[su_image_carousel source=”media: 3114″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
در جریان بازدید امروز (شنبه) عزت الله اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از بیست و دومین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی، برخی تولیدکنندگان به بیان مسائل و مشکلات مبتلابه واحدهای تولیدی پرداختند.
به گزارش روابط عمومی انجمن لوازم خانگی ایران، اکبری تالارپشتی با حضور در سالن های ۳۸، ۳۸A و ۳۸B از نزدیک از غرفه های برخی شرکتهای تولید کننده و صادرکننده لوازم خانگی از جمله شرکتهای جیپلاس، امرسان، برفاب، نانیوا، ایران شرق نیشابور بازدید کرد.
فحوای کلام و توصیه این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی به تولیدکنندگان، واسپاری امور به دیگر شرکتها به منظور رشد هرچه بیشتر تولید و صادراتشان بود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید داشت که شرکت های بزرگ باید از توان و قابلیت شرکت های کوچک و متوسط در امور تولیدی خود بهره بگیرند و همچنین با شرکت های دانش بنیان در زمینه های طراحی و ساخت و داخلی سازی قطعات همکاری کنند.
وی گفت: امروز شرکت ها در حال رشد هستند، این رشد باید سریعتر اتفاق بیفتد تا سهم بیشتری در بازارهای جهانی داشته باشند.
اکبری تالارپشتی، تلاش دولتیها برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی را یادآور شد و افزود: وقتی به عضویت دائم این سازمان جهانی درآییم و مقررات آن را در کشورمان ساری و جاری کنیم، آنگاه باید بدانیم سهم ما از بازارهای جهانی در محصولات مختلف چقدر است؟
در این بازدید، برخی تولیدکنندگان از کمبود مواد اولیه، تخصیص نیافتن ارز مورد نیاز واحدها از سوی بانک مرکزی و همچنین ارقام بالای دریافتی گمرک برای واردات مواد خام و اولیه از جمله ای.بی.اس،ورق خودرنگ یخچال فریزر خانگی و کمپرسور گلایه کردند.
به گفته آنان، بالا بودن گمرکی اجناس سبب شده تا قیمت دلاری تمام شده کالای ایرانی قابل قیاس با رقبای خارجی همچون چین و ترکیه نباشد و نتوانند در بازارهای منطقه با این کالاها رقابت کنند.
“فرهاد کیایی” مدیر تولید سابق شرکت هیمالیا نیز در این بازدید خطاب به رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: در گذشته دو کارخانه بزرگ کمپرسور سازی در شیراز و قزوین راه اندازی شد، اما از آنجایی که طرح توسعه درستی نداشتند از گردونه حذف شدند.
وی، نیاز سالیانه ایران به ۲ میلیون دستگاه کمپرسور را یادآور شد و گفت: متاسفانه نپرداختن به مسائل زیربنایی امروز منجر به بروز مشکلاتی شده است.
کیایی یادآور شد: در ایران بیش از ۲۰۰ تولیدکننده لوازم خانگی وجود دارد اما در کشور رقیب نظیر ترکیه در مجموع پنج شرکت معتبر و برند اصلی حضور دارند که روزانه بین ۳۰ تا ۵۰ هزار دستگاه لوازم خانگی تولید میکنند، این در حالی است که تیراژ تولید در شرکتهای بزرگ به سه تا چهار هزار دستگاه در روز می رسد.
وی تصریح کرد: صنعت لوازم خانگی نیازمند بازنگری اساسی و یک متولی قدرتمند است.
این فعال تولیدی خاطرنشان کرد: در موضوع کمپرسور نیاز است تا شرکت های بزرگ کشورمان با یکدیگر کنسرسیومی تشکیل داده و به تولید بپردازد.
[su_image_carousel source=”media: 3115″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
همچنین تولید کننده دیگری نیز گفت: شرکت های بزرگ لوازم خانگی هیچیک با یکدیگر تعامل ندارند و همواره به عنوان رقیب به یکدیگر نگاه می کنند.
وی بیان داشت: امروز نیاز است تا شرکتهای بزرگ با یکدیگر کار مشترک انجام دهند تا ارزش افزوده برای همه تولیدکنندگان ایجاد شود.
برپایه این گزارش، اکبری تالار پشتی در خاتمه این بازدید با توصیه مجدد به برون سپاری امور از سوی شرکتهای بزرگ، آن را موجب رشد همه جانبه همه شرکت های بزرگ، کوچک و متوسط برشمرد و گفت: بسیاری اقلام وارداتی را میتوان در داخل کشور با کیفیت بهتر تولید کرد.
برپایه این گزارش، بیستمین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی به مدت چهار روز با شعار «درخشش تولید در کشاکش تحریم»، پس از انجام هماهنگیهای لازم با ستاد ملی مقابله با کرونا، با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در متراژ ۱۶ هزار مترمربع و با حضور ۱۷۵ واحد تولیدی داخلی، بدون حضور خارجیها در حال برگزاری است.
بیستمین نمایشگاه بینالمللی لوازمخانگی با حضور بازدیدکنندگانی از صنایع و واحدهای صنعتی تا روز دوشنبه (هشتم دیماه) ادامه خواهد یافت.
این نمایشگاه، با توجه به متراژ و حضور واحدها، بزرگترین نمایشگاه برگزار شده از ابتدای امسال تاکنون محسوب میشود.
[su_image_carousel source=”media: 3116″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]