رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران با اشاره به وضعیت نامناسب سهم اقتصاد ایران در اقتصاد جهانی، بر لزوم حرکت به سمت توسعه، اقتصاد مولد، خلق ارزشافزوده جدید، کاهش تصمیمات اشتباه و افزایش جذابیتهای منطقهای تأکید کرد.
به گزارش اهام ایران، رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران با اشاره به آسیبشناسی مسیر توسعه در استان کرمان، گفت: مسیر توسعه استان کرمان باید بهدقت آسیبشناسی شود؛ در جا زدگی، ناپایداری رشد اقتصادی، ناهنجاری، ناموزونی و نابرابری، واگرایی، گسیختگی پیوند اقتصاد کرمان با اقتصاد ملی، ماشین زدگی و ناتوانی در بهرهگیری از فرصتهای تاریخی و فرهنگی ازجمله دلایلی است که سبب ناکارآمدی توسعه استان کرمان در سطح ملی میشود.
حجت میرزایی، در صد و دومین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان، این استان را سوژه مطالعاتی مهم برای توسعه کشور دانست و اظهار کرد: مسیر گذشته توسعه کرمان در چهار دهه گذشته قابلتأمل است و باید روی آن مطالعه شود زیرا نگرانیهای جدی برای توسعه استان وجود دارد.
میرزایی افزود: کرمان در ۴۰ سال گذشته از رتبههای ۲۲، ۲۳ و ۲۴ به رتبه هفتم در تولید ناخالص، رتبه ۱۲ در درآمد سرانه و رتبه ۲۰ در توسعه نیروی انسانی رسیده است.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران، اضافه کرد: کرمان در بهبود شاخص دانش و امید به زندگی موفق نبوده، شکاف توسعه انسانی استان کرمان با مرکز کشور فزاینده بوده بهگونهای که درآمد سرانه هر شهروند تهرانی ۱.۷ برابر شهروند کرمانی است و کرمان در مسابقه توسعه انسانی از تهران عقب افتاده است.
وی با اشاره به اینکه نرخ مشارکت اقتصادی و اشتغال در کرمان پایینتر از سطح ملی است، اظهار کرد: در ۱۰ سال گذشته سهم اشتغال صنعت از ۳۲ به ۲۲ درصد کاهش یافته و همچنین بهرهوری استان در خدمات نسبتاً بالا و در کشاورزی و صنعت پایین است، بنابراین تمرکز اصلی بر روی بهبود بهرهوری در صنعت و کشاورزی باشد و با سیاستهای توسعهای مشخص در این مباحث کار کرد.
میرزایی ادامه داد: کرمان باوجود توسعه صنعتی و معدنی در زیرساختهای نرم و سخت بسیار فقیر است و تمرکز جدی بر توسعه این زیرساختها، آموزش و خدمات اجتماعی ضروری است.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران، در ادامه بر حرکت مبتنی بر منابع طبیعی، کارایی و نوآوری در مسیر توسعه استان تأکید کرد و گفت: برای ماندگار شدن در اقتصاد جهانی و تداوم رشد اقتصادی، باید به مسیر توسعه توجه کرد و بهرهمندی از هوشمندسازی جریان تولید، دانشبنیان، استفاده از هوش مصنوعی و … در مسیر تولید عملیاتی شود.
وی با اشاره به اینکه سهم کشور در اقتصاد جهانی امروز به ۲۵ صدم درصد رسیده و سفرههای مردم نیز کوچکتر شده است، تأکید کرد: حرکت به سمت اقتصاد مولد و بسیار فعال، خلق ارزشافزوده جدید، کاهش تصمیمات اشتباه و افزایش جذابیتهای منطقهای باید مورد توجه باشد.
منبع؛ اتاق ایران