رئیس سازمان توسعه تجارت از برنامهریزی این سازمان برای ارائه یک حمایت جدید به شرکتهای دانشبنیان برای صادرات محصولاتشان خبر داد.
به گزارش اتاق تهران، بررسی سبد صادراتی ایران در سالهای گذشته نشان میدهد که با وجود برنامهریزیهای صورت گرفته، همچنان بخش مهمی از صادرات غیرنفتی ایران به کالاهای وابسته به نفت، محصولات معدنی و محصولات کشاورزی اختصاص دارد و سهم صادرات کالاهای با ارزش افزوده بالاتر همچنان محدود است.
یکی از حوزههایی که میتواند ساختار سبد صادراتی ایران را تغییر دهد، صادرات محصولات دانشبنیان خواهد بود. ایران که در طول سالهای گذشته تمرکز قابل توجهی بر توسعه این شرکتها و افزایش تعداد آنها داشته، در سال جاری نیز آماده میشود تا با افزایش حمایتها، سهم صادراتی این محصولات را افزایش دهد.
در این ارتباط علیرضا پیمانپاک، رئیس سازمان توسعه تجارت، اعلام کرده که این سازمان، حمایتی جدید برای صادرات محصولات دانشبنیان در دستور کار قرار خواهد داد.
بر اساس اعلام او، سازمان توسعه تجارت آمادگی دارد بخشی از هزینه ارسال کالاهای صادراتی شرکتهای دانش بنیان به مقاصد صادراتی را پرداخت کند.
طبق برنامهریزی انجام شده شرکتهای دانشبنیانی که در سال ۱۴۰۰ موفق شدهاند محصولات خود را صادر کنند، تا ۲۰ فروردین امسال زمان دارند با ثبت نام در سامانه خدمات توانمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدارک لازم را ارائه کنند.
بارنامه، فاکتور فروش محصول، گواهی مبدا، گواهی بازرسی، بیمه نامه و کوتاژ صادراتی بخشی از مدارکی است که صادرکنندگان این حوزه برای دریافت حمایتهای جدید باید در اختیار داشته باشند.
پس از بررسیهای ابتدایی، فهرست صادرکنندگان مورد تایید به سازمان توسعه تجارت ارسال و این سازمان بخشی از هزینه ارسال محصولات بعدی این صادرکنندگان را بر عهده میگیرد.