[su_image_carousel source=”media: 3132″ crop=”16:9″ spacing=”no” align=”center” arrows=”no” dots=”no” link=”lightbox” autoplay=”15″ outline=”no”]
عباس هاشمی در جریان دومین روز از بیستمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی در دیدار با اعضای اتحادیه لوازم خانگی تهران افزود: مشکلاتی که این روزها در بازار لوازم خانگی شاهد آن هستیم و رکود در خریدها، ناشی از مسائل کلان اقتصادی به ویژه کاهش ارزش پول ملی، ناکافی بودن درآمدهای مردم و تناسب نداشتن آن با رشد قیمتها است.
وی بیان داشت: مواد اولیهای که در اختیار بخش تولید قرار میگیرد با نرخهای جهانی است، به طور مثال مواد پتروشیمی، مس، آلومینیوم، ورق های فولادی و فلزات رنگی همگی بر اساس قیمت بورس لندن محاسبه میشود که اگر حاشیه رقابت در بورس را نیز به آن بیفزاییم، افزایش قیمتها اجتناب ناپذیر است.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی به جلسه این انجمن با نمایندگان سازمان حمایت در تیرماه امسال اشاره کرد که طی آن، مجوز افزایش ۲۰ درصدی قیمت تلویزیون و رشد ۲۵ درصدی چهار قلم لوازم خانگی دیگر به تصویب رسید.
وی بیان داشت: در آن جلسه تاکید کردم که از افزایش قیمتها هیچیک از تولیدکننده، فروشنده و مصرفکننده سود نمیبرند، بلکه قیمتها باید متعادل باشد تا گردش اقتصادی هر چه بیشتر تسهیل شود.
لزوم تمرکز مسئولان بر قیمت مواد اولیه بهجای کنترل بازار
این مقام صنفی تاکید کرد: باید به جای متمرکز شدن روی ۵۰۰ تا ۶۰۰ شرکت تولیدی و نمایندگان واحدهای صنفی، مسئولان روی قیمت مواد اولیه تمرکز کنند.
وی گفت: در حالی که تولید کنندگان با ۱۵ الی ۲۰ درصد سود محصولات خود را میفروشند و اتحادیهها نیز بر این امر نظارت دارند، ورود سازمان حمایت به این عرصه بیمورد است.
هاشمی، بهترین حالت را اقتصاد آزاد و رقابتی برشمرد و افزود: اکنون در شرایطی به سر میبریم که کالا در بازار وجود دارد، اما خریداری نیست، با این حال برخی مسئولان کشوری گرای غلط به جامعه میدهند.
وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی همیشه توانمند بوده و هست، داشتن NGOهای قوی و اتحادیههای توانمند که تماما با حضور بخش خصوصی باشند، به احقاق حق مردم کمک خواهد کرد و بسیاری مسائل را به دولت ها و حاکمیتها در جهان دیکته می کند.
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی خاطرنشان کرد: وجود NGOهای قوی و بیطرف، در حقیقت کمک به نهادینه شدن دموکراسی از جمله حقوق شهروندی، آشنایی مردم با حقوق خود، مسائل اقتصادی و غیره است.
فراوانی کالا و رکود بازار
در این جلسه “اکبر پازوکی” رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران به تشریح وضعیت این روزهای بازار پرداخت و گفت: فراز و نشیبها در بازار زیاد است، هرچند اوضاع امروز بدتر از سال گذشته شده است.
وی ابراز امیدواری کرد مسئولان پولها را به سمت تولید هدایت کنند، نه اینکه شاهد باشیم پولها به سمت فروش اقساطی محصولات رفته که فقط به مردم را بدهکار می کند.
پازوکی یادآور شد: در ماههای گذشته تولیدکنندگان متاثر از پاندمی کرونا صدمات زیادی دیدهاند و کالا در بازار موجود نبود، اما امروز با اینکه کالا در بازار فراوان است، رکود آغاز شده است، زیرا نرخ ها بالا و توان و قدرت خرید مردم پایین است.
مردم منتظر ارزانی لوازم خانگی نباشند
همچنین محمدحسین اسلامیان، نایب رئیس این اتحادیه در ادامه افزود: مردم نباید منتظر ارزانی لوازم خانگی باشند، زیرا با این شرایط و قیمت های مواد اولیه، کاهش قیمت اتفاق نخواهد افتاد.
وی تاکید کرد: مردم باید برای خرید به بازار مراجعه کنند که در این صورت بهطور حتم چرخ تولید به گردش خواهد افتاد و در ادامه کاهش قیمت ها رقم خواهد خورد.
برپایه این گزارش، بیستمین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی به مدت چهار روز با شعار «درخشش تولید در کشاکش تحریم»، پس از انجام هماهنگیهای لازم با ستاد ملی مقابله با کرونا، با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در متراژ ۱۶ هزار مترمربع و با حضور ۱۷۵ واحد تولیدی داخلی، بدون حضور خارجیها در حال برگزاری است.
بیستمین نمایشگاه بینالمللی لوازمخانگی با حضور بازدیدکنندگانی از صنایع و واحدهای صنعتی تا روز دوشنبه (هشتم دیماه) ادامه خواهد یافت.
این نمایشگاه، با توجه به متراژ و حضور واحدها، بزرگترین نمایشگاه برگزار شده از ابتدای امسال تاکنون محسوب میشود.