نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انعقاد قرارداد گازی ایران و روسیه گفت: با این قرارداد عملا به هاب گازی منطقه تبدیل شدیم و الگوی مناسبی در زمینه دیپلماسی انرژی دولت چهاردهم است.
به گزارش اهام ایران، دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم از همان روزهای اول آغاز به کار آیت الله رئیسی خود را نشان داد به طوری که حدود ۲.۵ میلیون فرآورده نفتی که روی آب و دریا و در کشتیهای متعلق به کشورمان به دلیل ضعف عملکرد وزارت نفت دولت دوازدهم در فروش آنها ظرف مدت چند هفته به فروش رفت و درآمد سرشار آن نصیب اقتصاد کشورمان شد.
یکی دیگر از اقدامات دولت آیت الله رئیسی در اجرای دیپلماسی مقتدر انرژی بستن تعداد زیادی پرونده نفت و گازی با کشورهای همسایه در حالی بود که ژنرالهای دولت حسن روحانی که داعیه دار دانستن زبان دنیا بود هیچ کاری در این زمینه نکرده بود و مشکلات اقتصادی زیادی را برای کشورمان بوجود آورده بودند.
اخیرا هم اخباری مبنی بر اینکه ترکیه اقداماتی را درباره احداث خط اصلی ترانزیت گاز به اروپا و کشورهای منطقه انجام داده منتشر شده بود، اما دیپلماسی فعال در وزارت نفت دولت شهید ریسی این افتخار را برای ایران به ثبت رساند و با انعقاد قرارداد گازی بین ایران و روسیه، کشورمان به هاب گازی منطقه تبدیل شد.
جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم با بیان اینکه ایران و روسیه دارای بیش از ۶۰ درصد ذخایر گازی دنیا هستند و این اقدام بزرگی بود که محقق شد، تصریح کرد: بیشک این مسئله در بحث موازنه انرژی در منطقه تحولات خوبی را رقم خواهد زد، ضمن اینکه ایران با زیرساختها و خطوط انتقال گاز سراسری که دارد بهطور کامل آماده دریافت این مقدار گاز خواهد بود.
مزایای تبدیل ایران به قطب گازی
امضای توافقنامه راهبردی انتقال گاز روسیه به ایران بهعنوان آخرین یادگار شهید رئیسی در حوزه دیپلماسی انرژی مزایای متعددی برای دو کشور خواهد داشت.
منبع؛ برنا