به گزارش آهام ایران، روز یکشنبه (۲۵ تیرماه ۱۴۰۲) نشست خبری انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران با موضوع تبیین وضعیت و چالشهای صنعت لوازم خانگی و تشریح کتاب منتشر شده با عنوان سند جامع صنعت لوازم خانگی که در بهمن ماه سال گذشته رونمایی شد، با حضور اصحاب رسانه برگزار گردید.
در ابتدای این نشست دو خبر مهم صنعت لوازم خانگی ایران «انتشار سند جامع صنعت لوازم خانگی کشور» و «برگزاری بزرگترین رویداد نمایشگاه لوازم خانگی (Hamex)» رسانهای شد.
افسانه شفیعی نویسنده کتاب «بازآفرینی یک صنعت؛ هفت دهه تحولات صنایع لوازم خانگی» با بیان اینکه تدوین تا انتشار این کتاب حدود دو سال به طول انجامید، عنوان کرد: این اثر به همت شمار زیادی از پژوهشگران و فعالان حوزه صنعت به انجام رسیده است.
او در ادامه با بیان اینکه مجموعه این اثر به چهار بخش طبقهبندی شده است، گفت: از این رو ما تلاش کردیم در بخش اول، برای اولین بار مفهوم زنجیره ارزش در این صنعت بشکافیم. در بخش دوم نیز نگاهی به بازار لوازم خانگی در ایران از سال ۱۳۱۶ تاکنون داشتیم. بخش سوم نیز مشتمل بر سه فصل حاوی خروجی آسیبشناسیهای صورتگرفته در این صنعت طی یک سال و نیم ارتباط تنگاتنگ با اعضای محترم انجمن ملی صنایع لوازمخانگی و مصاحبههای صورتگرفته طی آن دوره (برحسب عوامل محیط سیاستی، کسبوکاری و محیط خرد بنگاهی) است.
شفیعی خاطرنشان کرد : بخش چهار این کتاب به تبیین سند تحول صنایع لوازم خانگی با تفکیک بر محصولات لوازم خانگی انرژی، غیرانرژیبر و اجزاء و قطعات و ابعاد ناظر بر آن میپردازد.
در ادامه نشست عباس هاشمی، دبیر انجمن ملی صنایع لوازم خانگی با بیان اینکه سهم کل صنعت از تولیدناخالص داخلی کشور ۱۳ درصد است، گفت: این در حالی است که سهم مالیاتی که صنعت پرداخت میکند نزدیک ۶۸ درصد کل مالیات کشور است.
او افزود: با توجه به اینکه سیاست کلی کشور مبتنی بر این است که به سمت اقتصاد بدون نفت حرکت کنیم و از حالت تک محصولی خارج شود، قطعا اهمیت حمایت از صنعت و بحث توسعه پایدار صنعت ویژه است، اما معقتدیم اصولا یک توسعه متوازن زمانی اتفاق میافتد که همه چیز با هم همخوانی داشته باشد؛ یعنی بایستی نسبت سهم تولید ناخالص داخلی با نسبت مالیاتی که صنعت می دهد همخوانی داشته باشد. اما اینگونه نیست و در نتیحه سفره صنعت دائما کوچکتر میشود و در دراز مدت سیگنال مثبتی برای سرمایهگذاری مولد در کشور نیست.
رفع تعهد ارزی؛ مانعی بزرگ در مسیر صادرات لوازم خانگی
وی ادامه داد: ضمن اینکه میانگین رشد ۷ درصدی برای این بازار پیش بینی شده و برآورد شده اندازه بازار جهانی لوازم خانگی تا سال ۲۰۲۶ به حدود ۸۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید. لذا باید هدف گذاری کنیم تا از این ۸۰۰میلیارد دلار سهم داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: البته برای توسعه صادرات برنامه کوتاه مدت و بلند مدت داریم با این وجود تا زمانی که پیمان سپاری ارزی و رفع تعهدات ارزی را داریم رشد صادرات چشمگیر نخواهد بود. در واقع تحت تاثیر این موضوع در حالی که در تمام دنیا ارزهای صادراتی گران ترین هستند در کشور ما ارزهای صادراتی تبدیل به ارزان ترین ارزها شده است.
هاشمی در خصوص بازار داخل نیز گفت: با توجه به تکثر محصولات در حوزه لوازم خانگی حدود ۶ میلیارد تا ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار گردش سالانه است که از این میزان ۲ و نیم میلیارد دلار مربوط به لوازم خانگی حجیم است. اندازه بازار جهانی لوازم خانگی در سال ۲۰۲۲ حدود ۵۹۰ میلیارد دلار بوده که ۳۶۰ میلیارد دلار مربوط به لوازم خانگی بوده است
دبیر انجمن ملی لوازم خانگی همچنین در پاسخ به سوال بازار مبنی بر اینکه انجمن چه برنامه ای برای افزایش رضایتمندی خریداران از خدمات پس از فروش دارد، گفت: وزارت صمت یک بخشی دارد که مربوط به خدمات است و در جلساتی بسیار زیادی که تحت عنوان «ضوابط خدمات پس از فروش» برگزار کردیم در این ضوابط بازنگری شد و در ادامه مصوب و ابلاغ شد و حتی سازمان ملی استاندارد هم آن را ابلاغ کرد و یکسری الزامات را تغییر دادیم.
وی با تاکید بر اینکه تدوین این ضوابط غالبا با همفکری تشکل ها بوده است گفت: در این بخش دیدگاه انجمن این است که مشتری مداری باید محور کار باشد و معتقدیم هنر این است که مصرف کننده راضی باشند و لذا انجمن به عنوان یک انجمن ملی تاکید دارد همیشه مشتری حق دارد و اگر جایی ایراد داشت باید مشتری را مجاب کنیم و قانع کنیم در غیر این صورت راه به جایی نمی بریم.