لوازم خانگی همواره به عنوان یکی از بازارهای مهم مصرفی مدتهاست که درگیر رکود بازار بوده و خلوتی مغازهها و مشتریانی که تنها قیمتها را میپرسند و از مغازه خارج میشوند، بر این واقعیت تاکید دارد. به گفته مغازهداران، تنها افرادی که نیاز جدی و فوری به لوازم خانگی دارند، اقدام به خرید میکنند. سایرین با دیدن قیمتها ترجیح میدهند از وسایل قبلی خود استفاده کنند. بنا بر اظهار فروشندگان، گرانی چیزی نیست که دست فروشنده باشد و آنها هم از این موضوع متضرر هستند.
به گزارش اهام ایران از اقتصاد ۲۴، اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی به وضعیت بازار داخلی لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: بازار از ابتدای سالجاری تاکنون، درگیر رکودی سنگین بوده، اما این اتفاق، تنها مربوط به امسال نیست. طی سالهای اخیر بنا بر اتفاقات مختلف از جمله رشد تورم در بخش تولید و بازار، قیمتها افزایش یافت و توان مردم هم برای خرید رو به افول رفت. در برخی از مواقع و حتی در بخش فروش تعدادی از اقلام، این رکود به ۹۰درصد هم رسیده و این اتفاق خبر خوشی نه برای بازار و نه صنعت لوازم خانگی است چرا که عمق رکود بازار لوازم خانگی بیشتر شده است. این در حالی است که اغلب تولیدات برای سال قبل بوده و قیمتها گران نشده است.
این مقام صنفی ادامه داد: بهرغم آنکه تولیدکننده کالایی جدید با نرخی گرانتر به بازار عرضه نکرده، اما همچنان میزان خرید و فروش در بازار، پایین است. باید توجه کرد که تولیدکننده لوازم خانگی فقط برای بقا تولید میکند و به دلیل نبود بازارهای مناسب صادراتی، بیشتر چشم امید به بازار داخلی دارد. از آنجا که تورم سایر بخشهای اقتصادی بر توان مردم برای خرید هم تاثیر گذاشته، تولیدکننده تمام توان خود را برای پایین نگه داشتن قیمتها به کار گرفته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در پایان خاطرنشان کرد: از آنجا که تولیدکنندگان نگاهی جدی به بازار داخلی دارند، تمام تلاش خود را برای راضی نگه داشتن مصرفکنندگان به کار بردهاند، اما کاهش توان خرید و افزایش فشارهای تورمی، مسالهای نیست که نه تولیدکنندگان و نه فروشندگان بتوانند برای آن چارهای بیندیشند.