[su_image_carousel source=”media: 908″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
امروزه یخچال به یکی از کالاها و لوازم اصلی همه خانهها در جهان تبدیل شده است و از آنجا که این لوازم خانگی به صورت ۲۴ساعته و در همه ۳۶۵روز سال روشن است و مورد استفاده قرار دارد، به همین دلیل هم بخش قابل توجهی از مصرف انرژی جهان را به خود اختصاص میدهد. در همین راستا بسیاری از کارخانههای تولید لوازم خانگی در سراسر جهان تلاش دارند تا با راهکارهای مختلف ازجمله استفاده از تکنولوژیهای نوین، میزان هدررفت انرژی در این وسایل را تا حد امکان پایین بیاورند.
تکنولوژی IcePoint
یکی از این کمپانیها Rebound Technologies است. در این کمپانی توسعه تکنولوژی یخچال سرمایهگذارانی حضور دارند که بسیار نگران محیط زیست هستند و قصد دارند تا حد امکان میزان مصرف انرژی توسط این وسایل را کاهش بدهند. این کمپانی بتازگی یک تکنولوژی جدید با نام IcePoint را ارائه داده که میتوان گفت راهکاری فناورانه برای کارخانههای تولید یخچال، یخچال فریزر و فریزر است تا میزان مصرف انرژی و هدررفت آن را تا حد امکان کاهش دهند.
سیستمهای سنتی خنککننده که با فشردهسازی بخار کار میکنند یک ظرفیت خاص دارند به این معنا که در هر دوره زمانی مشخص تنها میتوانند مقدار مشخصی سرما تولید کنند به همین دلیل هم یخچالها باید به طور مداوم چرخه خاموش و روشن داشته باشند تا بتوانند میزان دما را کنترل کنند و یخچال را به دمای مورد نظر شما برسانند. اما حالا تکنولوژی جدید کمپانی Rebound با نام IcePoint برای این موضوع راهکاری فناورانه ارائه داده است. به گفته این کمپانی، فناوری جدید دارای ظرفیت خنک کننده دینامیک است که به سیستمهای خنک کننده امکان تنظیم سفارشی بر حسب نیاز فوری آنها را میدهد. در نتیجه میتوان گفت که سیستم جدید Rebound نسبت به روشهای سنتی، از انعطاف پذیریخنک کننده بیسابقهای برخوردار است. به بیان دیگر نسبت به نمونههای سنتی از انرژی بسیار کمتری استفاده میکند و از ظرفیت بهتری برای تأمین نیازهای خنک کننده سالانه بهره میگیرد. «کوین داویس» یکی از بنیانگذاران کمپانی Rebound و مدیرعامل این شرکت درباره این تکنولوژی گفت: کمپانی ما از پیشرفتهای تکنولوژیک در کنترل، مبدلهای حرارتی و همچنین اجزای سیال حرارتی بیشترین بهره را گرفته است.
وی همچنین با اشاره به این که تاکنون تلاشهای بسیاری برای کنار گذاشته شدن روشهای سنتی سرمایش یخچالها و فریزرها انجام شده است گفت: بیشتر این تلاشها تاکنون چندان دوام نداشتهاند و بازهم تولیدکنندگان به همان تکنولوژیهای سنتی روی خوش نشان دادهاند. وی افزود: با این حال تکنولوژی ویژه کمپانی ما مورد توجه بیشتر تولیدکنندگان قرار گرفته است چراکه کمپانی ما تنها بر کاهش میزان مصرف انرژی تأکید ندارد و افق و چشمانداز گسترده تری را پیش روی تولیدکنندگان قرار داده است.
به همین دلیل هم این تکنولوژی تعداد بیشتری از تولیدکنندگان جهان را میتواند با خود همراه کند. تکنولوژی ارائه شده توسط کمپانی ما به تولیدکنندگان کمک میکند تا درآمد بیشتری کسب کنند چرا که محصولاتی پرطرفدار را تولید خواهند کرد. محصولاتی که از تکنولوژی ما بهره مند میشوند کمک میکند تا مواد غذایی در فریزر سریعتر یخ ببندد و کارآیی بیشتری داشته باشد. وی همچنین گفت این تکنولوژی روزگاری هم میتواند برای ذخیره انرژی فعالیت کند و نقشی مهم در شبکههای هوشمند انرژیهای تجدیدپذیر و سبز ایفا کند.
«تمپل فنل» از بنیانگداران کمپانی Clean Energy Ventures و از سرمایه گذاران در کمپانی Rebound نیز با اشاره به تکنولوژی مناسب ارائه شده توسط این کمپانی برای یخچال و فریزرها گفت: این فناوری میتواند به کاهش انتشار گازهای گلخانهای نیز کمک کند و گام بزرگی برای کمک به جلوگیری از گرمایش کره زمین بردارد چراکه این روزها یخچال و فریزرها از لوازم اصلی آشپزخانهها محسوب میشود و ازسوی دیگر به دلیل استقبال مردم از غذاهای آماده، یخچالهای صنعتی هم یک نیاز انکارناپدیر به شمار میرود. وی افزود: تکنولوژی Rebound فرصتی بزرگ برای سیستمهای سرمایشی ایجاد میکند و میتواند تا سال ۲۰۵۰سالانه تا ۳۵ درصد از انشار گازهای گلخانهای پیشگیری کند.
کمپرسورهای نوین دیجیتال
یکی دیگر از تکنولوژیهایی که در کاهش میزان مصرف انرژی تأثیرگذار بوده، Digital Inverter و تغییر کمپرسوهای یخچالها به دیجیتال است که هم انرژی کمتری مصرف میشود و هم صدای کمتری تولید میکند. کمپرسورهای یخچالهای قدیمیتر یا ارزانتر تنهابا یک موتور سرعت کار میکنند یعنی بیوقفه و حتی در اوج و پیک مصرف کار میکنند و سامسونگ و ال جی برای تبدیل این کمپرسورها پیشتاز بودهاند و حتی در یخچالهای یک در هم این کمپرسورها را به کار گرفتهاند. کمپرسورها در یخچالهای جدید سامسونگ با ۷ سطح سرعت قابل تنظیم هستند تا بنا به خواسته و تقاضای مصرف کنده دما تنظیم شود. این بدان معناست که یخچال با استفاده از تکنولوژی inverter در تابستانها برق بیشتر و در زمستانها برق کمتری مصرف میکند چون کمپرسور با سرعت کمتری کار میکند. با کمک این تکنولوژی حتی در تابستانها هم که دمای هوا در روز و شب متفاوت است، نحوه عملکرد کمپرسور تغییر میکند و به این ترتیب میزان هدرفت و مصرف انرژی بسیار پایین میآید.
کمپانی ال جی پا را از این هم فراتر گذاشته و از کمپرسور Inverter Linear با مصرف بهینه در تولیدات جدید خود استفاده کرده است که تا ۳۲درصد در مصرف انرژی صرفه جویی میکند. سرعت این کمپرسور بسته به میزان غذا و میوه و سبزیجاتی که درون یخچال قرار گرفته تنظیم میشود. به همین دلیل هم کمپرسورهای اینورتر را یکی از بزرگترین و مفیدترین تغییرات نوآورانه در صنعت تولید یخچال و یخچال فریزر میدانند چراکه هم مصرف انرژی پایین میآید و بر کاهش میزان گازهای گلخانهای تأثیرگدار است و هم عمر یخچال بالاتر میرود واز سوی دیگرمیزان سرو صدای یخچال نیز بشدت پایین میآید.
این لامپهای پرکار
گاه هم کمپانیهای مختلف حتی تلاش کردهاند تا با ارائه راهکارهایی ساده میزان مصرف انرژی را در کالاهایشان پایین بیاورند به عنوان مثال سیستم روشنایی یخچالهای جدید با نمونههای قدیمی متفاوت است و دیگر از لامپهای LED قدیمی درآنها خبری نیست. بیشتر یخچالهای سامسونگ با سیستم روشنایی جدید تجهیز شده اند؛ لامپهایی که نه تنها باریکتر هستند و فضای کمتری اشغال میکنند بلکه از انعطاف بیشتری نسبت به نمونههای قدیمی برخوردارند، نرمتر هستند وطول عمر بیشتری دارند. ازسوی دیگر این لامپها انرژی کمتری نیز مصرف میکنند. همچنین این لامپهای LED ده بار کمتر از نمونههای قبلی گرما تولید میکنند این بدان معناست که غذاها با کیفیت بهتر و برای مدت زمان بیشتری در یخچال سالم باقی میمانند. درواقع این لامپها از eco-technology استفاده میکنند که به این ترتیب ۲۰ برابر کمتر از لامپهای LED قدیمی انرژی مصرف میکنند.
کمپانی ال جی هم در یخچالهای پرچمدار خود LG Signature از Lumishelf LED استفاده کرده است و به این ترتیب زیر هر شلف به طور مجزا روشن میشود و میتوان داخل یخچال را با وضوح بیشتری دید حتی اگر کاملا پر باشد. این لامپهایی که ال جی در محصولات خود استفاده کرده است مصرف انرژی را تا ۷۷درصد کاهش میدهد. همچنین باید گفت که استحکام این لامپها ۲۶بار از لامپهای معمولی بیشتر است. به این ترتیب مصرفکنندگان این وسایل و لوازم خانگی علاوه بر این که به محیط زیست کمک کردهاند میتوانند شاهد کاهش چشمگیر میزان قبض برق خود نیز باشند. همچنین این لامپها طول عمر بالایی دارند.
در یخچالهای کمپانی هندی Godrej نیز که نخستین کمپانی تولیدکننده یخچال در هندوستان در سال ۱۹۵۸ محسوب میشود چراغهای حساس به حرکت به کار رفته که میتواند هر حرکتی را شناسایی کند به عنوان مثال اگر دنبال چیزی در یخچال بگردید روشنایی همان منطقه از یخچال تأمین میشود.