[su_image_carousel source=”media: 3122″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: هرچند شرکتهای بزرگ و استخوانداری در عرصه لوازم خانگی داریم، اما برای این که تولیدکنندگان بتوانند رقابتپذیری خود را حفظ کنند باید قادر به انجام صادرات و تقویت تحقیق و توسعه (R&D) باشند.
به گزارش انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، “سلطانحسین فتاحی” امروز (یکشنبه) در سومین روز از بیستمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی افزود: پیش از اعلام ممنوعیت واردات لوازم خانگی به کشور، بسیاری ظرفیتها بیکار بود و اکثر واحدها با ۴۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت خود کار میکردند.
وی گفت: با توجه به خالی شدن بازار و افزایش تقاضا، ظرفیتهای خالی کارخانجات بهتدریج زیر بار تولید رفت، به طوری که در ادامه تولیدکنندگان خواهان ارز بیشتری برای واردات مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز خود بودند تا پاسخگوی نیاز بازار باشند.
فتاحی یادآور شد: مسئولان در زمانی که نسبت به ممنوعیت واردات اقدام کردند از ما تولیدکنندگان سوال نکردند، بنابراین امکان دارد در آینده نیز هر آن بخواهند تا درهای کشور را به روی واردات باز کنند.
وی خاطرنشان کرد: هرچند شرکتهای بزرگ و استخوانداری در عرصه لوازم خانگی داریم، اما برای این که تولیدکنندگان بتوانند رقابتپذیری خود را حفظ کنند باید قادر به انجام صادرات و تقویت تحقیق و توسعه (R&D) باشند.
مدیرعامل گروه صنایع امرسان تاکید کرد: وقتی شرکتی صادرات انجام میدهد، یعنی دوشادوش تولیدکنندگان و صادرکنندگان جهانی قرار دارد.
** کاهش ارزبری محصولات امرسان
وی اظهار داشت: اکنون در گروه صنایع امرسان، متوسط ارزبری محصولات از ۴۵ تا ۵۵ درصد به ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته که به معنای افزایش عمق داخلی سازی است.
فتاحی خاطرنشان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به تشویق داخلیسازی و تعمیق ساخت داخل محصولات پرداخته است و در بین محصولات گروه صنایع امرسان، “ساید بای ساید” بیشترین ارزبری را دارد، زیرا اجزا و قطعات آن از تکنولوژی بالاتری برخوردار هستند.
وی، تحریم را به معنای گران تر خریدن مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات توصیف کرد و گفت: برای واردات مواد و قطعات مورد نیاز ناچار از در نظر گرفتن چند مسیر از کشورهای مختلف هستیم، به همین دلیل هزینهها افزایش می یابد و به دلیل تحریم بودن بیمه، باید پرداختی دو یا چند برابر داشته باشیم، همچنین فروشندگان خارجی وقتی متوجه میشوند مقصد نهایی ارسال محموله ایران است قیمتها را بالا میبرند و قدرت چانه زنی نداریم.
** قیمتگذاری لوازم خانگی
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی، همچنین درخصوص قیمتگذاریها یادآور شد: اکثر مصرفکنندگان فکر میکنند که تولیدکنندگان قیمتها را افزایش میدهند، در حالی که مواد اولیه به ویژه محصولات پتروشیمی و انواع ورق فولادی با ضخامت های مختلف و همچنین نرخ ارز در تعیین قیمتها تعیینکننده هستند.
وی تصریح کرد: قیمت مواد اولیه، همراه با هزینه های سربار با در نظر گرفتن حاشیه سود ۱۷ درصدی، قیمت نهایی محصولات ما را تشکیل میدهد.
به گفته این مقام صنفی، پس از انتخابات آمریکا شوکی روحی- روانی به بازار وارد شد، اما اکنون تقاضا برای خرید لوازم خانگی زیاد شده و کارخانجات نیز مشغول عرضه هستند؛ در حقیقت امروز تقاضا واقعی شده و خریداران حقیقی به بازار میآیند.
وی خاطرنشان کرد: امروز برندهایی که با مشتریان خوب تا کرده باشند یا برای فروش از لیزینگ استفاده کرده باشند، از موقعیت بهتری در بازار برخوردار هستند.
برپایه این گزارش، بیستمین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی به مدت چهار روز با شعار «درخشش تولید در کشاکش تحریم»، پس از انجام هماهنگیهای لازم با ستاد ملی مقابله با کرونا، با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در متراژ ۱۶ هزار مترمربع و با حضور ۱۷۵ واحد تولیدی داخلی و بدون حضور خارجیها از روز جمعه (پنجم دیماه) در حال برگزاری است.
بیستمین نمایشگاه بینالمللی لوازمخانگی با حضور بازدیدکنندگانی از صنایع و واحدهای صنعتی تا روز دوشنبه (هشتم دیماه) ادامه خواهد یافت.
این نمایشگاه، با توجه به متراژ و حضور واحدها، بزرگترین نمایشگاه برگزار شده از ابتدای امسال تاکنون محسوب میشود.