به گزارش آهام ایران، روز سوم آبان ماه با حضور مهدی برادران، معاون وزیر صمت، عباس هاشمی دبیر انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران، عزتالله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، علائی طباطبائی رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ج.ا.ایران و سایر مسئولین و مقامات در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران افتتاح شد.
پس از افتتاح نمایشگاه، برادران از غرفهها و شرکتهای مشارکتکننده در بزرگترین رویداد صنعت لوازم خانگی در قالب بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی بازدید کرد و پس از آن در جمع خبرنگاران به رشد قابل توجه تولید لوازم خانگی داخلی اشاره کرد و گفت: در شش ماه گذشته تولیدات لوازم خانگی داخلی با رشد ۱۶ درصدی همراه بوده است و در همین راستا در تلاش خواهیم بود این رشد در تمام حوزههای لازم خانگی صورت پذیرد.
وی عنوان کرد: امروزه عمق داخلیسازی تولیدات لوازم خانگی در کشور به حدود ۶۵ درصد رسیده است؛ البته در این نمایشگاه نیز محصولاتی وجود دارند که به صورت صددرصد تولید داخلی هستند. تولیدکنندگان با اتصال به خوشه صنعتی خود را به ۳۵۰ قطعهساز لوازمخانگی متصل کردهاند که در این چرخه بیش از ۹۰ درصد تولید داخلی صورت میگیرد. این وضعیت نشان میدهد که این صنعت در کشور به سمت پایداری در حال حرکت است.
معاون وزیر صمت به مسئله رضایتمندی مشتریان در این حوزه تاکید کرد و افزود: وزارت صمت رویکردی در پیش گرفته که در صورت گلایه هر مشتری مجموعه سازمان حمایت به موضوع ورود خواهد کرد. البته تولیدکنندگان به صورت داوطلبانه ضمانت خود را افزایش دادهاند و به همین دلیل ضمانتنامه لوازم خانگی با اقداماتی که صورت گرفته بالغ بر ۲۴ ماه ضمانت دارد؛ البته برخی از تولیدکنندگان به صورت خودجوش و داوطلبانه ضمانت خود را به سه سال و یا بیشتر افزایش دادهاند. اتفاق دیگری که رخ داده این است که اگر به هر دلیلی مشتری از کالای خریداری شده رضایت نداشته باشد شرکتهای تولیدی خود را موظف به تعویض آن خواهند کرد. این موضوع نشان میدهد که تولیدکنندگان به محصولات خود اطمینان دارد و تولید در کشور بهینه شده است.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت تصریح کرد: ما علاوه بر رشد تولید، ضمانت کالا و جلب رضایت مشتری امیدوار هستیم بتوانیم محصولات جدید را در حوزههای مختلف تولید کنیم و به سمت توسعه صادرات حرکت کنیم. حجم و تنوع تولیدی که در این نمایشگاه وجود دارد نشانگر رشد ما در این زمینه بوده است. در گذشته مردم لوازمخانگی را با شرایط سختی خریداری میکردند این در حالی است که در شرایط کنونی وضعیت به شکلی است که کالا به صورت اقساطی خریداری میشود و در مدت زمان مشخصی که خانوادهها نیز با مشکل مواجه نشوند اقساط آن پرداخت میشود. لوازمخانگی یکی از صنایع مهم و اشتغالزای ما به شمار میرود و به همین دلیل ارتقا و رشد کیفی و کمی در این زمینه برای مجموعه مدیریت وزارت صمت حائز اهمیت است.