به گفته لی، چین نرخ بیکاری را در شهرها تا ۵.۵ درصد و شاخص قیمت مصرفکننده را حدود ۳ درصد در نظر گرفته است. او اضافه کرد که این کشور قصد دارد بیش از ۱۱ میلیون شغل جدید شهری ایجاد کند، این رقم مشابه سال گذشته است.
به گزارش اتاق تهران، همزمان با برگزاری نشست سالانه پارلمان، چین هدف رشد تولید ناخالص داخلی را «حدود ۵.۵ درصد» برای سال ۲۰۲۲ اعلام کرد. سیانبیسی گزارشی در این باره منتشر کرد.
نخست وزیر، لی کچیانگ، در یک سخنرانی صبح شنبه به وقت محلی این رقم را افشا کرد. غیرمعمول نیست که هدف تولید ناخالص داخلی رسمی تقریبی باشد. سایر اهداف اقتصادی که لی برای اشتغال و تورم اعلام کرد، مشابه سال گذشته بود.
با این حال، او گفت: نسبت کسری بودجه به تولید ناخالص داخلی در سال جاری ۲.۸ درصد خواهد بود که کمتر از ۳.۲ درصد سال گذشته است. او انتظار دارد درآمد مالی در سال ۲۰۲۲ رشد کند و اینکه دولت بتواند از سود شرکتهای دولتی استفاده کند و اجازه دهد هزینهها بیش از ۲ تریلیون یوان (۳۱۶.۵ میلیارد دلار) در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش یابد.
وزارت دارایی چین در گزارش جداگانه ای که روز شنبه در مورد بودجه ملی سال منتشر شد، اعلام کرد: انتظار میرود کل مخارج دولت مرکزی برای بودجه عمومی با ۱۴.۳ درصد افزایش در سال جاری به ۱۳.۴۰ تریلیون یوان برسد. این شامل برنامههایی برای افزایش ۷.۱ درصدی هزینههای دفاعی هم میشود.
به گفته لی، چین نرخ بیکاری را در شهرها تا ۵.۵ درصد و شاخص قیمت مصرفکننده را حدود ۳ درصد در نظر گرفته است. او اضافه کرد که این کشور قصد دارد بیش از ۱۱ میلیون شغل جدید شهری ایجاد کند، این رقم مشابه سال گذشته است.
او گفت: تحلیل جامع از پویایی در حال تحول در داخل و خارج از کشور نشان میدهد که امسال کشور ما با خطرات و چالشهای بیشتری روبهرو خواهد شد و ما باید برای غلبه بر آنها تلاش کنیم.
سخنان پایانی لی شامل بیانیهای در مورد اینکه چگونه چین صحنه را برای بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین آماده خواهد کرد، بود. این نشست که در پاییز پیشبینی میشود، قرار است رئیس جمهور شی جینپینگ را برای سومین دوره ریاست جمهوری اعلام کند.
طرحهای محرک
اقتصاددانان به طور گسترده انتظار داشتند که هدف تولید ناخالص داخلی حدود ۵ درصد یا کمی بالاتر تعیین شود. آنها خواهان جزئیاتی در مورد برنامههای محرک برای اقتصادی هستند که به طور قابل توجهی کند شده است.
هدف رشد تولید ناخالص داخلی «حدود ۵.۵ درصد» در حد بالای از انتظارات است. در گزارش جداگانهای روز شنبه، آژانس برنامهریزی اقتصادی ملی گفت: دستیابی به این هدف نیازمند تلاشهای سخت است.
به گفته لی، نرخ مبادله یوان به طور کلی در یک سطح تطبیقی و متعادل ثابت نگه داشته خواهد شد. یوان در چند هفته اخیر، در برابر دلار آمریکا به بالاترین حد خود در چهار سال اخیر تقویت شده است.
رشد اقتصادی چین در سه ماه چهارم کاهش یافت و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴ درصد افزایش یافت این در حالی است که رشد کل سال ۸.۱ درصد شد.
این کشور تنها اقتصاد بزرگی بود که در سال ۲۰۲۰ رشد کرد، در حالی که بقیه جهان با همه گیری ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکردند.