رئیس اتاق ایران گفت: به دلیل نبود امکان استفاده از سیستم بانکی، قیمت محصولات صادراتی ما حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد گرانتر است و با تداوم مشکلات انتقال پول، در عرض چند ماه آینده قادر به ادامه حضور در بازار عراق نخواهیم بود.
به گزارش اهام ایران، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: اتاقهای مشترک در شرایط فعلی اقتصاد ایران که یکی از بحرانیترین دورههای خود را میگذارند، نقش مهمی در توسعه صادرات و روابط تجاری با کشورهای خارجی دارند.
صمد حسنزاده در نشست شورای روسای اتاقهای مشترک، ادامه داد: اتاقهای مشترک با روابط خوب خود توانستهاند برخی از مشکلات تجار از جمله مشکلات در صدور ویزای تجاری را حلوفصل کرده و مسیر تجارت خارجی را هموارتر کنند.
او با بیان اینکه برای همشکلسازی برنامههای اتاقهای مشترک و ارتقا عملکرد آنها، مطالعاتی در حال انجام است، افزود:هیات رئیسه اتاق ایران در حال بررسی خواستههای اصلی اتاقهای مشترک از جمله عضویت تعدادی از نمایندگان آنها در هیات نمایندگان اتاق ایران، واگذاری امور مربوط به اعزام و پذیرش هیات ها و حضور در نمایشگاههای خارجی به اتاقهای مشترک، بازنگری معیارهای رتبهبندی اتاقهای مشترک، مساعدت مالی اتاق از اتاقهای مشترک بر اساس رتبهبندی جدید و … است.
حسنزاده با تأکید بر اینکه این پیشنهادها در اتاق ایران مورد توافق است و ما میخواهیم در کنار اتاقهای مشترک باشیم، اظهار کرد: ما عزم جدی برای توسعه هرچه بیشتر اتاقهای مشترک داریم. معتقدم با انتخاب رئیسجمهور جدید و علاقه ایشان برای ارتباط با بخش خصوصی، حالا فرصت خوبی برای همکاری اتاق و اتاقهای مشترک با دولت ایجاد شده است که باید از آن استفاده کرد.
او با بیان اینکه برگزاری جلسات شورای روسای اتاقهای مشترک به صورت فصلی در دستور کار است، گفت: هدف این است که مشکلاتی که در تجارت کشور اتفاق میافتد، رفع شوند. در این جلسات سه ماه یکبار میتوانیم هماهنگیهای خوبی داشته باشیم.
رئیس اتاق ایران با اشاره به اینکه یکسوم صادرات ما به عراق است، تأکید کرد: متأسفانه به دلیل مشکلات موجود در تجارت ایران و عراق، این بازار به زودی از دست ما خواهد رفت.
او ادامه داد: به دلیل نبود سیستم بانکی، قیمت محصولات صادراتی ما حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد گرانتر است و مشکلات انتقال پول موجب شده ما از رقبای خود عقب بمانیم. در عرض چند ماه آینده با ادامه این وضع قادر به ادامه حضور در بازار عراق نخواهیم بود. نیاز است اتاقهای مشترک ورود کرده و شرایطی ایجاد کنند تا بتوانیم به صورت مشارکتی در بازارهای آنها فعالیت کنیم.
شاهین اصغری، رئیس اتاق مشترک ایران و آلمان گفت: حضور روسای اتاقهای مشترک در هیات نمایندگان اتاق ایران از خواستههای اصلی ماست. ما میخواهیم در موضوعات مختلف در کنار اتاق ایران باشیم.
مسعود برهمن، رئیس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا هم با بیان اینکه نسخه واحدی برای همه اتاقهای مشترک نمیتوان پیچید چرا که مسائل و مشکلات آنها در تجارت متفاوت است، خواستار توجه هیات رئیسه اتاق ایران به برنامههای اتاق مشترک از جهت همسانی این برنامهها با هدفگذاریهای کلان تجاری شد.
عرفان شاکری، رئیس اتاق مشترک ایران و امارات هم بر حمایت و همافزایی اتاق ایران و اتاقهای مشترک تأکید کرد.
نریمان صدری، رئیس اتاق مشترک ایران و اتریش هم گفت: اتاق ایران با توجه به برخورداری از بازوی پژوهشی خود الگوهای درستی که برای توسعه کسبوکار و تجارت با کشورهای دیگر وجود دارد و اتاقهای بازرگانی دنیا در اجرای آنها موفق بودهاند را جمعآوری کند تا با همکاری دولت و مجلس بتوانیم به سمت تغییر ساختاری در نحوه تجارت خود حرکت کنیم.
حمیدرضا مناقبی، رئیس اتاق مشترک ایران و استرالیا بر بازنگری در نقش اتاق ایران و لزوم استفاده از شیوههای جدید ارتباطی و فناوریهای نو از جمله هوش مصنوعی در روابط تجاری، تأکید کرد.
مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک ایران و چین بر ضرورت تبیین جایگاه روابط بینالملل در اتاق ایران و پیگیری عضویت اتاق در سازمانهای مؤثر دنیا تأکید کرد و گفت: اتاق ایران برنامههای تجاری دوجانبه، چندجانبه و بینالمللی خود را تعریف کرده و به اتاقهای مشترک مأموریت پیگیری و اجرای این برنامهها را بدهد.
امیر عابدی، رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان هم معتقد بود: باید هر چه زودتر نقشه راه و استراتژی همکاری اتاق و اتاقهای مشترک تدوین شود. او بر احیای دفاتر خدمات مشاوره و بازاریابی در اتاقهای مشترک تأکید کرد.
منبع؛ اتاق ایران