یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: برای اقتصاد جهانی این پرسش ایجاد شده که ایران چه کاری انجام میدهد که حاضر نیست عضو FATF شود؟
به گزارش اهام ایران، غلامرضا ظریفیان درباره اهمیت بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار کرد: بسیاری از صاحبنظران اقتصادی و سیاسی و مسئولان حوزه اقتصادی معتقدند که کشورهایی که عضو FATF هستند، هیچ محدودیتی در تراکنشهای مالی خود در سطح بینالمللی ندارند و تبادلات مالی خود را براساس نیازهای خود انجام میدهند. امارات یکی از کشورهایی است که در صدر اتهام پولشویی قرار دارد، ولی عضو FATF هم هست.
وی ادامه داد: ما با نپذیرفتن FATF خودمان را از فرصتهای زیادی در زمینه تبادلات مالی بینالمللی محروم کردهایم. حتی کشور چین که روابط راهبردی با ایران دارد هم اعلام کرده است که در صورتی که ایران عضو FATF نشود، در تبادلات مالیاش با ایران به مشکل برمیخورد. نپیوستن به FATF حتی برای تراکنشهای مالی شهروندان ایرانی در خارج از کشور هم مشکل و محدودیت ایجاد کرده است. تجربه جهانی به ما میگوید که FATF هیچ مشکل خاصی را برای کشورمان ایجاد نمیکند.
این فعال سیاسی با اشاره به انگشت شمار بودن کشورهایی که عضو FATF نیستند، گفت: همین مساله این پرسش را در خصوص ایران برای اقتصاد جهانی ایجاد میکند که شما چه کاری انجام میدهید که حاضر نیستند عضو شوید؟ همین مساله ما را در لیست سیاه و محدودیت برای تراکنش مالی قرار میدهد. اقتصاددانان بزرگ کشور و کسانی که مسئولیت هایی در حد وزیر اقتصاد یا رئیس بانک مرکزی داشتهاند، تصریح کردهاند که نپیوستن به FATF برای کشور نه تنها سود ندارد، بلکه ضرر هم دارد.
ظریفیان در پایان خاطرنشان کرد: منطق حکمرانی ایجاب میکند که ما برای حل مشکلات اقتصادی، تبادلات مالی و جذب سرمایه خارجی به FATF بپیوندیم و با این کار، کارآمدی نظام در زمینه اقتصادی را افزایش دهیم. افزایش کارآمدی اقتصادی و توزیع عادلانه منابع به رضایتمندی بیشتر مردم منجر میشود و سرمایه اجتماعی را افزایش میدهد. سرمایه اجتماعی مهمترین عامل برای ایجاد وفاق ملی است.
منبع؛ ایسنا