مرتضی عزتی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس: از سال ۱۳۹۸، هزینه برق صنایع سالانه ۳۲ تا ۳۳ درصد و گاهی تا دو برابر افزایش یافته، که به زیاندهی و کاهش سودآوری منجر شده است.
به گزارش اهام ایران، قطعی برق صنایع به سه روز در هفته و در برخی مناطق از ساعت ۵ عصر تا ۱۱ شب رسیده، که فعالیت صنایع را به ۴۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت محدود کرده و تولید را غیراقتصادی ساخته است.
رشد منفی تولید صنعتی و کاهش سرمایهگذاری جدید، وضعیت صنعت را وخیمتر کرده و بسیاری از واحدها را زیانده کرده است.آمارهای رسمی از رشد اقتصادی مثبت، مانند رشد ۶ درصدی در سال ۱۴۰۱، غیرواقعی بوده و تحت تأثیر عواملی مانند افزایش فروش نفت یا رفع محدودیتهای کرونایی است.
سود ظاهری برخی صنایع ناشی از تورم است، نه عملکرد واقعی، زیرا کالاها با قیمت بالاتر فروخته میشوند، اما سود واقعی منفی است.
افزایش هزینههای برق، صنایع را وادار به صرف میلیاردها تومان برای اصلاح زیرساختهای برقی کرده، اما قطعیها تولید را تا ۵۰ درصد کاهش داده است.این وضعیت، توان رقابت صنایع در بازارهای داخلی و جهانی را کاهش داده، صادرات را کم کرده و اعتبار تجاری ایران را تضعیف کرده است.
قطعی برق کیفیت محصولات را پایین آورده، جایگاه ایران در بازارهای جهانی را متزلزل کرده و شرکای تجاری به دلیل ناامنی اقتصادی تمایل کمتری به همکاری دارند.
تنها راهحل را رفع سوءمدیریت و انتخاب مدیران شایسته است، که میتواند زیرساختها را بهبود بخشد، ناکارآمدیها را کاهش دهد و صنعت را احیا کند.
منبع؛ خبر فردا