شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران امروز گرچه ابتدا روند رو به رشد به خود گرفت، اما در پایان معاملات امروز با کاهش ۶۶۶۴ واحد همراه شد.
به گزارش اهام ایران، بورس اوراق بهادار تهران امروز گرچه در ابتدا روند رو به رشد به خود گرفت، اما در پایان معاملات همانند روز گذشته روند کاهشی پیدا کرد و شاخص کل با از دست دادن ۶۶۶۴ واحد به رقم ۲ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۵۴۷ واحد رسید. همچنین شاخص هموزن با کاهش ۴۵۳۰ واحد به رقم ۷۳۹ هزار و ۷۷۱ واحد رسید.
ارزش روز بازار که ناشی از ارزش ۶۱۱ شرکت بورسی است، به بیش از ۷ میلیون و ۴۵۲ هزار میلیارد تومان معادل ۱۵۲ میلیارد دلار رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۷.۳ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۴۶۰ هزار معامله و به ارزش ۴۶۴۱ میلیارد تومان دادوستد کردند. همه شاخصهای بورس امروز قرمز شدند اما میزان کاهشها زیر یک درصد بوده است.
شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۳۱ صدم درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هموزن ۶۱ صدم درصد کاهش یافت. شاخص آزاد شناور ۲۷ صدم درصد افت کرد. شاخص بازار اول بورس ۲۹ صدم درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۳۳ صدم درصد کاهش داشت.
امروز نماد پتروشیمی بوعلی سینا بیشترین اثر افزایشی بر شاخص بورس را داشتند و نمادهای هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تامین، گروه مپنا، ایران خودرو، گل گهر، کشتیرانی جمهوری اسلامی، پتروشیمی پارس بیشترین اثر کاهشی بر شاخص بورس را از خود بهجای گذاشتند.
در فرابورس ایران هم امروز اوضاع تعریف چندانی نداشت و شاخص کل با از دست دادن ۱۴۷ واحد به رقم ۲۵ هزار و ۵۲۳ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و ۴۰۴ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس ۳۷۴ هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران امروز بیش از ۷.۶ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۴۰۵ هزار معامله و به ارزش ۲۸۵ هزار میلیارد تومان دادوستد کردند.
لازم به یادآوری است، مطابق روال دوشنبهها امروز عملیات بازار باز در شبکه بانکی اجرا شد که طی آن ۳.۱ میلیارد اوراق بدهی دولت در قالب ۴۲۵ نوبت معامله و به ارزش ۲۸۱ هزار میلیارد تومان دادوستد شد که ارقام آن صرفا در فرابورس نمایش داده میشود.
این اوراق معمولاً برای پرداخت به پیمانکاران و حتی تعهدات دولت در مورد حسابهای پیشرفت و عدالت انجام میشود که بر اساس تاریخ سررسید در شبکه بانکی با نرخهای ۳۰ تا ۶۰ درصد تنزیل و خرید و فروش میشود.
امروز نماد ایران خودرو دیزل بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشته و نمادهای آریاساسول، انتخاب الکترونیک، پالایش نفت لاوان، پتروشیمی زاگرس، فولاد غدیر ایرانیان و پتروشیمی تندگویان بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را داشتند.
شاخص کل و شاخص قیمت فرابورس ۵۷ صدم درصد کاهش یافت. این دو شاخص با معیار هموزن ۵۹ صدم درصد افت کردند. شاخص بازار اول فرابورس ۴۷ صدم درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم فرابورس ۶۲ صدم درصد افت کرد.
یکی از ماموریتهای بازار سرمایه تامین مالی است که هم دولت و هم شرکتها میتوانند با انتشار انواع اوراق و انواع روشها به تامین مالی غیرتورمی از بازار سرمایه اقدام کنند و شرکتهای بورسی هم با رتبهبندی اعتباری بر اساس رتبه خود میتوانند به تامین مالی اقدام کنند و به این ترتیب سرمایههای خرد و پراکنده دست مردم، جمعآوری شده و صرف سرمایهگذاری در اقتصاد میشود که این بهترین روش مشارکت مردم در اقتصاد و سرمایهگذاری غیرتورمی در تولید بهشمار میرود.