رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه اساسا ارز چندنرخی هیچگاه به نفع اقتصاد کشور نبوده است، گفت: ارز چندنرخی عامل ایجاد رانت و فساد در کشور است.
به گزارش روابطعمومی انجمن صنایع لوازم خانگی ایران به نقل از اتاق ایران، علیرضا کلاهیصمدی با اشاره به مثال بازار مرغ، ادامه داد: حتی با وجود اینکه نهادههای دامی در این صنف با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین میشود، قیمت نهایی تفاوت اساسی با قیمت اعلامی در کشورهای همسایه مثل ترکیه ندارد. این امر نشانگر این مطلب است که اتفاقاتی در طول زنجیره در حال رخ دادن است که در نهایت باعث میشود هدف اصلی این طرح یعنی کمک به اقشار آسیبپذیر از محل بودجه محقق نشود.
وی با بیان اینکه ضرورت دارد ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف و ارز تکنرخی شود، افزود: تنها مزیت نسبی تولید در ایران، مواد اولیهای است که توسط صنایع بالادستی تولید میشود. پیش از این صاحبان صنایع بالادستی مثل پتروشیمی بارها اعلام کردند که اگر بهای گاز در ایران همقیمت با بازار قطر باشد، چه کسی میتواند در ایران پالایشگاه تاسیس کند؟ پس، این موضوع در مورد دیگر صنایع هم صدق میکند. بنابراین، مواد اولیهای که توسط صنایع بالادستی با استفاده از منابع طبیعی تولید میشوند، باید وارد زنجیره ارزش شوند.
ضرورت حذف معافیت مالیاتی صادرات مواد اولیه
رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تاکید کرد: هدف اصلی ما این بوده که بهجای قیمتگذاری دستوری و دخالت مستقیم دولت در بازار، از طریق سیاستهای مالیاتی و تعرفهای بازار را تنظیم کنیم و یکی از اصلیترین ارکان هم این است که معافیت مالیاتی صادرات مواد اولیه حذف شود. درواقع این یک مشوق مضاعف، پرهزینه و برهمزننده بازار است و حامل این پیام است که مواد اولیه را صادر کنند، به جای اینکه به صنایع داخلی بفروشند.
کلاهیصمدی با اشاره به اینکه صنایع بالادستی سود بالایی به دست میآورند و بحث پرداخت مالیات حقه مطرح است، گفت: قطعا پرداخت مالیات حقه جلوی صادرات را نمیگیرد، فقط کفه ترازو را برای خریدار داخلی و خارجی مساوی و تنظیم میکند.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: باید مراقب باشیم که نه رانت گسترده توزیع کنیم و نه مزیت نسبی تولید در کشور را از بین ببریم.
ویدئو