قیمت جهانی نفت به دلیل تصمیم اوپک پلاس برای تأخیر یکماهه برای بالا بردن تولید نفت، افزایش یافت؛ این در حالی است که بازار برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و یک نشست کلیدی در چین آماده میشود.
به گزارش اهام ایران، در پی تصمیم اعضای اوپک پلاس برای تأخیر یک ماهه برای افزایش تولید نفت، بهای معاملات آتی برنت با ۱٫۳۹ دلار در هر بشکه معادل ۱٫۹ درصد افزایش به ۷۴٫۴۹ دلار در هر بشکه رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۱٫۴۱ دلار در هر بشکه یا ۲ درصد افزایش به ۷۰٫۹ دلار رسید.
اوپک پلاس که شامل سازمان کشورهای صادرکننده نفت بهاضافه روسیه و سایر متحدانش میشود، اعلام کرد کاهش تولید ۲٫۲ میلیون بشکهای خود را در ماه دسامبر برای یک ماه دیگر تمدید میکند. تصمیم برای افزایش تولید اوپک پیشازاین هم در ماه اکتبر به دلیل کاهش قیمت و تقاضای ضعیف به تعویق افتاده بود.
این گروه قرار بود از ماه دسامبر میزان تولید خود را روزانه ۱۸۰ .هزار بشکه در روز افزایش دهند. تحلیلگران ING در یادداشتی گفتند که اگرچه تأخیر تا ژانویه تغییرات اساسی ایجاد نخواهد کرد، اما بهطور بالقوه بازار را مجبور به تجدیدنظر در استراتژی اوپک پلاس میکند.
به گفته تحلیلگران، این تأخیر دوباره انتظارات برخی از اوپک پلاس را برای افزایش تولید برنامهریزیشده کاهش داده است. همچنین به گفته آنها این تأخیر در افزایش عرضه به این معنی است که شاید این گروه بیش ازآنچه بسیاری تصور میکنند مایل به حمایت از قیمتها هستند.
این گروه قرار است بهتدریج از کاهش تولید ۲٫۲ میلیون بشکهای در ماههای آینده به وضعیت عادی بازگردد، درحالیکه ۳٫۶۶ میلیون بشکه کاهش تولید دیگر تا پایان سال ۲۰۲۵ باقی خواهد ماند.
برنت و نفت تگزاس هفته گذشته به ترتیب حدود ۴ درصد و ۳ درصد کاهش هفتگی داشتند، زیرا تولید بیسابقه آمریکا بر قیمتها تأثیر گذاشته است. اما هر دو قرارداد روز جمعه به دلیل گزارشهایی مبنی بر احتمال حمله ایران به رژیم صهیونیستی افزایش یافت.
به گفته تحلیلگران بازار، این موضوع جای سؤال دارد که آیا روند صعودی قیمت جهانی نفت ادامه خواهد داشت زیرا واکنش مثبت اولیه قبلی به افزایش تولید و تنشهای ژئوپلیتیکی درنهایت از بین رفته است. در حال حاضر، قیمت نفت ممکن است در محدوده تثبیت گسترده باقی بماند و هر صعودی احتمالاً مقاومتی در سطح ۷۸٫۵ دلار پیدا کند.
بازارها همچنین در انتظار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روز سهشنبه هم هستند و نظرسنجیها نشان میدهد که کامالا هریس، معاون دموکرات رئیسجمهور و دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در این انتخابات وضعیتی برابر دارند. همچنین اقتصاددانان انتظار دارند که فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را این هفته ۲۵ واحد کاهش دهد.
از سویی دیگر، در چین، کمیته دائمی کنگره ملی خلق از دوشنبه تا جمعه تشکیل جلسه میدهد و انتظار میرود محرکهای بیشتری را برای تقویت کندی اقتصاد تصویب کند، اگرچه تحلیلگران میگویند که بخش عمده آن ممکن است به کاهش بدهی دولت محلی کمک کند.
منبع؛ اتاق ایران