آمادو هات، وزیر اقتصاد سنگال، از صنعت غذای جهانی خواسته است تا تجارت محصولات غذایی روسیه و اوکراین را تحریم نکنند، زیرا بحران غذایی در کشورهای آسیب پذیر ادامه دارد.
هات هفته گذشته در نشست گروه ۲۰ نسبت به بحران امنیت غذایی در دنیا هشدار داد.
او گفت: بدون حل فوری، این بحران که شامل کمبود موادغذایی و قیمتهای بالاتر است، افراد بیشتری را نسبت به دوران کووید، از بین میبرد.
جنگ باعث شده بسیاری از کشورها مانند ایالات متحده و کشورهای اتحادیه اروپا، استفاده یا تجارت کالاهای روسیه را تحریم کنند.
هات افزود: موادغذایی اصلی مانند غذا و کود از تحریمها مستثنی هستند، اما گروهی برای حفاظت از خود،پیشگیرانه از این معاملات اجتناب میکنند.
او گفت: درک میکنیم که موادغذایی و کودها از تحریمها مستثنی هستند. اما فعالان بازار، معاملهگران، بانکها یا بیمهگران، از ترس اینکه ممکن است در آینده شامل تحریمها شوند، تمایلی به واردات محصولات از کشورهای خاص ندارند. ما مسئول این بحران نیستیم، اما ما، یعنی آفریقا در رنج است.
تورم و کمبود موادغذایی از قبل از جنگ هم رو به افزایش بود. اما از آنجایی که روسیه و اوکراین که از بزرگترین صادرکنندگان موادغذایی هستند، جنگ این مشکلات را در مناطقی مانند آفریقا و خاورمیانه تشدید کرد. هات گفت: این مشکل برای کشورهای آفریقایی که یک سوم از مبتلایان به سوتغذیه جهان را تشکیل میدهند، حادتر است.
او گفت:آفریقا در سال جاری حدود۲ میلیون تن کسری کود دارد که به معنای ضرر ۱۱ میلیارد دلاری در تولید موادغذایی در سال جاری است.
تصویر وحشتناک برای کشورهای فقیر
نگازی اوکونجو-ایویلا، مدیر کل سازمان تجارت جهانی گفت: مبارزه برای تامین محدود موادغذایی به این معنی است که کشورهای فقیرتر فرصت را از دست خواهند داد.
او از کشورها خواست تا برای حل بحران غذایی به جای مقابله با یکدیگر، با یکدیگر همکاری کنند.
گازی اوکونجو-ایویلا، گفت: در میان رقابت شدید برای غذا و نهادههای کلیدی مانند کود، این خطر وجود دارد که منابع از کشورهای فقیرتر به کشورهای ثروتمندتر منتقل شود، درست مانند تجربه واکسنهای کووید ۱۹. از طرفی هم به گفته فائو، شاخص قیمت موادغذایی به بالاترین حد خود رسیده است. این سازمان یک طرح چهار مادهای شامل سرمایهگذاری بیشتر در کشورهای که به شدت آسیب دیدهاند را توصیه کرد.