[su_image_carousel source=”media: 3129″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه در دو سال گذشته با وجود افزایش قیمت مواد اولیه و جنس تمام شده افزایش تولید داشتهایم، گفت: در حال حاضر با تولیدات داخلی، بازار لوازم خانگی کشور اشباع شده است و تولیدکننده باید به سمت صادرات و برگرداندن ارز پیش برود.
وی با بیان اینکه اگر دولت میخواهد به صنعت لوازم خانگی کمک کند و به دنبال ارزآوری است، باید روند تامین مواد اولیه برای برندها را ساماندهی کند، افزود: چرا باید مواد اولیه به بورس برود و قیمت آن با دلار محاسبه شود. دولت باید به تولید کمک کند، بانکها باید به تولیدکننده وام بدهند، شرکتهای لیزینگی باید افزایش پیدا کند و شرایط فروش قسطی برای مردم ایجاد شود.
پازوکی افزود: اگر قرار است صادرات و برند ملی صادراتی داشته باشیم، تولیدکننده نباید دغدغه مواد اولیه داشته است و باید شرایطی فراهم شود که برندهای ما در نمایشگاه بینالمللی دنیا شرکت کنند و محصولات خود را به دنیا معرفی کنند و این وظیفه دولت است که این شرایط را فراهم کند و از صادرات حمایت کند.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با اشاره به اینکه بحث صادرات باید کارشناسی شود، ادامه داد: ما در تولید و صادرات نمیتوانیم دخالت کنیم. صادرات استانداردهای خاص خود را دارد. اگر قرار است تولیدکننده و برندی صادرات داشته باشد، دولت باید حمایت کند. باید ان جی او های تخصصی در این زمینه ایجاد شود و صادرات تولیدکننده را برعهده بگیرد.
چرا از قطعهسازی حمایت نمیشود و صرفا مونتاژکار شدهایم؟
ازوکی با بیان اینکه تولیدکننده تنها باید دغدغه به روز بودن کالا را داشته باشد، ادامه داد: چرا صرفا قطعه وارد و مونتاژ میکنیم؟ چرا با وجود داشتن تعداد زیادی تولیدکننده لوازم خانگی، زیرساخت یک قالبسازی را نداریم. ما ۲۰۰ کارخانه تولید اجاق گاز داریم، چرا این سرمایهها به سمت قطعهسازی نرفته است؟ چرا وقتی قرار است مجوز احداث کارخانهای داده شود، ارزیابی صورت نمیگیرد که آیا در این زمینه نیاز به فعالیت داریم یا خیر و بعد مجوز داده شود.
فقط شعار حمایت از تولید میدهیم
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه باید سرمایهها و تولیدکنندهها به سمت نیازها و کمبودها هدایت میکنیم،افزود: تولیدکنندهها و سرمایهها با حمایت دولت و تسهیلات دولتی باید به سمت قطعهسازی پیش بروند. ما شرکتهایی داشتیم که موتور تولید میکرد اگر این شرکتها بود نیازی به واردات موتور نداشتیم.
پازوکی با بیان اینکه شعار تولید این نیست که ما فقط تولید کنیم که در انبارها بماند، ادامه داد: ما صرفا روی کاغذ حرف میزنیم و شعار میدهیم. حمایت از تولید باید در راستای این باشد که ما جامعه هدف را پیدا کنیم. باید به این سوال پاسخ دهیم که آیا کالایی که تولید میکنیم تنها برای بازار داخلی است؟
وی با بیان اینکه تولیدکننده باید کالایی را تولید کند که اگر نتوانست در بازار داخلی بفروشد، در بازارهای بینالمللی قابل رقابت باشد. افزود: دولتهای دیگر نمایندگان خود را به کشورهای دیگر میفرستند که برحسب سلیقه و خواسته کشورهای هدف صادراتی محصول تولید کنند. مسئولان ما چرا این کار را نمیکنند؟
تولیدکننده همچنان دغدغه مواد اولیه دارد
پازوکی ادامه داد: تولیدکننده ما هنوز دغدغه مواد اولیه دارد و به فکر تعطیل نشدن کارخانه است، آیا این تولیدکننده میتواند به فکر صادرات باشد؟ آیا اساس وظیفه تولیدکننده است که مسیر صادرات برند . تولیداتش را هموار کند یا این دولت است که باید زیرساختها و شرایط لازم برای صادرات تولیدکندهها را فراهم کند. این مشکلات و این ناهماهنگیهاست که باعث میشود از صادرات جا بمانیم و تولیدات فقط برای بازار داخل باشد. ما هر سال هزینه بالایی برای واردات قطعه میکنیم، در حالی که باید به سمت قطعهسازی و تقویت زیرساختهای این صنعت پیش برویم.
مگر میشود ۱۶ هزار واحد صنفی را حذف کرد؟
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در واکنش به اظهارنظر یکی از مسئولان وزارت صمت مبنی بر توزیع مستقیم لوازم خانگی گفت: این یک اظهارنظر غیرکارشناسی است؛ مگر میشود ۱۶ هزار واحد صنفی را حذف کرد؟ تولیدکننده و توزیع کننده باید جایگاه مشخص خود را داشته باشند. تداخل و دخالت در وظایف باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی میشود.