در نشست هماندیشی مدیران کمیسیونهای تخصصی اتاقهای سراسر کشور عنوان شد که کمیسیونها، موتور محرکه توسعه و صدای بخش خصوصی هستند. باید جایگاهها تخصصی کمیسیونها جهت اثرگذاری در اقتصاد ملی، تقویت شود.
به گزارش انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران به نقل از اتاق ایران، نشست هماندیشی و همافزایی مدیران کمیسیونهای تخصصی اتاقهای سراسر کشور به همت معاونت کمیسیونها، مجامع و شوراها و با حضور هیاترئیسه اتاق ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، علی چاغروند، معاون کمیسیونها، مجامع و شوراهای اتاق ایران درباره اهمیت و نقش کمیسیونهای تخصصی در بهبود فضای کسبوکار گفت.
چاغروند با اشاره به جایگاه کمیسیونهای تخصصی در اتاقهای بازرگانی سراسر کشور گفت: باید به این پرسش پاسخ داده شود که چگونه میتوان ارتباط کمیسیونهای تخصصی اتاقهای سراسر کشور را با کمیسیونهای ملی و کمیسیونهای متناظر برقرار کرد.
چاغروند ادامه داد: براساس مزیتهای هر استان، میتوان ارتباط کمیسیونهای تخصصی را باهم برقرار کرد. از طرفی میتوان با ایجاد دبیرخانه کمیسیونهای تخصصی، کارکرد تمام کمیسیونهای تشکیل شده در اتاقهای سراسر کشور را به کمیسیونهای ملی نزدیک کرد. در این نشستها و در دبیرخانه میتوانیم این محدودیتها را بررسی کرده و راهحلهایی برای برطرف کردن مشکلات ارائه کنیم.
او ادامه داد: اتاق ایران و در کنار آن معاونت کمیسیونها، مجامع و شوراها تلاش میکند مسیر را برای اثربخشی کمیسیونهای تخصصی هموار کند؛ کمیسیونهای تخصصی موتور محرکه توسعه و صدای بخش خصوصی هستند. صدای مؤثر بخش خصوصی از طریق کمیسیونهای تخصصی شنیده میشود. اتاق ایران سعی میکند تقویت کارکرد کمیسیونهای تخصصی را در اولویت قرار دهد.
کمیسیونها در اتاقهای سراسر کشور، جایگاه تخصصی، تجربی و مشورتی دارند
پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران در نشست هماندیشی و همافزایی مدیران کمیسیونهای تخصصی اتاقهای سراسر کشور گفت: در دوره دهم هیات نمایندگان اتاق ایران، کمیسیونهای تخصصی جایگاه ویژهای دارد. اتاق ایران با ساختار و ظرفیت بالقوه کمیسیونهای تخصصی آشناست و معتقد است باید این ظرفیتها در جهت همافزایی باشد.
باقری ادامه داد: پیشنیاز همافزایی کمیسیونهای تخصصی، این است که جلسات هماندیشی در زمینه تغییر رویکردها در اتاقهای سراسر کشور مدام برگزار شود. اتاق ایران بهصورت ذاتی مأموریت مهمی دارد و این مأموریت، مطالبهگری هوشمند و هدفمندی است که توسط بازوی کارشناسی اتاقهای بازرگانی پیگیری میشود.
او تاکید کرد: با توجه به ظرفیت کمیسیونهای تخصصی، باید درباره مسائل متعدد مطالبه گری هدفمند داشته باشیم تا خواستهها با دلایل کارشناسی به نتیجه برسد. باقری ادامه داد: جایگاه کمیسیونهای تخصصی در اتاقهای بازرگانی بسیار مهم است؛ این جایگاه همان توجه به برش دانش و تجربه کمیسیونهای تخصصی در سراسر کشور است.
نایبرئیس اتاق ایران افزود: در دوره جدید هیات نمایندگان، شیوهنامهای تدوینشده تا درنتیجه آن، عملکرد کمیسیونهای بازبینی شود و هدف از آن، اینکه کمیسیونهای تخصصی با دستباز به فعالیتهای کارشناسی خود ادامه دهند. کمیسیونهای تخصصی اتاقهای سراسر کشور، ظرفیت خوبی دارند. باید به کمیسیونها، نگاه تخصصی، تجربی و مشورتی داشت.
به گفته باقری، باید در کمیسیونهای تخصصی از ظرفیت تشکلهای استانی هم استفاده شود. همچنین همگرایی و همسو کردن مسئولان استانی در موضوعهای اقتصادی بسیار مهم است.
او تصریح کرد: کمیسیونهای تخصصی اتاقهای سراسر کشور، میتواند در جهت همنوایی و همافزایی و مبتنی بر چارچوب و قاعده مشخصی کار کنند. ایجاد شبکه و زنجیره ارتباطی در سراسر کشور ذیل چتر اتاق ایران برای کار تخصصی کمیسیونها وجود دارد.
نایبرئیس اتاق ایران تصریح کرد: در حال حاضر ۱۴۰ هزار فعال اقتصادی و ۶۰۰ تشکل اقتصادی عضو اتاقهای بازرگانی هستند؛ اینها ظرفیت بسیار مهمی است و باید از این ظرفیت در جهت تبیین و پیگیری مأموریتهای اتاق بهره کافی ببریم. باید همه تلاشها در جهت همافزایی و همگرایی و دوری از نگاههای جزیرهای باشد.
او در ادامه به لزوم توجه به کمیت و کیفیت کمیسیونهای تخصصی اشاره کرد همه تاکید اتاق ایران این است که کمیت کمیسیونهای تخصصی روی کیفیت کار تأثیر منفی نگذارد. در حال حاضر ۹۳ درصد هیات نمایندگان در کمیسیونهای تخصصی هم حضور دارند و این نشان از اهمیت و جایگاه بالای کمیسیونهاست.
باقری گفت: در اتاقهای سراسر کشور، گاه کمیسیونی شکل میگیرد و که متشکل از چندین حوزه تخصصی است که اینکه کمیسیون متناظر آن کمیسیون در اتاق ایران وجود ندارد. اتاقهای سراسر کشو ر در راستای مأموریت اتاق ایران باید به جایگاه و اهمیت کارشناسی کمیسیونهای تخصصی توجه کنند. حداکثر همنوا شدن کمیسیونهای تخصصی اتاقهای سراسر کشور و کمیسیونهای ملی مهم است و همه باید در این مسیر کار کنیم.
کمیسیونهای تخصصی در اقتصاد ملی جایگاه ویژهای دارند
محمدرضا بهرامن، نایبرئیس اتاق ایران هم در این نشست گفت: کمیسیونهای تخصصی بازوی عملیاتی و اجرایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی است؛ ظرفیت کارشناسی کمیسیونهای تخصصی، به اتاق ایران جسارت تصمیمهای کارشناسی میدهد.
بهرامن ادامه داد: نقش کمیسیونهای تخصصی سراسر کشور در اقتصاد ملی بسیار مهم است. بهعنوانمثال کمیسیونها در حوزه پساجنگ با نگاه و برنامههای کارشناسی بسیار اثرگذار هستند و باید در این شرایط به این نگاههای علمی-تجربی توجه شود.
در ادامه نشست هماندیشی و همافزایی مدیران کمیسیونهای تخصصی اتاقهای سراسر کشور محسن ملایی، مدیر امور کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران از لزوم یکپارچهسازی، تدوین شیوهنامه کمیسیونها، یکسانسازی عناوین کمیسیونها و شبکهسازی گفت.
در ادامه این نشست، دو پنل تخصصی «بازبینی و اصلاح شیوهنامه کمیسیونها بهمنظور انطباق و هماهنگسازی با محدودیتها و اقتضائات اتاق شهرستانها» و پنل «طراحی فرایندها و نظام شبکهسازی و ارسال محتوای کمیسونهای استانی به کمیسیونهای متناظر ملی» برگزار شد.
همچنین در این نشست از مدیران کمیسیونهای برخی از اتاقهای بازرگانی سراسر کشور مانند، همدان، اردبیل، تبریز، قزوین، سمنان، رشت، اتاق خرمآباد، ارومیه، مازندران، اصفهان، مشهد، ایلام، البرز، شیراز، سنندج، مشهد و غیره قدردانی شد.