رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت تهران گفت: با پیگیریهای وزیر صنعت، معدن و تجارت خوشبختانه برق صنایع سیمان و فولاد از حالت قطعی کامل خارج شده است.
به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سیدمحمدرضا مرتضوی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت تهران با اشاره به اقدامات انجام شده برای تقویت واحدهای تولیدی و صنعتی در وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: «وزارتخانهای میتواند در شرایط اضطرار، محدودیتها و مشکلات ناشی از کمبودها دست برتر در هیات دولت داشته باشد که قدرت بیان و انعکاس مسائل حوزه خود را داشته باشد و بتواند در شرایط سخت، بخشهای مختلف زیرمجموعه خود را از مشکلات حاد و مزمن نجات دهد.»
وی تاکید کرد: بهعنوان مثال، با وجود مشکلات متعدد، در پایان سال گذشته وزارت صمت مستندات خود را به بانک مرکزی ارائه کرد و اعلام نمود که واحدهای صنعتی کشور در حال تعطیلی هستند و نیاز به تخصیص ارز دارند. این وزارتخانه با تلاش و استدلال توانست بودجه لازم را برای این واحدها تأمین کند؛ حال آنکه ممکن است وزیری منفعل باشد و چنین اقداماتی انجام ندهد.
مرتضوی ادامه داد: «مطالبه حل مشکلات باید از پایین به بالا منتقل شود. وقتی استانداران کشور نسبت به وضعیت واحدهای صنعتی نگران باشند و مدیران استانی مشکلات را به استانداران گزارش کنند، مسائل به وزارت کشور میرسد و وزیر کشور نیز در جلسات تخصیص ارز، بیانگر مشکلات واحدهای صنعتی خواهد بود.»
رئیس خانه صمت تهران خاطرنشان کرد: «با توجه به زنجیره وار بودن ارتباط بین وزارتخانهها، هیچ دستگاهی نباید در مقابل تخصیص ارز به واحدهای صنعتی وزارت صمت مقاومت کند. این ارز، برای دلالی کالا یا سود شخصی مصرف نمیشود بلکه استخوانبندی کشور را تقویت میکند.»
وی افزود: «مستندسازیهای علمی وزارت صمت تاکنون چرخه تولید را از ورشکستگیهای گسترده نجات داده است. وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسات هیات دولت مستندسازیهای موثری براساس نیازهای فوری صنعت ارائه کرده و شخص وزیر با صدای رسا و اراده قوی تلاش کرده بخشی از مشکلات صنعتگران را در شرایط سخت حل کند.»
مرتضوی با اشاره به تلاش وزیر صمت برای جلوگیری از قطع برق صنایع سیمان و فولاد گفت: «با پیگیریهای وزیر، تصمیم قطعی برق ۱۵ روزه صنایع که از ۲۴ اردیبهشت توسط وزارت نیرو اعمال شده بود، اصلاح شد و برق این صنایع از حالت قطعی کامل خارج گردید.»
رئیس خانه صمت تهران بیان کرد: «مستندسازیهای حوزه صنعت در وزارت صمت بسیار دقیقتر و علمیتر از گذشته شده است. صدای وزیر را در دفاع از صنعت بلندتر و نافذتر میشنوم و امیدوارم این روند ادامه یابد.»
مرتضوی با تاکید بر اینکه سهمخواهیها در هیات دولت باید به نفع منافع ملی باشد، گفت: «ارزیابی عملکرد وزارتخانهها باید مبتنی بر توانایی آنها در حل مشکلات واقعی باشد. بهعنوان نمونه، در موضوع ناترازی یا کمبود انرژی، باید مشخص شود کدام بخشها اولویت دریافت انرژی را دارند.»
رئیس خانه صمت افزود: «این مسائل در جلسات هیات دولت مطرح میشود و هر وزیری تلاش میکند مشکلات حوزه خود را حل کند، اما همه باید منافع ملی را در اولویت قرار دهند.»
وی گفت: «اگر وزیر صنعت با صدای بلند مشکلات واحدهای تولیدی را بیان میکند، صرفاً به خاطر منافع شخصی نیست، بلکه میخواهد از تعطیلی صنایع و تبعات اجتماعی جلوگیری کند. وزارت صمت باید این مسیر را با جدیت ادامه دهد.»
مرتضوی همچنین با اشاره به حمایت وزیر صمت از بخش خصوصی گفت: «وزارتخانه باید همه معاونان را در رساندن حقایق و رفع مشکلات همراه کند. رابطه صمیمانه وزیر با تولیدکنندگان بخش خصوصی زبانزد است و این ارتباط قوی، امکان بهبود وضعیت صنعت را فراهم میکند.»
وی ادامه داد: «هرچه تلاش وزارتخانه بیشتر باشد و صدای بخش صنعت در جلسات مختلف بهتر شنیده شود، واحدهای صنعتی تقویت خواهند شد. متاسفانه هنوز برخی تصور میکنند وزارت صمت صرفاً مربوط به واحدهای صنعتی سرمایهدار است، اما واقعیت این است که این وزارتخانه از بدنه تولید و صنعت کشور حمایت میکند.»
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت تهران گفت: «پویایی هر وزارتخانه در نهایت به نفع کل کشور است. وزارتخانهای که عملکرد درست و مستند داشته باشد، میتواند بودجه و منابع مالی مورد نیاز را از بانک مرکزی دریافت کند.»
مرتضوی در پایان تاکید کرد: «بانک مرکزی نیز اعلام کرده به نهادهایی که مستندات علمی و قویتر ارائه دهند، بودجه اختصاص میدهد و مستندسازیهای وزارت صمت نشانه عزم جدی این نهاد برای حل مشکلات است.»