1846,1856,1857,1848″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]