رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن، و کشاورزی تهران گفت: ۵۷ درصد از ظرفیت صنعت در سال ۱۴۰۳ غیرفعال بود. نجفیعرب در گفتگو با خبرنگار بازرگانی ایلنا اظهار کرد: ما آنچه که در برنامه راهبردی اتاق بازرگانی تهران در نظر گرفتهایم، تلاش برای کمک به این تشکلهاست تا بتوانند به اهداف ملی دست پیدا کنند.
به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران، او یکی از اهداف بزرگ ملی را توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی عنوان کرد و به ایلنا افزود: ما از صادرات نفتمحور به سمت صادرات کالاهای صنعتی و کشاورزی و امثال آن که برای کشور ارزش افزوده و مزیت نسبی دارد، حرکت میکنیم و این موضوع اصلی ماست و با همین نگاه تلاش میکنیم مجموعه اتحادیهها و تشکلها را در این مسیر یاری کنیم تا به این اهداف برسند.
تراز تجاری باز هم منفی شد
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن، و کشاورزی تهران با اشاره به وضعیت تراز تجاری کشور گفت: متأسفانه تراز تجاری کشور در سال ۱۴۰۲ منفی شد و به حدود ۱۶ تا ۱۷ میلیارد دلار رسید و در سال ۱۴۰۳ نیز حدود ۱۳ میلیارد دلار تراز منفی داشتهایم که این برای کشور زیبنده نیست. کشوری که قدرت و توان بسیاری در رقابت با کشورهای دیگر در بازارهای جهانی دارد، نباید با چنین وضعیتی مواجه باشد. نجفیعرب همچنین به ظرفیتهای بالقوه حوزه کشاورزی و صنایع بستهبندی محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در کشور، امکانات بسیار خوبی به صورت خدادادی برای صنعت کشاورزی مهیا شده است. کشورهای هدف ایران نیز مشخص هستند و ما به دنبال ایجاد EMCها یا شرکتهای مدیریت صادرات هستیم که بتوانند بنگاههای کوچک و متوسط را در جهت توسعه صادرات یاری کنند. او ادامه داد: در نظر داریم تا یکی از این EMCها را به صورت آزمایشی عملیاتی کنیم و امیدواریم از تجربیاتی که به دست میآوریم، در کشورهای مورد هدف استفاده کنیم. بنابراین باید تلاش کنیم برای توسعه صادرات تا تراز تجاری کشور مثبت شود. نجفیعرب در خصوص کشورهای هدف توضیح داد: ما در سال نخست دوره دهم هیات نمایندگان اتاق تهران یک برنامه راهبردی هدفمند و قابل ارزیابی تدوین کردهایم که بخشی از آن بر توسعه صادرات غیرنفتی به ۲۷ کشور است که کشورهای مثل چین، هند، اندونزی، روسیه، ترکیه، پاکستان، عمان و قزاقستان، عربستان، کره جنوبی و عراق و … در این بین قرار دارند و هر سال هشت کشور به طور مشخص مدنظر قرار می گیرد.
کسری ۲۵ هزار مگاواتی برق
رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن، و کشاورزی تهران در ادامه به مشکلات بنیادی کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه ناترازی آب، برق و گاز مصیبتی برای کشور ایجاد کرده که ناشی از نگاهی است که از سال ۱۳۸۳ بر کشور به صورت قانون حاکم شد و ادامه یافت و به نظر میرسد بزرگترین مشکل کشور در این زمینه، کسری ۲۵ هزار مگاواتی برق است. او ادامه داد: متاسفانه در حوزه آب مشکل عمیقتر است، زیرا برق با هزینه کردن قابل حل است، اما حل مشکل کمبود آب تا مدتها برای کشور مهیا نیست و این خطری است که کشور را تهدید میکند و باید هر چه سریعتر تصمیمات جدیتری در مقابل این مشکل اتخاذ شود. نجفیعرب در پایان به تأثیر این مشکلات بر صنعت غذا اشاره کرد و گفت: صنعت غذا نیز از آسیبهای این مشکلات در امان نبوده است و در طول سال ۱۴۰۳، در استان تهران تقریباً ۴۳ درصد ظرفیت صنعت ما به کار گرفته شد و مابقی که حدود ۵۷ درصد است، غیرفعال بودند که این موضوع بر قیمت تمامشده کالاها و معیشت مردم اثرگذار است.