رئیس اتاق ایران بعد از بازگشت از سفر عراق که همراه با رئیسجمهور انجام شده بود، از تعیین تکلیف بازپرداخت مطالبات شرکتهای ایرانی از دولت عراق که سالهاست باقی مانده است، خبر داد.
به گزارش اهام ایران، رئیس اتاق ایران با اشاره به دستاوردهای سفر به عراق با همراهی رئیسجمهور، گفت: برای تعیین تکلیف بازپرداخت مطالبات شرکتهای ایرانی از دولت عراق که سالها پیش به دلیل ناامنی داعش این کشور ار ترک کرده بودند رایزنی شد و قرار است طی در چارچوب کارگروهی با حضور نمایندگان دو طرف زمینه بازپرداخت این مطالبات فراهم شود.
صمد حسنزاده، در نشست شورای روسای اتاقهای سراسر کشور با اشاره به جلساتی که در شهریورماه در اتاق ایران برگزار شد، گفت: برگزاری همایش ملی تشکلها برای تکریم جایگاه آنها و نشان دادن توانمندیها و ظرفیتهایی که در اختیار دارند اقدام مهمی بود که در این ماه انجام شد و توانست اثرات مثبتی داشته باشد. علاوه بر این همایش، گردهمایی دبیران اتاقهای سراسر کشور را ترتیب دادیم که هدف از آن ایجاد هماهنگی بیشتر بین اتاقها بود.
او به برگزاری نشست ارزیابی آثار کرمان آیدکس در راستای بررسی ابعاد توسعه استان اشاره کرد که طی یک هفته گذشته انجام شد. بر اساس اظهارات رئیس اتاق ایران در این نشست مجموعه اقدامات جامعه نیکوکاری ابرار نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
حسنزاده با توجه به اقداماتی که اتاق کرمان برای توسعه و تقویت زیرساختهای آموزشی استان خود انجام داده به برنامهریزی برای تأسیس ۱۲۰ مدرسه با همکاری جامعه نیکوکاری ابرار اشاره کرد.
رئیس اتاق ایران در ادامه به نشست هیات رئیسه اتاق با وزیر صنعت، معدن و تجارت اشاره و تصریح کرد: در این جلسه توضیحاتی درباره اتاق ایران و برنامهریزیهایی که صورت گرفته است، ارائه شد. آقای وزیر نیز درباره رایزنان بازرگانی و چگونگی انتخاب آنها پیشنهادهایی مطرح کرد که باید بررسی شوند.
او همچنین جزئیاتی از جلسهای که در اتاق مشهد برگزار شد و نشست شورای روسای اتاقهای استانی در ساری را ارائه داد.
سفر حسنزاده به عراق به همراه رئیسجمهور و دستاوردهای آن موضوع دیگری بود که توسط رئیس اتاق ایران مورد توجه قرار گرفت. او در این رابطه گفت: با توجه به شرایطی که در این کشور حاکم است، معتقدم فعالان بخش خصوصی ایران میتوانند در حوزه ساختوساز، صدور خدمات فنی و مهندسی، مصالح ساختمانی، صنایع غذایی و مواردی از این دست در عراق فعالیت تجاری داشته باشند و اگر دولت هم حمایتهای لازم را داشته باشد، میتوانیم صادرات غیرنفتی خود به این کشور را از ۱۰ میلیارد دلار امروز تا ۲ برابر افزایش دهیم.
بر اساس اظهارات حسنزاده بالغ بر ۴۰ شرکت در حوزه خدمات فنی و مهندسی که پیش از حضور داعش در عراق سرمایهگذاری کرده بودند برابر با ۹۰۰ میلیون یورو از دولت این کشور طلب دارند و از آن زمان نتوانستند طلب خود را وصول کنند. البته در آن زمان بانک توسعه صادرات بالغ بر ۲۰۰ میلیون یورو تسهیلات در اختیار این شرکتها قرار داد تا بخشی از بدهیهای خود را پرداخت کنند چون از نظر منابع در گردش دچار مشکل شده بودند.
او ادامه داد: در این سفر آسیبهای جدی که به این شرکتها وارد شد و دیگر جزئیان موضوع را در حضور مسئولان دو دولت مطرح و تشریح کردیم. برای حل آن هم فرصت یک سالهای گرفتیم تا حسابهای بلوکه شده این افراد نزد بانکها باز شود و نمایندگانی از دو طرف کارگروهی را تشکیل دهند و طی این دوره یک ساله زمینه بازپرداخت مطالبات معوق شرکتهای ایرانی را مهیا کنند.
منبع؛ اتاق ایران