به گزارش آهام ایران؛ رئیس اتحادیه لوازم خانگی یزد گفت: وضعیت فعلی بازار با نقطه ایده آل فاصله زیادی دارد. با وجود رشد تولید لوازم خانگی در کشور، این تولید مانع افزایش قیمت نشده و در حال حاضر فقط یک آرامش نسبی اما شکننده در حوزه قیمت وجود دارد.
از نظر تعداد مشتری نیز بازار رشدی نداشته و حداقل در سه سال اخیر روند نزولی به خودش گرفته است. در کل وضعیت فعلی نمره قابل قبولی ندارد ولی امیدوارم در دولت جدید اتفاقات مثبتی رخ دهد.
در حوزه تولید دچار رکود نیستیم ولی در فروش شاهد رکود بودهایم. البته در یک دهه اخیر تقریبأ از سال۹۱ به بعد وجود رکود کاملأ محسوس شد ولی فراز و نشیبهایی هم بر سر این راه وجود دارد.
افزایش قیمت با یک شیب نسبتا ملایم بود، برعکس سال قبل که شیب تندی داشت. علت آن هم افزایش هزینههای کارخانجات مانند حق الزحمه نیروی انسانی، افزایش قیمت های مواد اولیه و… و از سوی دیگر افزایش قیمت موادی مثل فولاد و رشد نرخ ارز میباشد که همگی غیرقابل پیشگیری است. قیمت ثابت نیست اما آهنگ رشد قیمت در حال حاضر نسبتا متعادل است. قیمتها جهشدار است و یک دفعه بالا نمیرود. البته با توجه به نوسانات اخیر ارز میتوان پیشبینی کرد که شاهد جهش قیمت همانند گذشته باشیم.
تا سال۹۷ بازار لوازم خانگی در اختیار حدود ۱۰برند شرق آسیا بود و به دلیل اینکه اجناس وارداتی یا مونتاژی بودند نوسانات ارزی تاثیر زیادی روی قیمتها و مواد اولیه داشت و بازار را خیلی راحت تحت شعاع قرار میداد. بعد از سال۹۷ واردات لوازم خانگی به شدت محدود شد و حتی برخی برندهای خارجی مثل الجی و سامسونگ ایران را تحریم کردند و قیمتها به صورت جهشی بالا رفت.
خوشبختانه در حال حاضر کارخانجات لوازم خانگی داخلی تولیدات قابل قبولی دارند؛ البته این نظر من است اما در قیمت خیلی رقابتی نیستند که این مهم تاثیرات منفی روی بازار گذاشته است. در مجموع هیچ کمبود کالایی در لوازم خانگی وجود ندارد.
گرانی شامل کالاهای تولیدی و هم وارداتی میشود. حتی قیمت بعضی کالاهای ایرانی از نمونه خارجی بیشتر است. متاسفانه یکی از مشکلات کالاهای ایرانی در برخی اجناس، نداشتن قیمت رقابتی به خصوص در کالاهای درشت است.
به زبان آوردن دلار ۳۰هزار تومانی باعث ایجاد احساس منفی درون آدم میشود. فقط میتوانم بگویم اگر دلاربه این قیمت برسد اصلا اتفاق مثبتی نخواهد افتاد. در سال۹۸ و ۹۹ تورم نزدیک ۵۰درصد بود و پیشبینی من این است که امسال تورم پایینتری را در حوزه لوازم خانگی تجربه خواهیم کرد.
اتحادیه لوازم خانگی یزد جز پنج صنف بزرگ استان است. در سال۹۹ رشد صدور مجوز را داشتیم و از طرفی دیگر با افزایش جمع آوری مغازه هم روبهرو بودهایم، ولی خوشبختانه درصد صدور مجوز بیشتر بوده است. قابل ذکر بوده که تعداد کل اعضای اتحادیه لوازم خانگی ۹۴۰واحد صنفی است که تعداد پروانه صدور در سال۹۹، ۱۵۵فقره و تعداد ابطال ۲۲فقره بوده است. تعداد پروانه صادرشده از ابتدای سال ۳۷فقره بوده و یک فقره ابطالی داشتهایم.
میزان درآمد فروشگاهها نسبت به قبل قطعا کمتر شده است. کاهش ساعت کاری در کنار کم شدن مشتری، نتیجه این وضعیت را به خوبی نشان میدهد. اصولا اصناف به عنوان بزرگترین بخش خصوصی با مشکلات زیادی رو به رو هستند که اولین آن مسائل مالیاتی است البته در مورد این موضوع سخن بسیار است.