[su_image_carousel source=”media: 2589″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
معاون امور صنایع وزیر صمت امروز در جلسهای اختصاصی با هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران از نزدیک در جریان مشکلات و دغدغههای فعالین صنعت لوازم خانگی قرار گرفت و از مصوبات اخیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خبر داد.
در این جلسه آقای عراقی نائب رئیس محترم هیئت مدیره، آقای فراهانی، آقای مصطفوی و آقای ایزدپناه اعضای محترم هیئت مدیره انجمن و آقای هاشمی دبیرکل محترم انجمن و خانم بیامنش مدیر ارتباطات و برنامهریزی حضور داشتند.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، در آغاز جلسه مهندس هاشمی دبیر کل محترم به بیان دغدغههای اصلی تولیدکنندگان صنعت لوازم خانگی در تأمین ارز مورد نیاز این صنعت جهت تأمین مواد اولیه اجزا و قطعات پرداخته و عمده مشکلات اکثر قریب به اتفاق تولیدکنندگان را در تأمین ورقهای فولادی مورد نیاز و پتروشیمی ذکر کردند.
همچنین جناب آقای مهندس فراهانی نیز مباحث مربوط به اخذ مالیاتهای علیالرأس بدون هرگونه منطق توسط سازمان امور مالیاتی و موضوع بیمه تأمین اجتماعی و همچنین مصوبه توسعه واحدهای تولیدی درشهرکهای صنعتی تا شعاع ۱۲۰ کیلومتری را مطرح نمودند که هریک در جلسه به طور جداگانه تحلیل و بررسی شد و جناب دکتر صادقی نیارکی برای پیگیری تک تک موارد قول مساعد دادند.
دکتر صادقی نیارکی نیز در این نشست درخصوص شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضای ورقهای فولادی به سه گروه صنعتی حیاتی لوازم خانگی، خودرو و روغن نباتی به صورت عرضه اختصاصی توضیحاتی ارائه داد و اظهار داشت: بر اساس این شیوهنامه در مدیریت عرضه ورقهای فولادی، ترتیبی اتخاذ شده که واحدهای تولیدی لوازم خانگی میتوانند مشابه آنچه که به صورت عرضه مستقیم (مچینگ) خارج از بورس ورق خود را تأمین میکردند اکنون نیز به همان صورت تحت عنوان عرضه اختصاصی البته در بورس مقدار مصرف خود را تعیین و خریداری کنند.
وی با بیان اینکه برای هر یک از واحدهای تولیدی کد سهمیه در سامانه بهینیاب تعریف میشود، افزود: در این روش کلیه تولیدکنندگان مقدار نیازشان تعریف میشود و به جای اینکه در بورس در رینگ اصلی قرار بگیرند رینگ اختصاصی برایشان تعریف میگردد و سهمیه ورقشان را به طور اختصاصی با قیمتهای کشف شده دریافت میکنند.
وی مزیتهای عرضه اختصاصی را اینگونه برشمرد: اولا اینکه هر یک از تولیدکنندگان، مواد (ورق) به اندازه کافی مورد نیاز تولید در اختیارشان قرار میگیرد و ثانیا با این روش عرضه کالای لوازم خانگی به بازار هم دیگر دچار مشکل نمیشود چون کالای لوازم خانگی از نظر ما یک کالای با اهمیت است که میبایست روند تولید و عرضه آن به بازار یک روند مستمر و مناسب باشد.
[su_image_carousel source=”media: 2590″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
این مقام مسئول در پاسخ به این سؤال که در مچینگ امکان خرید اعتباری وجود داشت آیا در عرضه اختصاصی نیز امکان ادامه این روند وجود دارد یا خیر، اظهار داشت فروش اعتباری میتواند کماکان ادامه یابد و این توافقی است که میان خریدار و فروشنده صورت میگیرد و ارتباطی به رینگ اصلی بورس و یا رینگ اختصاصی ندارد.
معاون امور صنایع وزارت صمت درباره ساماندهی عرضه و تقاضای پتروشیمی نیز گفت: از سال گذشته اقدامات جدی در این خصوص شروع شده و کالاهای ملتهب مثل پیویسی و پلیاتیلن نساجی، زنجیره تقاضا و ثبت خرید آن ادغام شد و در خصوص ثبت خرید و ثبت آمار تولید و فاکتور فروش در سامانه افق نیز اقدام شد که سیستماتیک در حال انجام است.
وی در عین حال افزود: روش دیگر اینست که واحدهایی که عرضهکننده مواد اولیه صنعت لوازم خانگی هستند یعنی ABS است؛ جلساتی داشتیم و مرتبا خواهیم داشت تا روند عرضه به تولیدکنندگان لوازم خانگی متوقف نگردد.
از جمله مباحث مطرح در این نشست موضوع شیوهنامههای مصوب دولت در خصوص تهیه مواد ضروری مورد نیاز تولید به چهار روش به تشخیص وزارت صمت میتوان تأمین ارز کرد:
- ارز نیما که کماکان سرجای خودش است.
- واردات درمقابل صادرات خود که صادرکننده صددرصد ارز حاصل از صادرات محصول خود را میتواند مواد اولیه وارد کند که این تا پیش از این مصوه ۳۰ درصد بود.
- ارز حاصل از صادرات غیر. یعنی به طور مثال یک واحد تولیدی لوازم خانگی ارز مورد نیاز خرید مواد اولیه خود را از طریق ارز حاصل از صادرات (کوتاژ صادراتی) یک صادرکننده زعفران تهیه کند که البته تبادلات ریالی آن باید ثبت شود و تأیید منشاء دیگر وجود ندارد.
- ارز اشخاص. در این مدل تولیدکننده ارز مورد نیاز خود را برای تأمین مواد اولیه از سرمایهگذاران ایرانی که خارج از کشور درآمد دلاری و یا یورویی دارند و در ایران با اعلام یک حساب ریالی به تولیدکننده مواد اولیه و قطعات را تهیه و تأمین کنند و با انجام عملیات تجاری کالایش ترخیص میشود دیگر منشاء ارز مهم نیست. بنابراین با این چهار مدل هم اکنون شما تولیدکنندگان میتوانید کد ۸ رقمی خود را وارد سامانه جامع تجارت کرده و ثبت سفارش خود را انجام دهید.
وی اعلام کرد که تا پایان هفته قرار است عملیات ارزی واردات در مقابل صادرات غیر و تا پایان هفته آینده موضوع ارز اشخاص نهایی شود که با این اتفاق دیگر هیچ یک از شما تولیدکنندگان عزیز مشکل ثبت سفارش نخواهید داشت.
صادقی نیارکی تأکید کرد وزارت صمت دو مورد شفافیت و سهولت را در رأس برنامههای خود قرار داده که از طریق شیوهنامههای ساماندهی سامانهها، نتایج آن تا حداکثر دو ماه آینده مشخص و ملموس خواهد بود.
[su_image_carousel source=”media: 2595″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
گفتنی است دبیرکل محترم واعضای هیئت مدیره انجمن دیداری نیز با جناب دکتر زرندی معاون طرح وبرنامه وزیر صمت داشتند و مباحثی را در خصوص مشکلات و دغدغههای تولیدکنندگان با برخی مسائل داخلی وزارت صمت مطرح نمودند.