رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: با وجود اینکه حجم مبادلات تجاری ایران و جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۴ میلادی حدود ۹۰۰ میلیون دلار بوده، هدفگذاری برای دستیابی به مبادلات چند میلیارد دلاری در سالهای آتی است.
به گزارش اهام ایران، صمد حسن زاده در همایش تجاری ایران و جمهوری آذربایجان که با حضور روسای جمهور دو کشور برگزار شد، ابراز امیدواری کرد که در این همایش مهم اقتصادی، شاهد گامهای تازهای در مسیر تحکیم روابط برادرانه و توسعه همکاریهای اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان باشیم.
وی گفت: هیات تجاری اتاق ایران متشکل از نمایندگان بخشهای خصوصی و مدیران ارشد شرکتها و بنگاههای اقتصادی ایران برای رایزنی، همکاری و بررسی زمینههای بالقوه سرمایهگذاری و تولیدات مشترک، آمادگی کامل دارند. بنابراین معتقدیم که همکاریهای دو جانبه میتواند منجر به خلق فرصتهای اقتصادی بینظیری شود.
حسن زاده تاکید کرد: دو کشور با ۷۶۵ کیلومتر مرز مشترک، پیوندهای تاریخی، فرهنگی، دینی و عضویت در ابتکارات منطقهای همچون کریدور بینالمللی شمال – جنوب، از ظرفیتهای گستردهای برای گسترش مبادلات اقتصادی برخوردارند.
وی از حوزه ترانزیت و حملونقل به عنوان یکی از ظرفیت های توسعه روابط دو کشور یاد کرد و گفت: تکمیل پروژه راهآهن رشت – آستارا که به عنوان حلقه مفقوده کریدور شمال – جنوب شناخته میشود، اولویت نخست همکاریهای ترانزیتی دو کشور است. این پروژه نه تنها زمان حمل کالا میان آسیا و اروپا را کاهش میدهد، بلکه نقش ایران و آذربایجان را در زنجیره تأمین جهانی پررنگتر خواهد کرد. همچنین، توسعه بنادر آستارا و بندر انزلی و اتصال لجستیکی آنها، از جمله فرصتهای مهم همکاری است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران موضوع انرژی را مورد اشاره قرار داد و افزود: با امضای توافقنامههای سوآپ گاز بین ایران، آذربایجان و ترکمنستان، زمینههای همکاری سهجانبه در حوزه تجارت گاز و برق فراهم شده است. گسترش این همکاریها از طریق سرمایهگذاری مشترک در زیرساختهای انتقال انرژی و پروژههای نیروگاهی در مناطق مرزی، فرصتهای بیسابقهای پیش روی ما قرار میدهد.
وی با اشاره به ظرفیت های دو کشور در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی افزود: دو کشور با در نظر گرفتن نیاز جمهوری آذربایجان به تأمین محصولات کشاورزی، دانش و فناوری ایران در حوزه کشت هوشمند، میتوانند پروژههای مشترک در تولید گلخانهای، آبیاری مدرن و صادرات محصولات فرآوری شده را توسعه دهند.
حسن زاده با یادآوری موضوع بازسازی و توسعه مناطق آزاد شده قره باغ گفت: در پی آزادسازی سرزمینهای جمهوری آذربایجان، پروژههای عمرانی گستردهای آغاز شده است. شرکتهای ایرانی در حوزه راهسازی، سدسازی، برقرسانی، ساخت بیمارستان و مدرسه میتوانند به طور گسترده در این پروژهها مشارکت کنند.
منبع؛ اتاق ایران