مرتضی افقه گفت: آنگونه که شاهد بودیم زمانی که تحت عنوان جراحی اقتصادی قیمتها را افزایش دادند، این افزایش نرخها در هر سه نوبت منجر به تورمهای افسارگسیخته در جامعه شد که فشار زیادی را بر مردم وارد کرد که هنوز هم تبعات آن گریبانگیر مردم است.
به گزارش اهام ایران، ناترازیهای موجود که امروز به حد بحران رسیده نه ظرف یک روز ایجاد شده و نه یک عامل باعث این اتفاقات شده است تا در کوتاهمدت بتوان آنها را رفع کرد یا با اصلاح یک عامل در مسیر حل آن قرار داد.
ریشه ناترازیها در نظام ارزشی حاکم بر تصمیمگیران کشور است، چراکه ناترازی اصلی در نظام ارزشی حاکم باعث اولویت دادن به خواستهای سیاسی شده و معیشت و رفاه و پیشرفت اقتصادی را در رتبههای بعدی قرار داده است.
تا زمانی که اولویت در گسترش خواستهای سیاسی باشد و حل مشکلات مردم جزو اولویتهای بعدی قرار گیرد و نیازهای معیشتی رفاهی درجات پایینتری پیدا کنند، وضعیت به همین شکل باقی خواهد ماند.
متاسفانه عدهای از اقتصادخواندههای سطحینگر سالهاست که بر طبل افزایش قیمت به عنوان عاملی بر حل ناترازیها میکوبند و این موضوع را بهانهای برای افزایش قیمت و فشار بر اقشار کم درآمد کردهاند. به عنوان مثال؛ مصرف بالای بنزین را دلیل پایین بودن قیمتها میدانند یا به اصطلاح آن را رانت یا یارانه پنهان تلقی میکنند، این در حالی است که یکی از دلایل افزایش مصرف بنزین به خودروهای ناکارآمد برمیگردد و بخش دیگر هم به خودروهای فرسوده و کمبود وسایل حمل و نقل عمومی مربوط میشود که باعث افزایش مصرف بنزین شده است.
آنگونه که شاهد بودیم زمانی که تحت عنوان جراحی اقتصادی قیمتها را افزایش دادند، این افزایش نرخها در هر سه نوبت منجر به تورمهای افسارگسیخته در جامعه شد که فشار زیادی را بر مردم وارد کرد که هنوز هم تبعات آن گریبانگیر مردم است.