علیرضا کلاهیصمدی در نشست کارگروه شهرکهای صنعتی کمیسیون صنایع اتاق ایران بر لزوم اختصاص یک درصد از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده به شرکتهای مدیریت خدمات شهرکهای صنعتی تاکید کرد.
به گزارش اتاق ایران، نشست کارگروه شهرکهای صنعتی کمیسون صنایع اتاق ایران با موضوع بررسی مشکلات شهرکهای صنعتی و تامین منابع پایدار جهت بازسازی و ایجاد زیرساخت شهرکهای صنعتی با حضور علی رسولیان، معاون وزیر صنعت و رئیس شرکت صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران؛ علیرضا کلاهیصمدی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران؛ فرهاد بشیری، نماینده پاکدشت؛ محمدرضا احمدی، نایب نماینده رشت؛ رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق؛ اعضای هیات مدیره شهرکهای صنعتی و جمعی از صنعتگران برگزار شد.
در ابتدای جلسه علیرضا کلاهیصمدی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران، به موضوع شکاف بین صنایع بالادست و پاییندست در کشور پرداخت و بر اهمیت توجه ویژه دولت به شرکتهای پاییندست که از ارتباطات کافی برای انتقال و حل مشکلات خود برخوردار نیستند تاکید کرد.
او به موضوع لغو معافیت عوارض صادراتی مواد خام اشاره کرده و خواستار تخصیص بخشی از درامد ناشی از این موضوع به وزارت صنعت برای حمایت از صنایع پاییندست خصوصا در حوزه تامین مواد اولیه شد.
کلاهی با انتقاد از وضعیت حمایتها از شهرکهای صنعتی، بر لزوم اختصاص یک درصد از ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده به شرکتهای مدیریت خدمات شهرکهای صنعتی تاکید کرد.
در ادامه این نشست اسلامزاده، مدیرعامل شهرک صنعتی عباسآباد و رئیس کارگروه شهرک های صنعتی کمیسیون صنایع اتاق ایران، به مسئله اهمیت تخصیص بخشی از مالیات بر ارزش افزوده به شرکتهای خدماتی اشاره کرد و از عدم اجرای آن با وجود تصویب آن در قانون برنامه ششم توسعه انتقاد کرد.
در ادمه این جلسه، مهدی بستانچی، رئیس دبیرخانه مردمی صنعتگران ایران و رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان تهویه مطبوع کشور، اهمیت بخش صنعت در شرایط تحریمی کشور را مورد تاکید قرار داد و خواستار توجه ویژه مسئولان به صنایع کوچک و متوسط شد. چراکه به اعتقاد او این صنایع نزدیک به ۷۰ درصد از اشتغال صنعتی کشور را به خود اختصاص دادهاند و این واحدها به واسطه اندازه کوچک، از قدرت چانهزنی بالایی برخوردار نیستند. او با توجه به اهمیت این صنایع در کمک به تولیدات صنعتی کشور در تحریمها (در شرایط انفعال صنایع بزرگ) خواستار توجه مسئولان به مشکلات واحدهای کوچک و متوسط شد.
پس از او عباسی، عضو هیات مدیره شرکتهای صنعتی زنجان و دبیرکارگروه شرکت های صنعتی ایران، نیز به مشکلات شهرکهای صنعتی اشاره کرد. او با اشاره به فرآیند شکلگیری شهرکهای صنعتی در سال ۱۳۶۲، روند توسعه این شهرکها تاکنون را تشریح کرده و گفت: منابع درآمدی شرکت های خدماتی شامل حق شارژ، آب بها، فاضلاب بها و هبه اشخاص ثالت و … حتی تکافوی هزینههای جاری این شهرک ها را نیز نمیدهد.
عباسی با تاکید بر این موضوع که این منابع پایدار نیستند بیان کرد: بسته به میزان استهلاک شهرک صنعتی، منابع مورد نیاز برای مدیریت شهرکها نظیر تامین اب، برق، جاده و راه، دفع فاضلاب و تصفیه آن، ایجاد امنیت، هماهنگی امور رفاهی از جمله خدمات درمانی و …. بسیار بیشتر از درآمدهای اندک شهرک های صنعتی از محل حق شارژ است.
او با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۳ بخشی از بودجه کشور از طریق شرکت شهرکهای استانی به شهرک ها تخصیص داده میشد، از خروج شهرکها از حیط نظارت شرکت شهرکهای استانی و منابع مالی خدمات مورد نیاز شهرکها انتقاد کرد. به گفته عباسی، در حال حاضر منابع درآمدی برای مدیریت شهرکهای صنعتی وجود ندارد.
او با اشاره به سابقه تلاش شهرکهای صنعتی برای تامین منابع پایدار به فرآیند تصویب تبصره ۴ و ۵ ماده ۴۲ قانون ارزش افزوده در سال ۱۳۹۷ گفت: مطابق با آن درصدی از مالیات و عوارض به شهرک های صنعتی و پارکهای علم و فناوری اختصاص مییافت اما متاسفانه در ادامه شهرکهای صنعتی (تبصره ۴) از این قانون حذف شدند. عباسی اظهار امیدواری کرد که با همراهی نمایندگان مجلس، موضوع تخصیص منابع پایدار به شهرکهای صنعتی اتفاق افتد.
در ادامه این جلسه برخی از صنعتگران و اعضای شرکت های شهرکهای صنعتی به بیان مشکلات خود پرداختند.
در پایان جلسه رسولیان رئیس شرکت صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران بر پیگیری موضوع اختصاص منابع مالی از محل مالیات بر ارزش افزوده به شرکت شهرکهای صنعتی تاکید کرد. همچنین احمدی نماینده رشت نیز بر پیگیری این موضوع در مجلس برای تامین منابع پایدار برای شهرکهای صنعتی تاکید کرد.