فعالان اقتصادی و اعضای دو کمیسیون انرژی و بازار پول و سرمایه اتاق تهران در نشست مشترک دیگری، به بررسی ابعاد مختلف سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین و نقش فعالان اقتصادی بخش خصوصی در اجرای اثربخش این سند، پرداختند. پیش از این نیز و در نشستی مشترک، این موضوع مورد نقد و بررسی فعالان اقتصادی قرار گرفته بود.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این جلسه اعضای این دو کمیسیون مشورتی اتاق تهران، پیرامون چشمانداز روابط اقتصادی میان ایران و چین به گفتوگو نشستند و درباره اینکه چگونه میتوانند دیدگاه و نظرات بخشخصوصی در رابطه با این سند همکاری، به اطلاع دولت برسانند، تبادلنظر کردند.
فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران، در این نشست از تشکیل اتاق فکر مرتبط با ابتکار یک جاده یک کمربند که مدتی است از سوی دولت چین رونمایی شده است، خبر داد و یادآور شد که این بخش در اتاق تهران ایجاد شده تا ظرفیت همافزایی بخشخصوصی برای نقشآفرینی در این طرح بینالمللی مورد واکاوی و بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در صورت جمعبندی نهایی بر سر اینکه باید دیدگاه و نظر بخشخصوصی در رابطه با سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، طی یک نامه رسمی از سوی اتاق بازرگانی تهران به دولت اعلام و اطلاعرسانی شود، تصریح کرد که در این صورت باید در این اعلان، اعتراض فعالان اقتصادی مبنی بر اینکه بخش خصوصی در تببین سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین به بازی گرفته نشده، اعلام شود.
در این گردهمایی آنلاین، محمدرضا طبیبزاده به مانند نشست مشابه قبل، طی گزارشی تحلیلی رئوس فعالیتهای سند راهبردی همکاری ۲۵ ساله ایران و چین از حیث بخش انرژی را تشریح کرد. وی این سند همکاری را یک نقشه راه عنوان کرد که فاقد اعداد و ارقام از میزان سرمایهگذاری مشترک میان ایران و چین است. پس از تشریح بخشهای قابل نمایان این سند همکاری از سوی این فعال اقتصادی حوزه انرژی، دیگر اعضای کمیسیون انرژی و کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران دیدگاههای خود پیرامون چگونگی بهکارگیری موثر بخش خصوصی در برنامههای اقتصادی مشترک میان دو کشور را مطرح کردند.
همچنین، حسامالدین حلاج، معاون بینالملل اتاق تهران، با یادآوری اینکه اتاق تهران در تدارک تنظیم نامه مرتبط با این سند همکاری ۲۵ ساله، به دولت و طرح نظرات و دیدگاههای بخش خصوصی پیرامون آن است، از اعضای این دو کمیسیون اتاق تهران خواست تا با گردآوری و تحلیل دغدغههای تشکلهای اقتصادی درباره این سند همکاری، در تدوین این نامه مشارکت داشته باشند.
پس از آنکه در این نشست، فعالان اقتصادی دغدغه جدی در رابطه با این سند را عدم مشارکت و به کارگیری بخش خصوصی ایران در قراردادهای همکاری اقتصادی با چین، عنوان کردند، حبیب کراری، دبیر کارگروه روابط ۲۵ ساله ایران و چین، در صنعت خودرو، پیشنهاد ایجاد کارگروههای تخصصی در حوزه صنعت با محوریت اتاق تهران برای بررسی اولویتهای کاری در اجرای این سند راهبردی را مطرح کرد. همچنین، ذبیحی که به نمایندگی از وزارت صمت در این جلسه حضور داشت، در سخنانی از آمادگی این وزارتخانه برای دریافت فهرست نیاز تامین مالی بنگاههای بخش خصوصی از طریق چین، خبر داد و یادآور شد که پروژههای ارسالی باید دارای مطالعات اقتصادی به اثبات رسیده باشد.
در پایان این نشست، مقرر شد تا پس از گردآوری و جمعبندی نظرات و پیشنهادهای بخش خصوصی در حوزه انرژی و مالی پیرامون سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، بسته پیشنهادی فعالان اقتصادی جهت ارائه به دولت، در اختیار اتاق تهران قرار گرفته تا طی انعکاس در نامه ارسال اتاق تهران به دولت، مورد توجه قرار گیرد.