مدیرعامل شرکت کارگزاران در اولین رویداد TED TALK در بیست و سومین نمایشگاه لوازم خانگی و صنایع وابسته با برشمردن موانع موجود در صنعت لوازم خانگی از جمله صادرات، ارزآوری وارز بری، خطاب به حضار که طیف وسیعی از آنان را دانشجویان دانشگاههای مختلف تشکیل مددادند، گفت: برآورد صنعت لوازم خانگی نشان از حرکت این صنعت به سمت واردات دارد. به رغم تعدد صدور پروانه اما تولید در رتبه حداقلی جای گرفته است.
به گزارش آهام ایران، محمدرضا حاج میرزا حیدر علی در ادامه به عقب ماندگی صنعت لوازم خانگی از استانداردهای جهانی اشاره داشت و گفت: این گره تنها به دست فناوران کشور حل و فصل خواهد شد چرا که این صنعت دچار نوسانات تاریخی است.
وی با بیان اینکه لکوموتیو صنعت لوازم خانگی دچار پیری است و چابک سازی نیاز ضروری آن است، ابراز داشت: ایران از ترکیه چه کم دارد که آن کشور محصولات لوازم خانگی خود را به ۲۱ کشور دنیا صادر میکند اما کشور ما در پیچ و تاب بروکراسی است.
تداخل قوانین، عدم توجه به استانداردهای جهانی از موانع ورود صنعت لوازم خانگی ایران به بازارهای جهانی است، بخش دیگری از سخنان حاج میرزا حیدرعلی بود که به ان پرداخت و افزود: صنایع ما باید با جدیت بیشتری به بخش صادرات ورود پیدا کنند.
او بر این اعتقاد است که داشتن سند بحران صنعت ایران را حل نخواهد کرد، تصریح کرد: با تشکیل کنسرسیوم حجم بازار افزایش پیدا کرده و صادرات توسعه پیدا میکند.
محمدرضا حاج میرزا حیدرعلی به مانند دیگر سخنرانان حاضر در رویداد تد تاک خواستار حمایت جدی مسئولان وزارت صمت از صنعت لوازم خانگی و صنایع وابسته شد و گفت: برای تسریع در حل مسائل نیاز صنایع در اختیار استارتاپها قرار بگیرد و ضروری است تا برای عبور از این بحران به استانداردهای جهانی در این بخش دست پیدا کنیم.
فعال صنعت لوازم خانگی با طرح این پرسش که آیا تولید برند ملی عزت به همراه دارد یا موجب ذلت تاکید داشت: این صنعت به وضعیت موجود عادت کرده و علاج آن نیز رفع سکون با تولید علم عملی است.