به گزارش آهام ایران، نگاهی به آمار و ارقامی که اتاق بازرگانی ایران ارائه داده، حاکی از آن است که صادرات غیر نفتی ایران به کشورهای هدف افتی ۲۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است و همچنین میانگین صادرات ایران هم از نظر وزنی ۱۲.۵ درصد کاهش را ثبت کرده. در سویی دیگر برپایۀ همین گزارش در شهریور ۱۴۰۱ ارزش محمولههای صادراتی ۲۶ میلیارد دلار عنوان شده است که افزایشی ۱۳ درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه نشان میدهد.
نگاهی به دیگر سطور این گزارش نشان میدهد که تحولات سیاسی و منطقهای به تغییراتی در ترکیب شرکای تجاری ایران دامن زده است. بر این اساس نامی از دو صادرکنندۀ اصلی کالا به ایران یعنی آلمان و سوئیس دیده نمیشود و البته دو کشور هند و روسیه به لیست واردکنندگان کالا از ایران پیوستهاند. همچنین افغانستان که پیشتر یکی از مقاصد اصلی صادرات کالای ایران بود نسیت به مدت زمان مشابه سال گذشته دچار افت سطح تجاری با ایران شده است، کاهشی که پس از تحولات شهریور ۱۴۰۰ و به قدرت رسیدن طالبان در این کشور رخ داده است.
پروپان مایعشده به ارزش ۲ میلیارد و ۱۷ میلیون دلار، متانول به ارزش یک میلیارد و ۳۳۵ میلیون دلار، بوتان مایعشده به ارزش یک میلیارد و ۱۶۵ میلیون دلار، گاز طبیعی مایعشده به ارزش ۹۷۷ میلیون دلار و پلی اتیلن گریدفیلم به ارزش ۹۷۶ میلیون دلار پنج قلم اول کالاهای صادراتی در این مدت بودند. کشورهای عمده مقصد کالاهای صادراتی ایران شامل چین با ۷ میلیارد و ۸۴۲ میلیون دلار، عراق با ۳ میلیارد و ۳۸۲ میلیون دلار، امارات با ۳ میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، ترکیه با ۲ میلیارد و ۶۲۶ میلیون دلار و هند با ۹۰۴ میلیون دلار بودهاند.