در نامه دفتر اقتصادی مقام معظم رهبری به اتاق ایران، در ۹ سرفصل برای حل مشکلات اقتصادی، مأموریتهایی به اتاق ایران داده شده است و طبق گفته هیات رئیسه اتاق ایران، این موضوع با همراهی کمیسیونهای تخصصی در حال بررسی است.
به گزارش اهام ایران، موضوع مأموریت دفتر اقتصادی مقام معظم رهبری به اتاق ایران، پیشنهاد اصلاح آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی، نحوه حضور کمیسیونهای تخصصی در نمایشگاههای خارجی، تدوین استراتژی جذب جوانان کارآفرین در اتاقهای سراسر کشور، ضرورت حل مشکل ناترازی نیروی کار، اصلاح بخشنامه بانک مرکزی درباره الزام واردکنندگان به پرداخت مابهالتفاوت ارز ترجیحی، از جمله موضوعات مطرح شده در نشست روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران با هیات رئیسه این اتاق بود.
رئیس و نایبرئیس اتاق ایران در این نشست از ارسال نامه دفتر اقتصادی مقام معظم رهبری به اتاق ایران خبر داده و تأکید کردند: مأموریتهای محوله در این نامه در حال بررسی است و موضوع با همراهی کمیسیونهای تخصصی عملیاتی خواهد شد.
پیشنهادات کمیسیون گمرک برای اصلاح ۶۲ ماده آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی
در ابتدای این نشست، محمدرضا فاروقی، رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران، به تشریح پیشنهادات این کمیسیون برای اصلاح آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی پرداخت و گفت: کمیسیون گمرک، طی فراخوانی نظرات مختلف اتاقهای سراسر کشور، تشکلها و فعالان اقتصادی را درباره این آییننامه، جمعآوری کرد و در نهایت به این جمعبندی رسیدیم که ۶۲ ماده این آییننامه باید بازنگری شود. بر این اساس پیشنهادات خود را ارائه کردیم.
پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران دراینباره گفت: قانون به تنهایی کارکرد ندارد و آییننامههای اجرایی مسیر اجرای قانون را تعیین میکند. اتاق ایران در هر مرحله که نیاز به پیگیری باشد، حمایت خواهد کرد.
اتاق و بخش خصوصی در تجهیز گمرکات سرمایهگذاری کنند
صدرالدین نیاورانی، نایبرئیس کمیسیون صادرات غیر نفتی اتاق ایران هم دراینباره گفت: یکی از خواستههای ما این است که کمیسیون ماده ۲۵۹ با حضور نماینده تجار برگزار شود. همچنین درباره قیمتگذاری کالاها، باید به فساد درصدی از محصول صادراتی (در مورد کالاهای فسادپذیر) توجه شود. مثلاً از ۱۰ کانتینر صادراتی ممکن است یک کانتینر فاسد شود و صادرکننده این را در سود و زیان نهایی خود لحاظ میکند. اما متأسفانه گمرک به آن بیتوجه بوده و منتظر دریافت ارز کالایی است که فاسد شده است.
او به ضرورت تجهیز گمرکات کشور اشاره کرد و افزود: متأسفانه گمرکات متناسب با حجم صادرات فعلی کشور نیز تجهیز نیستند. نباید فراموش کنیم که تحریمها همیشگی نیست و باید زیرساختهای گمرکی افزوده شود. به نظر میرسد بخش خصوصی و اتاق ایران باید به این موضوع ورود کرده و با سرمایهگذاری این زیرساختها را توسعه دهد.
باقری هم دراینباره گفت: هیات رئیسه اتاق به این موضوع بیتوجه نبوده و در حال بررسی ابعاد حقوقی موضوع است. اگر مانعی نباشد، تجهیز پایانههای گمرکی از محل منابع اتاق در اولویت هیات رئیسه است. البته این اقدام باید دوطرفه باشد و نیازمند هماهنگی با کشور هدف است.
نیاورانی در بخش دیگر از سخنانش با هشدار درباره زیرفروشی برخی محصولات صادراتی، گفت: از آنجا که بانک مرکزی به برخی از شرکتهای بزرگ مثل شرکتهای خودرویی ارز نداده و آنها در واردات مشکل دارند، این شرکتها وارد بازار صادرات شدهاند و هر محصولی اعم از پسته و خشکبار را خریداری کرده و با قیمتهای پایین و غیر کارشناسی در بازارهای خارجی میفروشند. این باعث نابودی بخشی از صادرات ما خواهد شد و باید زودتر تدبیری برای آن اندیشیده شود.
منبع؛ اتاق ایران